Reklama

Reklama

Cesty domů

(seriál)
Rodinný / Drama
Česko, (2010–2015), 345 h 15 min (Minutáž: 51–67 min)

Hrají:

Alois Švehlík, Miroslav Etzler, Petra Horváthová, Milan Bahúl, Petr Konáš, Ladislav Hampl, Miluše Šplechtová, Jan Zadražil, Stanislav Havrda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(359)

Obsahy(1)

Nová moderní rodinná sága Televize PRIMA autorů Barbary Bulvové a Jana Coufala v režii Jiřího Adamce zavede diváky mezi dvě znepřátelené rodiny. Cesty domů vyprávějí silný emocionální příběh o jejich nepřátelství. O nepřátelství na život a na smrt. Kořeny rodové nenávisti sahají do temné minulosti; příběh, který se divákům otevírá, se ale odehrává právě teď… (TV Prima)

(více)

Recenze (220)

janda1986 odpad!

všechny recenze uživatele

Přestože jsem byl s předchozím seriálem Jiřího Adamce (Pojišťovna štěstí) oproti většině uživatelů ČSFD poměrně spokojený (mám však na mysli pouze první řadu Pojišťovny štěstí), v případě seriálu Cesty domů jsem se nudil od začátku až do konce. Ačkoliv jsem se díky televizním ukázkám na tento seriál velmi těšil, po dnešním zhlédnutí prvního dílu nemíním Cesty domů v budoucnu vícekrát sledovat. ()

Zemi11 

všechny recenze uživatele

Ale jo, člověk se vždy v těchto seriálech najde. Po úvodních kostrbatě toporných dvou dílech seriál nabíral na obrátkách. Závěrečné díly byly famózní. Perfektní práce charismatického kovboje Aloise Švehlíka, doplněná 100% Potměšilem a tradičně fantasticky nervově uříceným Etzlerem si zaslouží tři hvězdičky. Režižér Adamec je zajímavý tím, že do rolí často obsazuje dabéry viz. Pyško (alias Bruce Willis), Soukup, Šplechtová... Ale sázky vycházejí. Jejich hlas dodá seriálu šmrnc. Navíc má nabíječ Adámkové čuch na obsazení vedlejších rolí. Všichni působí 100% přirozeně včetně malých pětiletých klučinů! Výjimku tvoří Šimůnek, ale jeho kýčovitost v herectví alespoň pobaví a zase tak moc prostoru nedostával. Kokotsky strojeně napsané dialogy nehodnotím, to už je v české tvorbě normál. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Co se nám to zase urodilo jako jeden z nejambicióznějších hitů letošního podzimu na Primě? Nová rodinná sága Cesty domů vsadila na tvář Mirka Etzlera, den předem si ho posadila ke Krausovi a voila, nedělní primetimový závan pominul stejně rychle jako ranní opar na okně. Nikoli náhodou CD připomínají už na první pohled rozředěnou Pojišťovnu, vedle Mirka je za kamerou osvědčený Adamec. A jestli dalšími tahouny mají být taková jména jako Švehlík, Smutná nebo Potměšil, tak děkuji, nechci. Všechny ty další Jeníkové, Zadražily, Limry a Dolanské si také odpustím a patrně upřu právo na zaujetí těm novým starům. Ale tak co už, v momentě, když jsem při dosledováni úvodního dílu došla v dalším měsíčníku, který napsal sám život, k tak povznášejícímu tématu, jako je Buďte lepší v organizaci lednice, protřela jsem zrak a řekla sbohem a šateček i letošní nové a báječné soapce. Toto opravdu není šťastný výsledek zdravého konkurenčního prostředí, které nám bují již šestým rokem. ...a uplynulo pěkných pár týdnů a po testu dílu druhého jsem jen zalitovala, že jsem tomu dala šanci. Kam se na tohle hrabe trendy umělost nováckých serošů a sterilní zkostnatělost ČT. ()

Amras odpad!

všechny recenze uživatele

Bože, kde to žijeme? Proč jsme stále zaplavováni podobně stupidními seriály? Stačilo mi pouze 5 minut a zhnuseně jsem to ihned radši vypnul. Bohužel toto není jediný podobný seriál. Podobnými (prakticky stejnými) jsme doslova přehuštěni. U tohoto seriálu jsem s radostí dal hodnocení jako odpad! Jsem rád že hodně lidí má se mnou stejný názor. ()

sima275 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jednou za asi 3 měsíce jezdíme k babičce a tam to občas vidím. Někdy to dokonce slyším ze spodního patra z našeho domu a tak jsem se podíval na asi 3 díly a musím říct, že to bylo doopravdy hrozné. Hloupější scénář už asi udělat nejde a horší herci možná už asi nejsou. Tohle si zaslouží doopravdy odpad! 0% ()

Galerie (110)

Zajímavosti (21)

  • Jana Janěková st. o seriálu prohlásila: „Podmínky, ve kterých se seriál točil, byly náročné, herci neměli vůbec šatny, v dlouhých časových prodlevách jsme trávili společné chvíle v přeplněné kostymérně nebo na dvoře v prostoru připomínajícím demolici. A o pracovních věcech, které mi ovšem vadily nejvíc, se už nechci zmiňovat, to jest současný trend psaní scénářů, rychlost natáčení a další.“ [Zdroj: ahaonline.cz] (Duoscop)
  • Při natáčení výbuchu auta režisér trochu znejistěl ohledně využití kaskadéra namísto Jana Dolanského. Ten ve chvíli, kdy přišel na plac, požádal, aby mu pyrotechnici předvedli zkušební výbuch. Dolanský jen vykulil oči a prohlásil: "To si snad děláte srandu?" Nakonec se však rozhodl scénu natočit sám. Nutno dodat, že tato část, která ve výsledku trvá jen několik vteřin, se připravovala a točila několik hodin. [Zdroj: Kolínský deník] (hippyman)
  • V seriálu se poprvé před kamerou potkal Pavel Soukup se svou dcerou Patricií. Jejich postavy jsou stejně jako ve skutečném životě otec a dcera. (Olík)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama