Reklama

Reklama

Nezvaní hosté

  • Česko Vetřelci (více)
Trailer

Ke dvěma dětem ve dvou různých zemích přichází každou noc nezvaní hosté. Prvním z dětí je malý Juan, který bydlí se svou matkou ve Španělsku, a druhou je dvanáctiletá Mia, žijící se svými rodiči v Británii. Na první pohled by se mohlo zdát, že chlapec ani dívka nemají spolu absolutně nic společného, ale zdání klame. Obě děti trpí nočními můrami a sužuje je děsivý přízrak v kapuci, který nemá tvář a rád by získal tu jejich. Jejich rodiče jim zprvu nevěří, ale záhy se střetávají s tajemným vetřelcem i oni sami a je jasné, že své děti musí bránit za každou cenu. Dokonce i za cenu toho, že je nejbližší okolí bude považovat za blázny... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (116)

misterz 

všechny recenze uživatele

Mne by ani tak nevadilo, že išlo len o akúsi rozprávku pre dospelých s bubákom, ktorý strašil v skrini, ale skôr mi vadilo, že dejová linka bola tak zúfalo nezáživná až som si skoro od nudy začal lámať prsty. A keď sa človek pri nejakom horore nudí, tak niečo určite nie je v poriadku. Snažilo sa to síce hrať na viacero strán a svojim koncom priniesť akože šokujúce rozpletenie príbehu, no skôr sa mi z toho urobil guláš v hlave. A možno to bolo aj tým, že sa mi nad tým už nechcelo rozmýšľať, to otrávenie z filmu bolo naozaj veľké. A strašenia by som tu tiež privítal viac. Jediné pozitívum vidím v hercoch. 30/100 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Kamera není špatná, i když střih se ji snaží často úspěšně zlikvidovat. Herecky nijaké, kromě pedofilní záliby pana režiséra v detailech nedospělého děvčete. A dějově těžké zklamání. Boogeyman měl alespoň nějakou atmosféru, tohle je jakási španělská verze s realistickým podtextem a snahou být Torovský víc než del Toro. Některé scény napínavé, většina ale nudný balast. A strašák vlastně nikdy nic neudělá, jen se ho každý bojí - a nic. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

PROČ? Zapomeňte na napětí !! Zapomeňte na vyzrálé lidské postavy! Zapomeňte na dobře uvážený příběh a hluboké lidské Emoce! Tohle je Nesmysl, klišoidní, se zapištěnou hudbou, už dlouho jsem se tak nenudil při filmu,který měl být Scary! Neustálé pokračující záběry tmavých uliček, šeptající konverzace s knězy v kostele, nezajímavé CGI démonů. Co to sakra Clive Owen udělal? Ten film vás jednoduše nechá přemýšlet nad tím kolik peněz a kolik času nad tím ztratíte! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - A žádné sny o příšerách........... Příšera teda přijde, nebo spíš přiletí, ale to co udělá z kamerou je úděsný. Kamera se klepe jak v posledním tažení, rychlé střihy vás úplně zmatou a hudba tu hrůzu jen dokreslí - to je snad sen. Scéna okolo 24 minuty na stavbě je strašně okatá a trapná - pomóc. CITÁT - Mám škaredé sny.......... Jakási obdoba Boogeymana. Muž Bez tváře vychází ze šatníku. Film má tři linie příběhu. Jedna je z pohledu malého chlapce Chuana, druhá je z pohledu mladé dívky Mii a třetí linie je snová sekvence. Všechny části jsou zahaleny ve tmě a snímané šílenou taneční kamerou - užijte si to. CITÁT - Chcete, aby vám dům hlídala čivava? Tohle je hlučný rotvajler. (Mluví se o alarmu do baráku)........... Závěrečné rozuzlení mě vůbec nepřekvapilo, nenadchlo a ani neohromilo, už mě to totiž ani moc nezajímalo. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Parádní začátek. Scéna, kdy se digitální bubák snaží dostat malého chlapce, trochu evokuje Darkness Falls. Napětí ve vzduchu, tma, bezbranná matka. Jenže tím to hasne, protože povedenější moment už ve filmu nenajdete. Intruders (plivu na český název!) se zpočátku tváří jako moderní duchařina s docela atraktivním zlem, jenže postupem dlouhého času přijdete na to, že s nadpřirozeným záporákem to až tak horké nebude, a příběh očekávaně zakotví v reálnějším přístavišti. Všechno se hodí na bedra narušené psychiky takto postiženého jedince, aby zazvonil zvonec a předhodil nám hořký konec. Což je samozřejmě obrovská škoda, jelikož po technické stránce je snímek dost v pohodě. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Režisér uvedl, že sestříhání filmu byla velká výzva. Šlo o dlouhý, složitý proces, protože z příběhu udělal dvojí strukturu. (ČSFD)
  • Ve filmu John Farrow (Clive Owen) a Mia (Ella Purnell) trpí poruchou nazvanou Folie à Deux (šílenství ve dvou). Je to porucha intenzivního rázu, kdy dvě osoby, které mají silný vztah, sdílí stejný druh halucinace ve stejnou chvíli. (Scaryman)

Reklama

Reklama