Reklama

Reklama

Sawyer je plachý a uzavřený chlapec, který neprožívá zrovna nejšťastnější období. Kvůli špatnému prospěchu musí chodit do letní školy, jeho otec před pár lety odešel a nikdo neví, kam zmizel. Jeho starší bratranec Kyle, který je mu velmi blízký, je nadějný plavec a rád by se zúčastnil olympiády. Protože nemá peníze na trénink, narukuje do armády, která jeho plaveckou kariéru podpoří. Jednoho dne cestou do školy objeví Sawyer na pláži zraněného delfína. Neváhá a vyprostí ho ze sítě na kraby. Vzápětí přijíždí tým na záchranu zraněných mořských zvířat v čele s doktorem Clayem Haskettem a převezou delfína na záchrannou stanici. Tam se hned po škole vydává i Sawyer. Dovídá se, že Clayova dcerka Hazel pojmenovala delfíní samičku Zima. Zvíře je na tom velmi špatně, odmítá potravu a musí mu být odstraněna ocasní ploutev. Chlapec tráví na stanici celé dny a o Zimu s láskou pečuje. Vzápětí přichází další smutná zpráva, Kyle byl během výbuchu zraněn a má ochrnutou nohu. V nemocnici pro válečné veterány se Sawyer setkává s konstruktérem protetických náhrad, doktorem McCarthym, a žádá ho o sestrojení protézy ocasní ploutve. Díky rozsáhlým škodám po hurikánu se stanice ocitá ve velkých finančních problémech. Je rozhodnuto, že bude prodána a na jejím místě bude postaven hotel. A tak má Sawyer opět plné ruce práce, aby zachránil Zimu i celou stanici. (TV Nova)

(více)

Recenze (135)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $37miliónovTržby USA $72,286,779Tržby Celosvetovo $96,068,724Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,794,629 //počet predaných kusov 433,297Tržby za predaj DVD v USA $31,430,192 //počet predaných kusov 2,165,062║ Milá roztomilá oddychovka natočená v znesiteľných medziach, bez zbytočne presladčeného vyumelkovaného balastu. Z rangu Zachráňte Willyho. /80%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TEĎ MÁ ASPOŇ ŠANCI“..... /// Je krásný bejt delfín v šírým oceánu... plavat si a dovádět...jen se nesmí objevit rybářská loď (teda lidi). Aby bylo jasno – je to film pro děti. A tím, že na něj mrknou s dospělákem, může vzniknout jakýsi nadšení pro záchranu něčeho živýho a skutečnýho. Prostě apelovat na lásku k přírodě, laciným – ovšem celkem účinným způsobem. Něco ve stylu Zachraňte Willyho? (nevím neviděl jsem!!!) Rozhodně ale ne jako The Cove (to vím...to jsem viděl...) Plusem je, že to není jen o hendikepovaným delfínovi, ale má to návaznost na podobně postižený lidi. A když budu chtít napsat něco vážně... tak říkám, že i oni by měli být pro děti něčím ,,normálním“ a zasluhujícím pozornost. A oni sami by měli pochopit, že se nemá nic vzdávat – bez boje! Ale dost moralizování! DEN ZÁCHRANY WINTER citlivějším nažene vodu do bulv a patetickej závěr vrátí film zpátky do jen a pouze dětský polohy. Řemeslně zvládnutý, lacině podbízivý a (zřejmě) proto funkční. Ale proč né!? Každý správný dítě, ať si hvězdu přihodí... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Říkají o mě, že jsem společenskej jako delfín. 2.) Miluju filmy s dramatickými záběry ocasu! 3.) V žilách mi koluje slaná voda (Pivo? Neříkali, vykašli se na to jdi chlastat!). 4.) Jsem pravidelným návštěvníkem stránky seewinter.com (X...no to ať tě ani nenapadne!!!) /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy čo tlačia na city a obzvlášť tie podla skutočnej udalosti. Filmu môžem akurát vytknúť pár až moc gýčových scén, ktoré mali až miestami cukríkový dojem. Nič proti Charlesovi M. Smitohovi, no keby film pritlačil viac do reálnej krutej drámy, bolo by to presne podľa mojich predstáv. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ak máte radi filmy o priateľstvách medzi deťmi a vodnými tvormi (Zachráňte Willyho!, Andre, ja a moja príšera), prídete si na svoje. Je to vtipné aj dojemné. Je to také akurát. Sranda je, že scenárista Karen Janszenová v minulosti napísala Zachráňte Willyho 2, ehm. Škoda, že nebol dorozprávaný príbeh šialeného pelikána, ale i tak rodinná kvalitka s fajn hercami. A delfíny fakt nie sú ryby!. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Skutočný príbeh samičky delfína skákavého menom Winter, ktorá sa 9.12.2005, v Mosquito Lagoon neďaleko Mys Canaveral (Florida), zamotala do pasce na kraby, ktorej lano jej odtrhlo celú chvostovú plutvu a zlomilo dve krčné stavce. Mala vtedy iba 3 mesiace. Hneď bola prevezená do morského akvária Clearwater na rehabilitáciu, ale neočakávalo sa, že prežije. V auguste 2007 dostala Winter umelú plutvu a stala sa populárnou atrakciou v akváriu. "Je úžasné, že Winter bola zachránená, ale tento film propaguje odchyt veľrybovitých cicavcov. Delfíny nepatria do zajatia, ale do oceánov." Protestujú niektorí ochranári. Winter prežila. Stovky delfínov zahynú v rybárskych sieťach každý rok. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Delfín, jeden malý kluk a jeden dostatečné svérazný člověk, který se nebojí výzev a je dostatečně šílený na to, aby se pokusil vyrobit umělí delfíní ocas. To jsou hlavní (avšak nikoliv jediné!) ingredience tohoto rodinného příběhu podle skutečných událostí, který snad musí dojmout každého, kdo má jen trochu rád přírodu a zvířátka. Já se přiznám, že nejednou jsem byl během filmu naměkko, protože sledovat něco tak nevinného a krásně hravého, jako je postižená delfíní samička, navíc s dobrým a optimistickým koncem, to prostě nemohly mé slzné žlázy přežít bez toho, aniž by o sobě daly vědět. Film sám o sobě je velmi vydařený, příběh dokázal zaujmout v celé své šíři, a například scény s pelikánem, kterému nesmělo nic utéct, a který se účastnil všeho důležitého, co se v záchranné stanici pro vodní zvířata událo, byly vtipné a příjemně roztomilé. Herecké výkony potom byly vydařené a velice potěšila účast Morgana Freemana, který si svou roli evidentně užíval. Ve výsledku jsem velmi nadšeným divákem, který film hodnotí jako výrazně nadprůměrný, film ode mne tedy získává čtyři hvězdy. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, který pohodově charakterizuje vztah vnímavého savce k člověku. Do jisté míry by se dalo říct, že se od delfínů máme stále co učit, co se týče fair play. Ale teď vážně, není bez zajímavostí, že se s nimi stále snaží člověk navázat kontakt. Jaksi automaticky předpokládám, že je delfín moudrý, a určitě na sebe všechno hned přeci lidem nevytroubí:-) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pekný rodinný film určený hlavne deťom, ale vďaka dobrému a hviezdnemu obsadeniu sa nebudú nudiť ani dospelý. M. Freeman i menšie úlohy vždy dokáže nejakým spôsobom pozdvihnúť a poteší i fakt, že film je točený podľa skutočnej udalosti. V záverečných titulkoch sa objavujú skutočné zábery skutočných postáv. Dosť ma znechutil chlapcov rozhovor s bratrancom, takýto prejav z detských úst je prinajmenšom nedôveryhodný. "Myslíš si, že si jediný kto trpí?" Každopádne ide o príjemný film, ktorému som však hviezdu ubral po tom, čo som tesne po ňom videl rodinný film ešte lepší - Bella a Sebastián. Nakoniec 60%. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Nikdy to nevzdávej, to je takové hlavní motto filmu. Přátelství mezi nejchytřejším zvířetem a člověkem zřejmě může nastat a může to dopadnout pro obě strany dobře. Fajn rodinný filmík. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Big miracle meets Flipper. A právě ta naléhavost podobná Big miracle mi na filmu nesedí, stejně tak jako bratříčkování s delfínem alá Flipper sedí. Půl na půl, každopádně je to pěkné dobrodružství pro celou rodinu se slušným 3D, které je hlavně pod vodou působivé. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Krásný a dojemný příběh o delfínovi, který přijde o ploutev. Přesto se dokáže vzchopit a dále žít. Neskutečný příběh, který dodá vůli k žití a stojí minimálně za zamyšlení. Emočně moc dobře udělaný i v celku dobrým obsazením. Konec byl předvídatelný, jak téměř vše, což docela ubírá na kráse... 8/10 = 80% ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Opravdu moc pěkný rodino-dobrdružný film o delfínovi a přátelské rodince s tátou, mladší holčičkou, s kterou se posléze spřátelí v podobném věku klučina. Delfín, který přijde o ploutev, nicméně i tak dokáže plavat, ale verdikt lékařů je neúprostný - při pohybu ve vodě bez ploutve se devalvuje jeho páteř a hrozí mu následná smrt. Morgan Freeman jako "zachránce" vynalezne umělou ploutev, kteeou delfínek hned nevezme, resp. nedokáže se s ní sžít. Až málému klučinovi kamarád delfín pošušká, že potřebuje na zmíněnou ploutev ještě ponožku, aby se cítíl lépe a mohl s ní být. Dojemný příběh končí happy endem, který mě dojal. Který už není dál proč vyprávět.. Když se navíc jedná o film podle skutečné události, tak není co řešit a zaslouží si krásné 4*.. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Příběh delfína je o boji v životě, kdy se nikdy nikdo nevzdává. Až na onoho raněného delfína nejde o nic nového pod sluncem, ale za srdce chytne a ukáže, že není všem dnům konec. 65% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Rodinný film na nedeľu ... pre deti predovšetkým. Sem-tam sme si s mladšou dcérou pozreli online ako sa Winter darí. Bohužiaľ 11. novembra 2021 zomrela. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Klasické rodinné drama, kde celý děj s přehledem uhádnete. Tenhle film se hodí na novu v neděli na desátou hodinu ráno. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příjemný rodinný snímek o chlapci, který chce pomoci zraněnému delfínovi, který přišel o ocas. Nic nezapomenutelného se nekoná, ale podívaná pro celou rodinu, to je ideální. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Pěkný filmeček, který mi ale extrémně pokazil český dabing. Je to zvláštní, ale co sleduji dabované filmy, tak většina dabovaných filmů od roku 2010 se mi úplně příčí. To dříve neexistovalo, ba naopak, mnohdy bylo příjemnější poslouchat náš dabing než originál. No kdybych hodnotil film bez ohledu na dabing, měl bych problém rozhodnout mezi 3 a 4 hvězdičkami. Je to totiž typická slaďárna s množstvím klišé a patosu, na druhou stranu je to také vcelku milý odpočinkový film, takže nebýt debilního dabingu především těch dětí možná bych zvažoval i 4 hvězdičky. Hned jak se ukáže na netu nějaká ucházející originální verze s titulky, tak si ji stáhnu a mrknu na ni. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Dojem z obyčejného (předvídatelného) rodinného filmu s netradičními zvířátky kazí otřesný dabing. Kluk mluví jako Chip, nebo Dale? ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Kýč jak bič, ale podlehl jsem a po odkliknutí tří hvězdiček se jakožto věčný cynik děsně stydím. Nic tak příšerně patetického, sladkobolného, dobrosrdečného a nuceně slzopudného, kde klišé střídá klišé nechci hodně dlouho vidět. Jelikož cokoliv podobného bych bez debat a většího rozmýšlení poslal nekompromismě do odpadu! Jenže, když jde o delfíny, tak to prostě nedokážu :) ()

Reklama

Reklama