Reklama

Reklama

Legendární boxer Roberto Duran neměl právě jednoduché začátky. Pocházel z chudé rodiny a protloukal se, jak se dalo. Vše se změnilo v okamžiku, kdy ho začal trénovat věhlasný trenér Ray Arcel, a první úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat... (TV Prima)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (33)

malylada 

všechny recenze uživatele

V poslední době se roztrhl pytel s boxerskými dramaty. Příběh opět mapuje jednoho z šampionů v boxu Roberta Durana, jeho problematickou morálku, trnitou životní cestu za úspěchem a klíčové momenty v kariéře. V podstatě není příliš, co snímku vytknout, podařené obsazení a skvělá výprava. Nicméně pokud bych měl sáhnout po této látce nebo srovnávat s kousky Rockyho, Ali, Boj a podobně, asi bych si vybral je. Přece jen příběhu chybí ty emoce, které sportovní dramata potřebují a samotný osud boxera není tak vyhrocený a zajímavý. Ani ringové scény nepředčí zmiňované kousky a mnohdy mi připadal střih stejný. Možná zbytečný životopis, který zapadne mezi boxerskými filmy v zapomnění.......6/10 ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Naprosto tuctové boxerské drama bez většího nápadu. Hands of Stone mění jednoho z velikánu boxu v nezajímavého rozmazleného fracka, který vám bude po dobu dvou hodin v kině úplně volný. Po všech ohledech průměrný film, který se k velikánům žánru ani zdaleka nepřiblížil. A nezachránil to ani znuděný Robert DeNiro. [55%] ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Nemusím byť majster sveta. Ale musím zápasiť.“ 40%? 60% Niečo medzi. Vlastne ani poriadne neviem, prečo som si to pozrel, veď boxerské drámy, česť výnimkám (nazdar Rocky), nijako extra v láske nemám. No nakoniec ma to celkom bavilo. Bolo to dosť dlhé, ale zároveň to obsahovalo vcelku zaujímavý politický presah, Édgarovi Ramírezovi sa dali držať palce (hoci občas to bol poriadny kretén so samo deštrukčnými sklonmi, ale nakoniec, zdá sa, našiel tú správnu cestu životom) a dokonca aj Robert De Niro (ktorý je v posledných rokoch synonymom pre unudenú rutinu) sa mi páčil. A aj John Turturro ako mega-mafián v tri a pol scénkach. Boxerské scény hodnotím ako priemer a v dialógových scénach to občas strácalo šťavu, ale inak ma to ako celok bavilo. A na konci jemne dojalo. Jemne. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak už Stallone není jediný člověk, který si zkrotil opičku. Přidal se k němu De Niro, který si zkrotil dokonce reálnou opičku. Očekával jsem snímek podobného ražení, tudíž jsem byl připravený na nesledovatelnou sračku pro pacienty lobotomického oddělení. Rád jsem se tedy nechal příjemně překvapit. Život Durana byl velmi zajímavý. Překvapil mě Édgar Ramírez, který jej ztvárňoval. Nikdy bych neřekl, že člověk s takovým ksichtem se může stát hercem. Chováním mi hrozně připomínal Pabla Escobara. Zápletkou jsou ve filmu drogy, které mají zejména boxeři z ulice neskutečně rádi. V tomto snímku si ovšem největší pochvalu zaslouží střih. Duran byl pro mě naprosto neznámá osoba a tvůrcům se podařilo mě s ním během necelých dvou hodin velmi dobře seznámit. Jeho osobnost i motivace jsou každým okamžikem zřejmé. Kvalitní záležitost, kterou docení zejména lidé milující box. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tohle se mě líbilo určitě více než nedávný zbytečně nadhodnocený a ufňukaný Bojovník. Sice se zde opět čerpá z Rockyho, Zúřícího Býka a kdoví z čeho ještě, ale vůbec to nevadí, protože Edgar Ramírez má přece jen charisma a záda mu kryje po čase ukázkově hrající De Niro. Ana de Armas navíc dodá nějakou tu odhalenou scénu navíc a i souboje v ringu to úplně neshodily. Ali to sice není, ale i tak 60%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Název filmu vychází z přezdívky Roberta Durána - "Manos de Piedra" (v ang. překladu "Hands of Stone"). Přídomek si Roberto zasloužil díky zdrcující síle svých úderů. (dickens)
  • Jedním z nejkontroverznějších momentů v historii boxu je odvetný zápas mezi Roberto Duránem a Sugar Ray Leonardem. V 8. kole se z ničeho nic otočil Roberto na ringového rozhodčí a pronesl památnou větu "No más" v překladu "už ne". Zápas (který vstoupil do historie jako "No más fight") byl tak ukončen technickým KO a Roberto ztratil svůj mistrovský pás organizace WBC ve welterové váze. Po zápase zdůvodňoval svůj naprosto překvapivý krok žaludečními problémy spojenými s rychlým nabráním hmotnosti. (dickens)

Reklama

Reklama