Reklama

Reklama

Děj tohoto filmu vypráví o jedné obyčejné škole, učitelích, žácích a ostatních zaměstnancích školy. Vše však sledujeme pohledem suplujícího kantora Henryho Barthese (Adrien Brody), který jako nováček vstupuje do světa dobře skrývaných tajemství, lží a lidských tragédií. (FFilipCZ)

Recenze (420)

Monos 

všechny recenze uživatele

Skvelá psycho dráma, ktorá ma totálne pohltila svojou melancholickou atmosférou! Adrien Brody a.k.a hlavný hrdina sa svojej role zhostil bravúrne. Dá Vám nahliadnuť do duše vyhoreného učiteľa a priam na Vás prenesie prázdnotu, ktorú v sebe nosí. Vďaka Detachment nahliadnete za oponu života učiteľov a žiakov, ich citov a životných situácií, ktoré riešia (nielen) keď opustia priestory školy. Riešené vzťahy aj myšlienky sú veľmi silné a donútia Vás zamyslieť sa nad odkazom tohoto filmu a nad tým, ako veľmi je založený na realite. Vo mne zanechal fakt silný dojem. Určite odporúčam. Za mňa 5*. ()

tomino28 

všechny recenze uživatele

Oddělen. Jenže po zhlédnutí vyplouvá na povrch otázka, kdo je oddělen? A od koho? Je to snad odcizení učitelů a žáků, nebo učitelů a rodičů? Nebo je oddělen jeden jednotlivec od druhého a je to kvůli tomu, v jaké době nezájmu současná společnost žije? V každém případě je to zajímavý počin, je těžko stravitelný, promyšlený a tak nějak svůj. To je zároveň jeho největší klad i zápor. ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Adrien se smutnym kukučem a byla tam taky taková mladá holčina a propleteně a nevinně a lidsky se to rozmotalo. To je asi tak celé, co si pamatuju. Krásné emoce. Možná dám ještě jednou... [70%; někdy v 2015 asi Home Sweet Home] ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 5/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 7/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

Eaton_Hunt 

všechny recenze uživatele

Super psychologické myšlenky o samotě, super hudba, super příběh, super všechno. Po dlouhé době jsem mohl vidět film, co mi zase o trochu více otevřel oči a změnil myšlení ohledně všeho. Jelikož tento snímek se zaměřuje na jádro naší mysli, což je strach, který se může projevit třeba hněvem. Vidím že tu dává hodně lidí 3 hvězdičky, to mi přijde škoda, ale myslím si že to je kvůli té největší dějové lince, myslím teď tu školní, která je paradoxně nejslabší. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Příběh ztracených duší ve ztraceném světě bez pokory, úcty, mravních hodnot... a to nejen v prostředí školy, do něhož je situován tento příběh. Skvělý Adrien Brody i další herci, ale to těžké, rozvláčné lyrické rozjímání mi úplně nesedlo. 60 %. ()

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Sugestivní snímek plný příběhů, většinou tragických nebo v budoucnu tragických, který vás nenechá takřka mrkat očima, natolik vás pohltí! Navíc, velmi netradičně, celou dobu doprovázen komentáři hlavní postavy, ale tak že to není otravné nebo nepatřičné, naopak, spíš na mě působí jako bublinky ve stojaté vodě reality, ačkoli jde o výpověď vyhořelého učitele. Nebýt toho úplného závěru, kdy konečně vidíme i úsměvy, šlo by o depresi hutnou a černou jako tér. Precizní Adrien Brody! Musím ocenit kreativní úvodní titulky. Vynikající film! ()

montel 

všechny recenze uživatele

Henry Barthes (Adrien Brody) přichází jako suplent na státní školu, kde příjde do styku s velmi problémovými žáky. Svým chováním však nevychované žáky velmi zaujme. Zvláště pak Meredith (Betty Kay), obézní dívku, která se do svého učitele zamiluje. Henry pomůže také mladé prostitutce Erice (Sami Gayle), kterou si vezme k sobě domů a pomůže jí vyřešit její velké problémy. Všechny jeho dobré skutky, však vedou k velkým tragédiím...Velmi depresivní snímek s výbornými hereckými výkony. Ta deprese mě ovšem sežrala a postupem času i nudila a z filmu jsem neměl dobrý pocit. 45% ()

NSN 

všechny recenze uživatele

Náhled na zkaženou mládež, problematiku ve školství a prolínání strastí z učitelových dětských let do současnosti je slušně prošpikován zdařilou depresí a pesimismem, je neutuchající a opravdu unavující. V ospalým a mdlým tempu chybí motivace zabejvat se nadhozeným problémem. Nikdo nic neřeší. A nikdo nemá zájem. ()

fabregas1 

všechny recenze uživatele

Uběhlo 14 let co Tony Kaye natočil Kult hákového kříže a posadil obecenstvo na prdel.Asi si užíval 14 let dovolené.Začal se nudit?Asi jo jinak by nevzniknul snímek Detachment.Drama není můj šálek kávy a vyhýbám se tomuhle žánru,ale občas když vím,že by mě to mohlo zaujmout,tak na to mrknu a tak jsem mrknul na film Detachment a udělal jsem dobře.Tony Kaye nám ukazuje svět plný lží a lidských tragédií.Ukápla mi slza a to se mi nestává. ()

IreneAdler 

všechny recenze uživatele

Skvělé téma, skvělý Adrien Brody, skvělé animace, skvělá kamera... ale jako celek mi to prostě tak nějak nesedlo:-( Asi tomu budu muset dát ještě jedu šanci... ()

Ms.Iris 

všechny recenze uživatele

Ťažký život učiteľov a drzá arogantná nevďačnosť študentov? Depresívny film. Smutná ukážka skutočnosti, ktorá ma rušila kreslenými "vsuvkami", ale zároveň fascinovala zvláštnym vzťahom učiteľa (Henry) a mladej prostitútky (Erica). 3* ()

bimbama 

všechny recenze uživatele

Pěkný film. Možná jsem ve skutečnosti nepronikla až na skutečné dno hloubky tohoto filmu, ale i tak to byl pro mě docela zážitek. Umocněno ještě tím, že jsem se do Henryho dokáza vžít a naprosto ho chápu. Vnímám ho, jako neuvěřitelnou osobnost. Adrien Brody byl skvělý. Celkově je film dost - řekněme - depresivní. Ale vzhledem k hlavnímu prostředí, tedy škole, kde se děj odehrává, se není co divit... ()

Nikole 

všechny recenze uživatele

Takže abychom se ubránili a bojovali proti začlenění těchto hloupostí do našeho myšlenkového procesu, musíme se naučit číst, stimulovat naši vlastní představivost, kultivovat naše vlastní vědomí, náš vlastní systém víry. Všichni potřebujeme tyto schopnosti, abychom ubránili, zachovali naši vlastní mysl. ()

tixi odpad!

všechny recenze uživatele

Bez príbehu,bez emocii,bez herectva no proste film ktorý mi nemal čo ponúknuť + dalšia nudná nadhodnotená sračka na svete 0%. ()

Související novinky

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Reklama

Reklama