Reklama

Reklama

Děj tohoto filmu vypráví o jedné obyčejné škole, učitelích, žácích a ostatních zaměstnancích školy. Vše však sledujeme pohledem suplujícího kantora Henryho Barthese (Adrien Brody), který jako nováček vstupuje do světa dobře skrývaných tajemství, lží a lidských tragédií. (FFilipCZ)

Recenze (420)

Tucinka 

všechny recenze uživatele

líp než uživatel Malarkey bych to asi už neřekla...takže...bych si dovolila k tomu komentáři dát svůj podpis...... + ..celý film jsem si říkala, jak je možné že jsou "děti" takové svině a pak si říkám, že kámen úrazu je v rodičích a celé společnosti , kde vyrustají...před kantory jako jsou v tomto filmu smekám klobouk...já bych to nemohla dělat ani minutu, Adrien mne opět nezklamal... ()

$h4rk 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem smutný a depresivní film, který ukazuje že všichni máme nějaké problémy, a je jen na každém jak se k nim postavíme, i když se kolikrát zdají beznadějné a bezvýchodné. Přijde mi že film nebyl o tom jak to chodí ve školách, ale spíš tak obecně v životě. Adrien Brody zahrál svojí postavu dost přesvědčivě. 80% ()

Urbi7 

všechny recenze uživatele

Působivý film. Pravda, asi po jeho zhlédnutí nestoupne počet lidí směřujících do školství, ale to spíše jen svědčí o tom, že film je natočen opravdu dobře. Vynikající je výkon Adriena Brodyho, který svou roli zvládl bravurně. Film v člověku zanechá opravdu silný, pravděpodobně depresivní (ale o to více reálný) pocit, který pramení mimo jiné z vykreslení reality, kde si lidé navzájem nenaslouchají a nesnaží se jeden druhého pochopit... ()

doogiemus 

všechny recenze uživatele

Veľmi silný, dosť depresívny film, s jasným odkazom, perfektným hereckým výkonom, zaujímavým spracovaním a kamerou. Poznajúc viacerých učiteľov, žiaľ, jasne vidím, že tento "nádherný, hodnotný" systém školstva, ktorý prináša západ a všetky tie vysoko vyzdvihované práva, ktoré berú skutočnú budúcnosť deťom a mladým, prichádza už aj k nám. Dnes už treba dieťa obskakovať, slúžiť mu, a nie ho viesť. A tak nečudo, že to s budúcnosťou vyzerá dosť biedne, keďže je trendom strata autority, strata hodnôt v mene "slobody" človeka. Je jasné, že človeka chytá depka z toho všetkého. Keby som nemal nádej v lepšiu, dokonalú budúcnosť, ktorú prinesie Pán, možno aj mne by sa chcelo hodiť flintu do žita, a vykašľať sa na všetko. Som rád, že aj mne znie: "Neboj sa toho, čo máš vytrpieť! Buď verný až do smrti a dám ti veniec života!" (Zj 2:10). ()

Zizou_ 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejdepresivnější film jaký jsem kdy viděl. Opáčko už bych si nedal, ale natočené to je naprosto bezchybně; ta atmosféra vás naprosto pohltí. Vynikající výkon od A. Brodyho. ()

mysterious. 

všechny recenze uživatele

Tento film má opravdu silný příběh. Člověk v něm pozná i některé "kamarády" se kterými se stýkal. Opravdu by tento film měli pouštět povinně ve školách, a někteří rodiče by ho měli pustit svým dětem aby se nad sebou zamysleli. Krásný emotivní příběh, který mě opravdu nadchl i přes to, že v něm hráli pro mě neznámí herci. ()

janja.vys 

všechny recenze uživatele

Neskutečná síla tohohle kousku vás donutí zamyslet se, jak vypadá naše současná mladá společnost a kam její život vede. Nikam. Prázdné plačící schránky, které kolem sebe nepříčetně kopou a nenechají si pomoct. Můžou za jejich chování rodiče, vliv okolí a vůbec je jejich problémem komunikace. Tenhle snímek změní úhel pohledu každému, kdo o tom trošku přemýšlí. Impozantní psychologická třešnička na dramatovém dortíku. ()

Gamine 

všechny recenze uživatele

Některá díla/myšlenky hodně přesahují svoje médium, pro mě tenhle film mezi ně patří. Možná to díky té filozofičnosti až abstrakci někho okamžitě odradí a někomu možná promluví z duše, jako málo co. Bylo to o takovém tom beznadějném smutku, se kterým se někdy člověk musí vyrovnat, ale lidsky a reálně pojaté. Já jsem u toho tak od půlky do konce chvilkama brečela, určitě bych se na to nechtěla dívat někde ve třídě nebo tak. Škoda, že není víc učitelů, jako ten v podání dechberoucího Adriena Brodyho, svět by možná vypadal trochu jinak. ()

kodwin 

všechny recenze uživatele

Svět není tak depresivní místo, jak vykresluje Detachment. Určité umělecké kvality to mělo, ale moc hezké pokoukání to teda není. ()

Janoss98 

všechny recenze uživatele

K filmu Oddělen jsem se dostal skrze film American History X (Kult Hákového kříže), jelikož jsem věděl, že režisér Tony Kaye měl něco co ostatní ne. Hned jak film začal, jsem se dostal do příběhu a byl jsem doslova ,,unešen’’. Vidět takový film mi neskutečně otevřelo oči. Nejlepší je o filmu nic nevědět a rovnou se do něho pustit. Zhlédnout Oddělen jsem se tedy mimořádně těšil, už dopředu jsem čekal, že to bude něco extra. Moje očekávání nebylo zdaleka marné. Hlavní role (Adrien Brody) se do hlavní role náramně hodil. Životní příběh takhle prázdného člověka byl velmi silný. Nad filmem jsem ještě dlouho po skončení přemýšlel a ptal se sám sebe, jestli vážně někdo takový mohl/může existovat? Při přemítání nad filmem mě příjemně mrazí ještě teď. Film má jednoduše vše co jsem očekával... 95% ()

Sv_Hubert 

všechny recenze uživatele

Silný umělecký zážitek. Na začátek jsem nevěděl do čeho vůbec jdu a z toho "něčeho" jsem dostal strašně moc... strašně moc úrovní normální bolesti, kterou všichni někdy cítíme, podaná naprosto umělecky, výstižně a jinak, zároveň ale velmi srozumitelně. Tento film má co říct jak celkově k učitelství tak i k životu jako takovému, už asi jen proto, že velkou část našich životů trávíme ve škole. Doporučil bych to pouštět v prváku na pajdáku, všem by to tam mohlo něco dát. Je to depresivní, abstraktní, ale s vírou, že to zlé pomine a že vždycky bude líp. ()

Veredico 

všechny recenze uživatele

Velice vydařené dílo. Rozuzlení, při někoho možná plot twist, jsem vytušil skoro od začátku filmu. Každopádně celkové zpracování a kamera byla úžasná. Poukázání na stav školství a jeho degradaci bylo vyobrazeno, z mého pohledu, věrohodně. Doplnit to o novinky posledních let, jako upřednostňování studentů z východu, by filmu dodalo určitou peprnost. ()

Turtle 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který by si ale mohl místy odpustit takový ten pseudoitelektuální patos. Adrien Brody hraje svou roli naprosto perfektně a člověku nedělá problém jeho postavu pochopit, ne li se s ní ztotožnit. Stejně tak ostatní herci vás dokáží do filmu vtáhnout. Nemůžu se ale zbavit dojmu, že se tvůrci snažili nacpat moc materiálu do bolestně krátké stopáže. Vše co se ve filmu objevilo by bez problému mohlo fungovat jako dva filmy nebo film tak s 150 minutovou stopáží. Konec ale bohužel vyznívá trochu naprázdno a celkově zklame po tom, co první polovina filmu nastaví vysokou laťku. Díky tomuhle všemu mu u mě unikla ta páta hvězdička, přesto je to rozhodně jedna z nejzajímavějších věcí s jakou jsem měl tu čest se setkat za poslední dobu. ()

Yelush 

všechny recenze uživatele

Po snímku Shame som nečakal, že v tak krátkom čase si pozriem ešte depresívnejší film a chválabohu stalo sa. Atmosféra beznádeje postáv v rôznych podobách je tu vybičovaná do krajnosti a pochmúrne prostredie upadajúcej americkej školy či celého školstva, spolu v rovnakej miere upadajúcej mládeže či celej spoločnosti, túto depresívnu a beznádejnú atmosféru ešte podčiarkujú. Všetci herci predvádzajú skvelé výkony, ale Adrien Brody tu predvádza výkon výnimočný a je jasné, že takýto typ postavy mu sedí oveľa viac, ako úloha "tough guya" v Predators. Čo viac dodať, vynikajúca filmová dráma a ani sám neviem, prečo som nedal plných 5*. Asi to celé musím ešte poriadne absorbovať... ()

Blue.Cat 

všechny recenze uživatele

Tenhle film z vás totálně vyždíme všechny negativní emoce a nechá vás vykoupat se v nich. Na konci se budete cítit prázdní a zbyteční stejně jako hlavní hrdina v podání excelentního Adriena Brodyho. Detachment je založen právě na jeho výkonu, dokonale vykresluje jeho pochroumaný duševní stav, ale i bezútěšnou situaci na jedné krachující americké škole. Zapomeňte na filmy, kde jsou učitelé zobrazováni jako hrdinové, kteří přišli zachránit svět nebo alespoň předat své znalosti studentům. Učitel je stejně bezradný jako všichni ostatní. Za tenhle nový pohled, atmosféru snímku a kvalitní filmařinu dávám nejvyšší hodnocení. ()

Pattrick 

všechny recenze uživatele

Nepříjemný, depkařský film se skvělým vypravěčským stylem, který se dostává pod kůži. Co mi vadilo, byla razantní kamera. ()

Související novinky

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Reklama

Reklama