Reklama

Reklama

Sawyer je plachý a uzavřený chlapec, který neprožívá zrovna nejšťastnější období. Kvůli špatnému prospěchu musí chodit do letní školy, jeho otec před pár lety odešel a nikdo neví, kam zmizel. Jeho starší bratranec Kyle, který je mu velmi blízký, je nadějný plavec a rád by se zúčastnil olympiády. Protože nemá peníze na trénink, narukuje do armády, která jeho plaveckou kariéru podpoří. Jednoho dne cestou do školy objeví Sawyer na pláži zraněného delfína. Neváhá a vyprostí ho ze sítě na kraby. Vzápětí přijíždí tým na záchranu zraněných mořských zvířat v čele s doktorem Clayem Haskettem a převezou delfína na záchrannou stanici. Tam se hned po škole vydává i Sawyer. Dovídá se, že Clayova dcerka Hazel pojmenovala delfíní samičku Zima. Zvíře je na tom velmi špatně, odmítá potravu a musí mu být odstraněna ocasní ploutev. Chlapec tráví na stanici celé dny a o Zimu s láskou pečuje. Vzápětí přichází další smutná zpráva, Kyle byl během výbuchu zraněn a má ochrnutou nohu. V nemocnici pro válečné veterány se Sawyer setkává s konstruktérem protetických náhrad, doktorem McCarthym, a žádá ho o sestrojení protézy ocasní ploutve. Díky rozsáhlým škodám po hurikánu se stanice ocitá ve velkých finančních problémech. Je rozhodnuto, že bude prodána a na jejím místě bude postaven hotel. A tak má Sawyer opět plné ruce práce, aby zachránil Zimu i celou stanici. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (135)

ProfesorLotr 

všechny recenze uživatele

Je to kýč. To rozhodně, je to ten typ ala dojemného filmu o zvířatech. Kýč je to jednoznačně, ale je to velmi kvalitní kýč a ve svém žánru jeden z lepších. Film to špatný nebyl, ale chvílemi až moc dobře odhadnutelný a neustále tam vše dobře dopadalo ( o konci nemluvě ). Morgan však byl úžasný, nikdo by lépe nesedl to této role jako on. Tři hvězdičky za film, jedna za Freemana. 69% ()

fox171cz 

všechny recenze uživatele

Opět jsem se emotivně v některých pasážích neudržel a prostě jsem to pustil ze sebe ven. Nemám co bych ani k filmu řekl, snad je to, že mě velice překvapila účast "Morgana Freemana" v roli "kutila" doktora. Na uvedeném odkaze se můžete kouknout na skutečnou "delfínku" Winter -> http://seewinter.com/winter/media/webcam-3 ()

Reklama

Žralok 

všechny recenze uživatele

Nádherný a dojemný příběh o samici delfína Winter. Jež se zamotala do pasti na krabi a bylo nutné jí amputovat ocas. Ačkoliv se rychle naučila plavat i bez něj. Pro její páteř to byla příliš velká zátěž a ohrožovalo to Winter na životě. Rozjíždí se proto velká snaha o její záchranu pomocí protézy. Jenže tato věc je v celém světě neslýchaná. Nikdo se o to ještě nepokusil. Před lidským týmem stojí úkol těžší než se mohlo zdát. Dokáží společnými silami a navzdory všemu zachránit Winter život ? Film natočen podle skutečné události. Trochu podobné Zachraňte Willyho. Ačkoliv se to tak možná nezdá, film netrpí zbytečnými klišé a snaze za každou cenu vyvolávat pocit soucitu a hraní na city. Doporučuju všem věkovým skupinám. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější příběhy píše sám život. To je stará pravda, která už se mnohokrát potvrdila. Příběh o mladé samičce delfína, která se zaplete do lidmi nastražené pasti na kraby je především pojednání o vůli žít, o rodině, o vztahu k přírodě a v neposlední řadě o hodnotách. Zní to jako strašné americké klišé o tom, jak je všechno možné a jak vše dobře dopadne, tudíž v podstatě dosti nerealistické, patetické a idealistické. Naštěstí Winter, jak se tato vodní dáma jmenuje, vskutku existuje a je tak dokladem toho, že i v dnešním pochmurném světě, kde většina příběhů nemusí nutně končit dobře, existují situace, ve kterých příroda pomůže těm, kteří to opravdu potřebují, přičemž pomoci se musí jít samozřejmě naproti. Samotný snímek je plný "zvířecího vydírání", rodinných hodnot, občasného moralizování a dostaví se i pár postřehů směrem k americkým válečným veteránům (ve Spojených státech tradičně velmi často zmiňovaných a spojovaných se smyslem pro službu, oddanost, vlastenectví, sebekázeň a čest), nicméně jako rodinný film o přírodě a o tom, co je dobré x špatné a za co se vyplatí bojovat, rozhodně tento snímek obstojí. Pro milovníky přírody, dojemných příběhů o překonávání životních překážek a měkkoty jako jsem já rozhodně povinnost. Na film jsem se dlouho těšil a nezklamal. 8/10! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pekný rodinný film určený hlavne deťom, ale vďaka dobrému a hviezdnemu obsadeniu sa nebudú nudiť ani dospelý. M. Freeman i menšie úlohy vždy dokáže nejakým spôsobom pozdvihnúť a poteší i fakt, že film je točený podľa skutočnej udalosti. V záverečných titulkoch sa objavujú skutočné zábery skutočných postáv. Dosť ma znechutil chlapcov rozhovor s bratrancom, takýto prejav z detských úst je prinajmenšom nedôveryhodný. "Myslíš si, že si jediný kto trpí?" Každopádne ide o príjemný film, ktorému som však hviezdu ubral po tom, čo som tesne po ňom videl rodinný film ešte lepší - Bella a Sebastián. Nakoniec 60%. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Původně bylo s filmem spojováno také jméno Hilary Surf, nakonec byla však spolupráce popřena. (..Lucas..)
  • Snímek je natočen na motivy skutečné události, kdy byl delfín jménem Winter zachráněn u floridského pobřeží a umístěn do akvária Clearwater Marine. (maluti)
  • Nathan Gamble (Sawyer) si kvôli filmu prefarbil vlasy na hnedo. Prirodzená farba jeho vlasov je blond. (joker211)

Reklama

Reklama