Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia se vrací za svou sestrou Sarah, která po neúspěšné operaci stále trpí degenerativním onemocněním očí. Po příjezdu je zdrcena informací, že Sarah spáchala sebevraždu. Julia ovšem nevěří, že by si její sestra i přes své problémy vzala život a je pevně rozhodnuta zjistit pravou příčinu její smrti, ale čím hlouběji Julia pátrá, tím častěji je svědkem temných zjevení... (PetriK12)

(více)

Recenze (359)

verbal 

všechny recenze uživatele

Juliiny oje jsou opravdu luxusní! Celý film jsem si ji představoval v různých "hereckých" polohách a musím říct, že ač je již nepatrně za zenitem a bude mít asi kapku sjetý dezén, mít možnost zahrát si s ní na slepou bábu, tak neváhám ani vteřinu! Seňor Morales mrštně uhnul americkému patosu, graciézně píchl býka mezi lopatky a na světě je kulantní thriller, po kterém budu se sadistickým zájmem sledovat chcípající pokusy zámořské provenience. Katalogová MILF v hlavní roli je už jen třešničkou na dortu a já se nehodlám tvářit, že neumím do pěti napočítat. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Možná se to v souvislosti s daným žánrem nehodí, ale Los Ojos de Julia musím označit adjektivem "krásný". Morales tak precizně buduje atmosféru a do puntíku naplňuje to, co můžeme čekat od hororového thrilleru ze španělské produkce, že jsem při projekci zažíval opravdovou čirou radost z toho, co sleduju. Na rozdíl od Moralesova předchozího snímku El habitante incierto jsou Los Ojos příběhově konzervativnější, což s sebou na jednu stranu přináší možnost zklamání z "pouhého opakování již mnohokrát prověřeného", na stranu druhou je nový film soudržnější a snáze uchopitelný. Komické je, že někdy kolem poloviny Los Ojos budí dojem, že se z nich vyklube něco mnohem zajímavějšího a originálnějšího, než je nakonec pravda. Celkově ale velká spokojenost, na kvalitní čisté horory slabý rok 2010 si tímto filmem zpětně trochu vylepšuje reputaci. Horror movie of the year ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nielen excelentný horor/thriller, ale celkovo jeden z najlepších filmov, aké som v poslednej dobe videl. Prvotriedna, sústredená filmárčina. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $16,900,000▐ Kostra príbehu až na nejaké úlety ani nie je zlá ale to prevedenie je nehorázne klišoidné až nehorázne nezmyselné(skoro nevidiaca sa nasťahuje do domu kde jej pred pár dnami postupne zahynú za zvláštnych okolností sestra a potom muž???), nuž čakal som omnoho viac než výplachovku akých je už z Amerických produkcií neúrekom, nič nové to neponúkne, dokonca to v závere chce pripomenúť scénkami a doprovodnou hudbou aj také skvosty ako Sedem(se7en), fúha. /40%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Guillem Morales, Oriol Paulo .. Poctivý thriller, který táhnou dvě podstatné věci. Španělka Belén Rueda, která, ač mnoho filmových rolí zatím nemá, dokáže každou šanci absolutně využít a dle mého její kariéra ještě hodně poroste. Herecké i jiné kvality má velké. A Guillem Morales, jak svým zajímavým scénářem, tak zejména řemeslně a stylově poctivou režií, která - vzhledem k tomu, že jde prakticky jen o mírně pokročilého režiséra - ještě nedosahuje čisté a vytříbené úrovně, ovšem i tak má své přednosti, nápady, často velmi hustou atmosféru a především je zde příslib, že jako tvůrce ještě nevyložil všechny své karty na stůl. _ Važte si svých očí! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jako jeden souvislý film to nefunguje; jako dvě (skoro) samostatné povídky to s přimhouřením obou Juliiných očí obstojí. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Opravdu napínavé s výbornou a, na svůj věk, setsakra fešnou herečkou v hlavní roli. Španělé umí točit strach hrozně intenzivně. Bohužel je tam až příliš překvapivých zvratů a chvílemi mne to díky nim přestávalo bavit. Lahůdková režie to ovšem vynahradí. Nejlepší scéna byla rozhodně šmírování slepejch bab v šatně. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé je potřeba zmínit, že Belén Rueda po Sirotčinci potvrzuje svůj MILF status, aspoň v mých ojos :) -- Klasicky španělská interiérová žánrovka dokáže po šablonovitém rozjezdu nečekaně nakopnout a překvapit množstvím lahůdkových napínavých okamžiků. Vůbec mi přišlo, že kolem půlky filmu přebral otěže jiný, schopnější režisér. Vyčítat se dá přílišné množství zbytečných"klamacích" twistů, ale Rueda to válcuje, celkový dobrý dojem převažuje a to se v té záplavě nudných hororů musí počítat. 7/10 P.S. Zdá se, že Guillem Morales má slabost pro handicapované postavy ()

Fr 

všechny recenze uživatele

SÁRA SPÁCHALA SEBEVRAŽDU, PROTOŽE...../// Když Sára nešťastnou náhodou zůstane viset (za krk) ve sklepě, vydá se Julia po jejích slepých stopách. CO KDYŽ NEBYLA SAMA?... Jestli někdy někdo bude chtít natočit atmosférickej úvod, ať vykrade G. Moralese (inspiraci Svěráku...!)! Zajímavě natočený scény, slepé ženy se zvláštníma očima, ale hlavně ten muž.... – udržuje mě to v téměř neustálým (a hlavně) v příjemným napětí. Z neviditelnýho nebezpečí mi naskakuje ,,husina“, (je super, když i kameraman chce točit horor!) nikomu se nedá věřit – HONBA ZA PŘÍZRAKY může začít! Škoda, že závěr ubral na ,,neviditelnosti“ a rozjel hororovou klasiku, při který ze mě ta ,,husina“ spadla. Každopádně super myšlenka, Belén Rueda a většinu času i atmosféra. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám filmy, kde se to hemží slepci a oběšenci. 2.) Pochopím, proč není dobré věřit chlápkovi, kterej po mě chce otevřít svůj mražák. 3.) Zjistím, že bejt slepej neznamená bejt (vždycky) mrtvej. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si říkal: "Bože, to je zas ten typ filmu, kdy ona vidí všude vraha, nikdo ji nevěří a nakonec zjistíme, že to vraždí ona :-) Ale není tomu tak, film mne příjemně překvapil, posledních 30 minut je napětí a akce a navíc horror končí špatně. Tedy alespoň pro hlavní představitelku, takže dávám 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Existujú neviditeľní ľudia. Nepamätáme si ich. Na ulici do nich vrážame. Nepočujeme ich otázky. Sú bez energie. Bez svetla. Vákuum.“ Producent Guillermo del Toro a skvelá španielska mama Belén Rueda si parádny SIROTINEC užili až do takej miery, že si o 3 roky dali ďalšie rande. A znova dopadlo výborne, ak nie ešte lepšie. Del Toro tomu ako šéf produkcie dodal odvahu, akú každý poriadny horor potrebuje. A Belén Rueda zasa dodala cit, nežnosť a ženskú silu. Spolu sa im podarilo vytvoriť asi zatiaľ najlepší slepecký napinák nervov, aký som videl. Možno by som negatívne vypichol dvojhodinovú dĺžku a miestami je toho strašenia paradoxne priveľa, až začnú desivé scény stagnovať, čo je bizarné. Ale výborné herecké obsadenie, kvalitne napísané postavy (u Španielov ženy nie sú hysterické kravy a chlapi zbabelci, to je veľmi fajn a osviežujúce), napínavý scenár a hŕstka fakt nepríjemných scén, to ťahajú na 80%. Snímka je TAK psychologicky prepracovaná, až paradoxne prestáva byť hororom (toto mal podľa mňa už aj SIROTINEC a iné del Torove filmy, v čele s DEVILOM a FAUNOVÝM LABYRINTOM) a stáva sa smutnou reflexiou smutného sveta. Aby som napodobnil pesničku od Elánu: dospelý horor dospelých ľudí (pre dospelých ľudí, o dospelých ľuďoch). ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Výborná španělská záležitost, u níž jsem po celou dobu mlaskal blahem. Morales si v první půlce připravuje diváka, nadhazuje mu otázky s minimem odpovědí, aby v polovině druhé rozpoutal doslova atmosférické peklo, při němž tuhne krev v žilách. S odkrýváním pravé podstaty už to není tak horké, minimálně od půlky se dala odhadnout, ale při všech těch twistech a neustálého nebezpečí tomu rád odpustím. Špičková je kamera, která neukazuje víc, než musí, a působivá hudba, co hlavně v závěru přivádí do bodu varu. A nakonec jsem si nechal krásku Belén Ruedy, která je ve svých pětačtyřiceti pořád nádherná ženská. Maximálně využívá všech svých předností a dokazuje tak, že Sirotčinec nebyl pouhá náhoda. Belén totiž umí. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Dá se říci, že tento film se snaží k tematice očí v hororu přistupovat originálně, avšak v konečném důsledku je to zase zděšená bezmocná osůbka utíkající před svým vrahem. Ne zcela dokonalá dotaženost námětu je tedy největší slabinou filmu, přesto tato slabina nění nikterak zlomová. Ba naopak Juliiny oči jsou velice bytelným a atmosferickým hororem - charismatická hlavní postava, depresivní prostory, jen pár lekaček a raději více strachu budovaného skrze atmosféru a identifikaci s prožíváním hlavní postavy. Nevím sice jak je to s těmi "neviditelnými" lidmi, ale Julia má mé hluboké, vystrašené, sympatie. 8/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Pěkný thriller. Nějaký pocit děsu se sice nedostavil, ale jinak budování atmosféry není co vytknout. Ani mi nevadí, že kdo je vrah, jsem věděl v prvním okamžiku, kdy se objevil. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem mnohem víc od tohohle zprvu dobře vyhlížejícího španělskýho hororu, dokonce jsem čekal asi 4 dny, kdy mi na to konečně vyjde pěkně čas někdy v klídku v noci, abych si to jó užil, ale nakonec krapet zklamání, sice nemůžu říct, že by na něm bylo něco vyloženě špatně, co by mě mlatilo do očí, ale zároveň jsem se prostě téměř nebál a celá atmosféra byla tak trochu rozmělněná, což u takovýho hororu shledávám jako docela zásadní chybu ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tentokrát jaksi jednotlivé části předstihují celek. Španělé jako obvykle vybudují ponurou atmosféru, přihodí některé k dokonalosti vyprecizované okamžiky, herecky je to prvotřídní (i když Belén Rueda by si měla dát pozor, aby jí tyhle role nezůstaly), ale celé dohromady to na mě nějak nefungovalo. Když se mě asi uprostřed filmu manželka ptala, proč že ten a ten dělá tohle, odpověděl jsem "protože to má ve scénáři." Děj je překombinovaný víc než je zdrávo, na scéně se objevují a mizí postavy čistě scénáristovou svévolí (Lía v Ivanově domě) a jejich motivace k činům je často prapodivná (slepá sousedka). Ve výsledku jsem tomu prostě nevěřil jako reálné situaci. Každopádně je to dobře natočený film, který by se měl u nás v kinech objevit spíš než nějaké Řetězové zprávy. Po úspěchu Sirotčince jeho totální přehlédnutí našimi distributory nechápu. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Vcelku originální příběh a docela napínavá atmosféra zdobí tento thriller plný tmy, stínů a záblesků. Bohužel mě značně iritovalo chování hlavní hrdinky, které bylo někdy až příliš hloupé a také jedno klišé na závěr (za tu lacinou lekačku to rozhodně nestálo). Slabší 4*, ale po Sirotčinci mi Španělé znovu dokazují, že v tomto žánru mají co nabídnout. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zemři do tmy. Zrcadlení stylu profesora Finchera ve stalking thrilleru z Pyrenejského poloostrova - natočeného zrovna v období monzunových dešťů, zatmění slunce, výpadků proudu a vydatné bouřkové oblačnosti, co byla naposledy za časů Isabely Kastilské. Nepopírám, že paní Ruedu bych milerád přivedl k… druhému konci přechodu pro chodce, nicméně z dovedně nabízené atmosféry mysteriózna vyprchalo odhalením identity pachatele veškeré kouzlo a samý konec vplul i kvůli svému konstruktu do tuctových vod thrillerů se zakomplexovanými pošuky. Ač některé činy a detaily dávaly smysl jako duet Bocelliho a Karla Hály "Vidím vítr, co s vlasy si mi pohrává", ten šílený pocit postupného zabedňování okna do duše dřevěnými trámy byl Moralesem navozen perfektně.. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Španielska zámienka , ako prevetrať " ORFANATO " a ešte tam opakovane drgnúť aj Belén... Že je producentom del Toro - A ? Najväčším horrorom je ak človek príde o zrak a je už jedno , do akého príbehu je nasadený čo vidí / nevidí a po čom pátra...Belén je fayn , vlastne aj celý espa vizuál , ale plávať stále v tej istej kaluži , tak to po čase omrzí. ...del Toro je značka a ak sa tomu dostane náležitej reklamy , môžeme očakávať fúziu medzi sirotčincom a Júliou kde poloslepá Júlia bude v polorozpadnutom baráku pátrať spolu so zatúlanou sirôtkou po zubnej kefke. Momentíky sa nepochybne nájdu , ten bodík ale stiahnem , lebo v roku 2005 niečo podobné vyštekol Thailand , a Espa to akurát preformátovalo do iného námetu a nechalo upiecť na osvedčený " La tendencia actual del cine ". Inak ale ničím výnimočná , nevtieravá pohoda. Ak pozeráš horrory 1 x za týždeň , tak máš na piatkovú " predpolnoc " faynový tip. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Európske horrory už tradične potvrdzujú dominanciu pred americkými. V španielskej produkcii sa im darí obzvlášť a tento to len potvrdil. Aj napriek tomu, že film spadá do kategórie vrah(mačka)-obeť(myš) bez nejakých extra prevratných myšlienok, tak dej mi prišiel neskutočne atraktívny. Moju pozornosť si získal hneď od začiatku a musím zatlieskať scenáristovi, pretože napriek pomerne jednoduchej zápletke dokázal príbeh obohatiť o množstvo zvratov, nápadov a vychytáviek, ktorý ho spravili zaujímavým a netuctovým. Pár nezrovnalostí súviasiacich s príbehom vôbec nenarušili celkovú celistvosť tohto filmu, ktorú dotvárali najmä pevná ruka režiséra a neskutočné herecké výkony. Hlavná postava ako i záporák sa zablysli v jedných z najlepších výkonov v tomto type rolí. 85%. ()

Reklama

Reklama