Reklama

Reklama

Recenze (17)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No to jsem se zase jednou pobavil. Průšvih jsem větřil již od úvodních titulků, v nichž jsem zahlédl jméno Daniel Myrick (executive producer). Tenhle pán znudí všechno, na co šáhne. The Presence se chvílemi daří budovat docela pěknou atmosféru, ale chabé herectví (a to má hlavní hrdinka doma Oscara!) a celkový laciný dojem to kriticky táhnou dolů. Samotný příběh by sám o sobě nebyl úplně nezajímavý, ale toto zpracování je bohužel nezáživné a bez jiskry. Palec dolů. ()

ricci.s odpad!

všechny recenze uživatele

Toto robím naozaj veľmi nerád, ale tento vraj "horor" ma unudil na smrť. Jediné, čo na ňom bolo desivé, je náhle samovoľné otvorenie alebo zabuchnutie dverí, otvorenie okien alebo zabúchanie do steny. Takmer som pri tom zaspal, a to som film pozeral o ôsmej večer. Proste suché a nezáživné, toto už nikdy viac. A tak som sa na to tešil :-( ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Krásná Mira Sorvino nám od dob Mimica trošku zestárla, poslední dobou jí ani není moc vidět. Jenže i držitelka Oscara potřebuje z něčeho žít, a tak bere i podřadnější role v béčkových kouscích. The Presence je hlavně mysteriózní drama, jakousi hororovou atmosféru vykouzlí pouze asi dvakrát. Zajímavý je na něm fakt, že čim více se kecá (prvních dvacet minut je bez jediného slova), tím je nudnější a nudnější. K původním dvěma postavám přibývají další a z komorního thrilleru (stačí pouze domek, les a jezero) se stává neforemní něco, co nejde uchopit a hlavně pochopit. To je poměrně škoda, protože jde vidět snaha postrašit diváka a příklon ke starým hororovým tradicím bez velkého budgetu. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Jednu hviezdicku za to, ze som nezaspal. Co tu vlastne robila Mira Sorvino? Urcite ani ona necakala, ze to bude tak zle a nudne natocene. Prve slovo sa tu prehodilo myslim ze az po stvrthodine, uz som sa zlakol, ci to pri 80 minutovke nebude nemy film a co sa stalo potom? No hrozna nuda, ako filmova telenovela pre milovnikov nejakych paranormalnych javov by to mozno uslo. Ja neviem, ale aj Slovenski filmari by natocili asi lepsi horor, teda ak sa to da vobec hororom nazvat. Proste slabota. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Uprostred úžasnej kantrisajd sa predbiehajú traja duchovia- Dobrý Gin, Zlý Gin a Gin Tonic, o priazeň baby s kruhami pod očami a s krivou hubou od každodenných nášľahov pervitínu. Takto by som to videl ja a keby nebolo chlapíka, ktorý si nevedel ani čaj uvariť, tak bych ani tie dve nedal ! ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Nieže by som nemal rád horory s duchmi, navyše pomaly plynúce - napr. The Others boli vynikajúci, ale The Presence naozaj nie. O ničom príbeh (dobrý VS. zlý duch), o ničom hudba (dramatický orchester v zábere na lesný vánok?!), o ničom herci (napudrovaný Shane West a oscarová, ale tentokrát tápajúca Mira Sorvino, to si tu niekto asi robí žarty?!), o ničom atmosféra (strašenie v kadibudke? to vážne?!), o ničom scénar ("Nebojíte sa tu byť sama?" adresované hlavnej hrdinke 2x za sebou) = neskutočná nuda, 1* za pár pekných záberov, jednu podarenú lakačku, ale inak si radšej ušetrite 80 minút života. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Opusteny ostrov s osamocenou chatkou, ve ktere Mira Sorvino porada duchovni party. To zni dobre, navic je to cele spravne komorni a minimalisticke, vsude kolem nadherne nasnimane lesicky a slusna atmosfera v prvni pulce. Scenar mel sice potencial, ale kdyz se na scene objevi Tony Curran a zacne prituhovat, zacal jsem ztracet zajem. 6/10 ()

buchli 

všechny recenze uživatele

Uzavřené ostrovní filmy s minimem postav, to je moje... a když některé z nich nejsou naživu (to není spoiler - viděli jste název), tím líp. Počáteční budování atmosféry opravdu na jedničku (hlas hlavní hrdinky neuslyšíme dřív než v 18.(!) minutě) - duch, jen tak mimochodem postávající v každém druhém záběru, je skvělý a jakmile se na Scéně objeví Curranova mefistofelská postava, ještě se to přiostří... Sice by to mohlo dopadnout i zajímavějším způsobem (kdo si při závěru filmu neřekne "hele, Swayze" asi taky vyrůstal na opuštěném ostrově), ale i tak... ()

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

Zaobírat se touhle píčovinou,která co se týče tempa vyprávění připomíná kdovíco,jen ne atraktivní film je docela zbytečný.Sorvino chodí,postava (zřejmě duch) na ní čumí,pak vedle ní leží a čumí.Jeden by se z toho i posral strachy.A největší hovno stvoříl C.P.,protože hudební složka filmu je naprostá tragédie.Myslim,že jediný co tomu filmu chybělo,bylo,aby Sorvino na chatce navštívil G.Valach s Tomášem Holým a tim zakrnělym jezevčíkem.0%. ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

"Mladá žena se sama vydává do opuštěné chajdy na opuštěný ostrov." Zní vám to jako klasická hororová premisa? Možná, ale tenhle film je něco víc. Celou dobu tak nějak nevíte, kdo je kdo, co se vlastně děje a co se bude dít dál (což shledávám u hororu velmi osvěžujícím). Atmosféra je perfektní, především díky pomalejšímu tempu v začátku filmu a krásné kameře. Dokonce ani závěr není zcela jednoznačný, film nic zbytečně nedovysvětluje a nechává diváka tápat... Konečně zase zajímavé postrašeníčko! ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Fascinujuca priroda tomu dodala atmosfericno, aj ked film bol robeny na sladky sposob, co sa tyka akoze hororu. Zo zaciatku som si myslel, co je to za cudaka v tom dome, vsade len postaval a mlcal, akoby nevedel co je zac. Netrvalo dlho a ihned som pochopil, ktora bije. Dobrucky duch versus zly, rysavy a neoholeny duch si len troska merali proti sebe sily a to myslim sepotavymi recami od zaporaka, ktory len vsugeroval zenskej nepravdivosti a ten druhy sa len zmohol na buchanie. Cakal som, ze to bude urputnejsi boj a nie len tak ubohe superenie. Kratke a nudne. Film nemal spatny dej, ale bol spracovany skor takym sladkym pocitom, vhodnym na uprsane popoludnie. Obal ma u mna plus troska sa to podoba na obal z filmu Hmla, teraz myslim tu variantu v modrom odtieni tu. ()

tavlas 

všechny recenze uživatele

Výborný atmosferický film o jedné ostrovní chatě, o jedné ženě, o jednom muži a o jednom duchovy, který si musí vybrat zda bude stát na straně dobra nebo zla. Pro mě osobně super kousek u něhož mě nejednou zamrazilo. Jedině co bych snad vytknul je hudba, která mi občas až moc připomínala Signs. ()

nwx 

všechny recenze uživatele

Do té doby, než se na scéně objevila druhá neviditelná postava, tak to bylo naprosto vymakané. Atmosféra dokonalá. Pět hvězdiček. Od toho momentu ale prudký sešup jak v napětí, tak celkově. Neskutečná škoda. Ale první půlka filmu funguje opravdu dokonale. ()

petrik11 

všechny recenze uživatele

Dlho je to sťaby prírodopisný film. Pekná scenéria, sympatická hlavná hrdinka. K tomu aj zabudnutý duch. Ďalej to už však je nič moc, o hlavnú hrdinku pokúša zlý duch. Nakoniec pravda a láska víťazí nad zlom a nenávisťou. Také nič moc strašáničko. ()

Facerr odpad!

všechny recenze uživatele

Strašidelná kadibudka, dům obydlenej hodným a posléze zlým duchem, kterej jedný zmanipulovatelný hysterce nakukává pořádnou schýzu s odkazem na její bídný dětství. Mezitím se objeví snoubenec, kterej je díky zmanipulovaný snoubence pořád fuckovanej. Na konci se zjeví třetí supermocný duch, kterej to všechno vyřeší. Omlouvám se, že jsem vám takhle napráskal děj, ale ušetřil jsem vám tím kus života. Tenhle film má 83 minut. Já ho stih asi za 40. Opravdu bez posouvání "příběhu" bych u toho usnul i kdybych byl na koksu:). ()

Ondrew 

všechny recenze uživatele

Ducharina s relativne pomalou dejovou liniou a zaujimavou kamerou, ktora snima peknu prirodu. Vsetko sa tu odohrava velmi pozvolne, divak tym padom netusi, co sa z filmiku napokon vyklube. Herecke vykony ma prilis nepresvedcili, no nemozem popriet, ze by snimke chybala atmosfera. Nuz a ten zaver... Potesilo ma, ze mnohe si clovek musi skor domyslat, nakolko film ako taky neda priestor na jednoznacne rozuzlenie. 60%. ()

space weaver odpad!

všechny recenze uživatele

No tak hororové na tomto filmu bylo vše, kromě žánru. Otřesné výkony v čele s Mirou Sorvino. Směšné dialogy, nulové napětí a ani náznak nějaké atmosféry. ()

Reklama

Reklama