Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co znamená rodinné pouto ve světě zločinu? ... Mladík Brad Whitewood pozná svého otce až v dospělosti. Protože nemá žádné vyhlídky na dobrý život, přidá se ke zlodějskému gangu, kterému Brad Whitewood starší šéfuje. Pro začátek začne spolu s kamarády krást místním farmářům traktory, které od něj otec „kupuje“. Jednoho dne je však mladík svědkem, jak otec nechá chladnokrevně zabít bývalého kumpána, který mu začínal být nebezpečný. Brad by se od té chvíle rád vrátil ke spořádanému životu, avšak pozná, že opustit svět organizovaného zločinu není tak jednoduché. Otec se neštítí ničeho, a tak se v ohrožení života ocitá nejen Brad, ale i jeho bratr Tommy a milovaná dívka Terry… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

genetique 

všechny recenze uživatele

Tento film ma vďaka takmer žiadnym očakávaniam dostal. Pomerne originálny príbeh ešte viac umocňuje fakt, že je podľa skutočnosti. Jeho nebezpečný a znepokojivý obsah sa mi postupne dostával pod kožu, spolu s hypnotizujúcou hudbou, ktorá perfektne dotvárala temnú a napínavú atmosféru. A herci sa odo mňa kritiky tiež nedočkajú. 80%. ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Dějově nepříliš zajímavý snímek je zajímavý jednak atmosférou 80.let, jednak skvělým Christopherem Walkenem a samozřejmě začínajícím Seanem Pennem (už tady nechal režisér jeho postavu trochu si poplakat a Penn si tak mohl nacvičit svoji parádní disciplínu). Üstřední píseň se mi líbila bez ohledu na to, co si myslím o její interpretce. ()

Reklama

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Film založen na skutečné události z konce 70.tých let, popisuje vztah syna k otci, mladičký Penn, který se připlete se zlodějskou bandou svého otce, když je zavřen je mu znásilněna přítelkyně vlastní otcem, poté co se dostane na svobodu přežije narozdíl od své přítelkyně pokus o likvidaci, a postaví se proti svému otci. Tento souboj charakterů je doplňuje skvělá muzika :) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Krásny príklad toho, že aj filmy so slabším scenárom môžu vytiahnuť na výslnie špičkoví herci. A v tomto prípade to boli nepochybne S. Penn a Ch. Walken - majstrovský herecký koncert tu predviedli, obaja chrlili charizmu na všetky strany. Vôbec, čo sa týka záporných postáv, tak na Walkena nikto nemá... je to proste boss. Nešlo od neho odtrhnúť oči. Dejová linka bola síce len o nejakej traktorovej mafii, kde to najzaujímavejšie bolo akože tých pár šokujúcich vrážd mladistvých ku koncu, no ale o to tu aj tak nešlo, nuda tu rozhodne nehrozí. Na slabší nadpriemer to stačí. Pre tých, ktorí majú radi S. Penna alebo Ch. Walkena povinnosť. 70/100 ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Kolísající snímek o "rodinném podniku" kdesi v Tenessee, odehrávající se v 70.letech. Mladý Brad Whitewood (Penn) se chce připojit k jeho otci (Walken) a několika strýcům (počítaje i začínajícího Davida Strathairna), aby s nimi prováděl nekalé činnosti (třeba kradl traktory). Zamiluje se, uvědomí si, že otec je špatný a chce žít se svojí dívkou jinde. Poté se film konečně rozjíždí. Několik ucházejících scén a herecké výkony (klasicky solidní Penn a jedna z velice dobrých rolí Christophera Walkena, který ji přijal po Robertu DeNirovi, jenž si myslel, že je postava otce moc temná). Snímek Jamese Foleyho stahuje ke dnu především ušidrásající hudba a absolutní nevyrovnanost děje. A ta závěrečná písnička... ()

Galerie (189)

Zajímavosti (7)

  • Matka sourozenců Pennových, herečka Eileen Ryan, si ve filmu zahrála jejich babičku. (Fenk)
  • Tento thriller Jamese Foleyho je jediným filmem, kde můžeme vidět Seana Penna společně s jeho bratrem Chrisem, jenž zemřel v roce 2006. (Zurich Film Festival)

Reklama

Reklama