Reklama

Reklama

Upjatá advokátka vezme své dvě dospívající děti v rámci rodinné dovolené na farmu své hippie-matky. Původně víkendový útěk se však promění v letní romantické dobrodružství plné hudby, rodinných tajemství a objevování sebe sama. Diane je upjatá republikánka a právnička, žije na Manhattanu a má dvě dospívající děti, Zoe a Jakea. Její manželství s Markem se rozpadlo a když jí jednoho dne přijdou rozvodové papíry, pocítí náhle potřebu na chvíli si od města a všeho ostatního odpočinout. A tak se Diane s dětmi vydá na sever státu New York, kde je chce seznámit s jejich babičkou a svou matkou Grace. Ta je narozdíl od své dcery hrdou a nefalšovanou hipísačkou a členkou opozičního výboru tamní komunity, přičemž si přivydělává prodejem marihuany. Grace a Diane spolu nemluvily téměř dvacet let a podobně jako se Grace za ta léta ani trochu nezměnila, nenašla Diane způsob, jak jí odpustit to, že selhala jako matka. A tak se ty dvě musejí znovu poznat. Mezitím zamotá Zoe hlavu řezník Cole, přestože ona nejí maso! Jake se zakouká do Tary, se kterou se seznámil v coffee shopu. Diane se snaží najít s Grace něco společného a v mezičase se nechá okouzlit místním muzikantem Judem... (HBO Europe)

(více)

Recenze (36)

juta 

všechny recenze uživatele

Další žena, která se snaží vyrovnat s rozvodem návratem ke své matce. Asi to nebude první ani poslední film s takovou tématikou co uvidím, proto mě tu nic moc nepřekvapilo, protože děj je vesměs pokaždé stejný. Matka dominuje, téměř pokaždé kouří trávu a vždycky se děj vyvine do bodu, kdy se dcera zmátoří a uklidní se. Průměrný film na zkrácení dlouhých chvil. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Příjemný oddechový film. Výborné herecké obsazení. Jen mi docela vadilo, že mi už na začátku bylo jasné, jak to celé dopadne. I tak se mi to ale docela líbilo. 65%. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pohodová oddychovka s velmi příjemným obsazením a (možná až příliš) jednoduchou zápletkou. Nechybí tomu vtip, romance, trocha rodinného dojímání - klasická šablona, která však neomrzí. Na neděli ideální film. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Méně hudební a více romanticko-dramatický film než Taking Woodstock. Docela bych si přála mít někdy takovou pohodovou babičku a zažít s ní alespoň polovinu toho dobrodružství, která zažila její vnoučata. Konec předpokládáte podobně jako určité klíčové zápletky v poklidně plynoucím příběhu. Přestože Elizabeth Olsen nezapře podobu svých "slavnějších" sester, tak herectvím jí obě dohromady nesahají ani po kotníky a mladý Chace Crawford vypadající jako mladší Ian Somerhalder - také skvěle odvedl svou práci. Pár příjemných songů a špetka toho moudra o peace and love na závěr a je to - dokonalý film na odreagování. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Nic objevného či přehnaně "realistického". Pohodová a lehce předvídatelná pohádka o lásce, toleranci, porozumění, síle přesvědčení a "druhých, třetích a čtvrtých" šancích. Nenáročný snímek vhodný pro odreagování, kdy mozek je spíše na obtíž. Plusem je fajnová muzika a pár odkazů na konec amerických 60s. 6/10! ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Oddechový, tak lze jedním slovem tenhle film nazvat, se stále půvabnou Jane Fondovou (která mimochodem vypadá líp než její filmová dcera) coby babičkou hippies, které pěstování trávy a její prodej moc vrásek nepřidělává, a ke které po dvaceti letech přijíždí její rozvádějící se dcera, právnička, se svými dětmi. A vlastně se vůbec neznají. První lásky i hledání sebe samotných. Chceš poznat nitro muže? Poznej jeho srdce. Chceš poznat jeho srdce? K tomu potřebuješ lásku... Normálně bych dala tři hvězdičky, ale za toho nádherného chlapa Jeffreyho Deana Morg ana, který vás svým charismatem dokonale opřede... Jedna navíc, no :-) ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Peace, Love & Misunderstanding (český název odmítám použít) je předvídatelná rodinná romantická podívaná s poměrně banálními zápletkami prvních lásek dospívajících dětí a hledání cesty matky a dcery zpět k sobě. I přes tu vstupně docela otravně znějící premisu se ale film nese na zvláštní vlně ne úplně nesympatické hippie pohody, v oblaku kouře trávy, kterou babička pěstuje "pro vlastní potřebu" ve sklepě a doprovázená příjemnou hudbou. Jane Fonda si pak svou roli viditelně užívá, vzpomínajíc na vlastní zlatá sedmdesátá. ()

1frida2 

všechny recenze uživatele

Nejhezčí zem je Amerika, svobodu všem da Amerika.Amerika je zem veliká. Amerika je Amerika! Málem jsem tomu na chvíli uvěřila. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Každému květinu do vlasů, do srdce. Když vás přepadne chuť spolu jen tak být, přijeďte. Osobně Jane Fonda zve. Naboso, přirozeně. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju posleních 20let Jane Fonda ve filmech, kde ztvárňuje přesně takovéto jakože "cool" babičky a užívá si života do poslední chvíle :) Proto tento film nesměl chybět v mém víkendovém odpoledni :) Je Božská :) Celkový koncept filmu je super - i když, jak tu bylo několikrát již napsáno - je to dost předvídatelné :) Ale v tomto případě - no a co.. :) Bylo to celé takové uvolněné a pohodové a hlavně jsem to nebrala ani jako film, ale spíš jen takový krátký dokument, jako pak nakonci v tom kině :) Dvojice Fonda/Keener se mi moc líbila, prostředí, ve kterém babička ve Woodstocku žila taky fajn - sem tam nějaký ten šok - proč by ne :) Je to nenásilné, klidné a baví mě řeči typu "Na tomhle koncertě to byl nejlepší sex :D " "Jooooo Wooooodstock - to jsem ráda, že jsem to vůbec přežila" :D :D Apod.... Tento film není trhák, ale pobavil, uklidnil a chtěla bych tam fakt aspoň na chvilku být :) ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Velmi pohodový snímek s krásnou kamerou a troškou té trávy. Tomu říkám pořádná relaxace a velmi přijemná relaxační chvilka. Tento film mě pěkně zregeneroval a pozitivně naladil, a to se sakra cení. ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Nenadchne, neurazí. Woodstock +, babča +, závěrečný Jakeův film +...jinak je to takový klasický rodinný film, který předvídáte předem. Naprosto mě nadchla hippie Jane Fonda a mladá Olsenka, o které jsem neměla ani tucha, že existuje :) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Pre každého je tento film pohodový alebo oddychový, ale pre mňa bol skôr nudným. Niekedy ma takéto konverzačky oslovia, tentoraz sa to nestalo. Pre Jane Fonda to bola pekná príležitosť predviesť sa ako hipísačka ešte aj pred osemdesiatkou, inak len prázdne vzťahové pletky a neúprimné reči. Zastrelenie srny romantike nepridá, ale vegetariánske dogmy tiež nie. ()

HArna 

všechny recenze uživatele

Z mé strany asi trochu "nadhodnocuju", ale byl to příjemný film. Casting je super, Elizabeth Olsen mám s každým filmem radši víc, Catherine Keener je zase výborná. Ten největší plus je pro mě Jane Fonda, po x letech jsem jí opět viděl ve filmu. Je zase o pár let starší a zase je výborná. ()

Reklama

Reklama