Reklama

Reklama

Nezvaní hosté

  • Česko Vetřelci (více)
Trailer

Ke dvěma dětem ve dvou různých zemích přichází každou noc nezvaní hosté. Prvním z dětí je malý Juan, který bydlí se svou matkou ve Španělsku, a druhou je dvanáctiletá Mia, žijící se svými rodiči v Británii. Na první pohled by se mohlo zdát, že chlapec ani dívka nemají spolu absolutně nic společného, ale zdání klame. Obě děti trpí nočními můrami a sužuje je děsivý přízrak v kapuci, který nemá tvář a rád by získal tu jejich. Jejich rodiče jim zprvu nevěří, ale záhy se střetávají s tajemným vetřelcem i oni sami a je jasné, že své děti musí bránit za každou cenu. Dokonce i za cenu toho, že je nejbližší okolí bude považovat za blázny... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (116)

Holina 

všechny recenze uživatele

Já teda chápu, že se tady zvedá jistá nevole, protože film má takové podivné rozuzlení. Ale teda viděl jsem už mnohem, mnohem horší kousky a s lepším hodnocením než Intruders. Navíc se přece nebudu zlobit na člověka, který mi dal Intacto. Na večerní relax je tenhle film jako dělaný, tak ho nechte beeeeejt! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento španělský kousek se setkal s dosti rozporuplnými diváckými ohlasy a já se po pravdě tomu ani moc nedivím. Mysteriózní thriller s prvky fantasy a hororu má totiž vzhledem ke své délce (100 minut) dosti nevyvážený obsah, který místy dost nudí, ale skrývá v sobě i několik velice povedených pasáží, kvůli kterým rozhodně nehodlám tento film odstřelit. Já osobně jsem byl nakonec docela spokojený. Ano, znám mnohem lepší a propracovanější španělské kousky (jak co se atmosféry tak i samotného příběhu týče), ale tady do toho zřejmě hodně mluvili i američtí a britští spolupracovníci – no a podle toho to tak i dopadlo. Divák má možnost sledovat prolínání dějových linek: v té první Juan a jeho matka čelí útokům přízraku bez tváře a zvláště ten úvodní byl velmi dobře zpracován. Nechyběla tomu akčnost, atmosféra i emoce. No a samozřejmě pozadu nezůstala ani Mia se svým otcem Johnem, kterým se dle mého tvůrci věnovali daleko více (ti co se dodívají až do samotného konce, pochopí proč). Bohužel soubojů s přízrakem bylo málo a více se zde dal prostor dialogům, což samozřejmě moc nevonělo nejednomu divákovi. Zvlášť když tím trpěla samotná atmosféra. No a v neposlední řadě tu máme i jakési snové pasáže, které měly vyplnit hluchá místa, ale moc se jim to nedařilo. Mohli za to i nepříliš přesvědčivé speciální efekty, které sice nenáročného diváka mohou uspokojit, ale v tomto případě tomu bylo spíše naopak. Samotný digitální přízrak totiž moc lidem hrůzu nenažene. Čím více se film chýlil ke svému konci, tím se v něm jeho tvůrci stále více zamotávali a nejeden divák s nimi. Překombinovaná myšlenka, hrátky s psychikou jednotlivých postav a tak nějak splácaný závěr – byla potřeba si s tím více vyhrát, aby to nevypadalo tak chaoticky. Sice měl ten konec řadu lidí šokovat, ale já si spíš myslím, že hodně z nich bylo rádo, že to už skončilo. 50% ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Parádní začátek. Scéna, kdy se digitální bubák snaží dostat malého chlapce, trochu evokuje Darkness Falls. Napětí ve vzduchu, tma, bezbranná matka. Jenže tím to hasne, protože povedenější moment už ve filmu nenajdete. Intruders (plivu na český název!) se zpočátku tváří jako moderní duchařina s docela atraktivním zlem, jenže postupem dlouhého času přijdete na to, že s nadpřirozeným záporákem to až tak horké nebude, a příběh očekávaně zakotví v reálnějším přístavišti. Všechno se hodí na bedra narušené psychiky takto postiženého jedince, aby zazvonil zvonec a předhodil nám hořký konec. Což je samozřejmě obrovská škoda, jelikož po technické stránce je snímek dost v pohodě. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Fresnadillo natočil před lety slušných 28 týdnů poté. Tohle je propad o několik pater dolu. Ne že by neuměl režírovat a navodit atmosféru, ale to málo co se mu povedlo nestačilo. Ani Clive Owen nic nezmohl. Chybu bych hledal ve scénáristovi, který napsal opravdu hovadinu a ještě jí napsal nezajímavě. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

No tak už od začiatku som vedel že to nebude niečo svetoborné ale toto bola fakt nuda.Má to byť horor a kde ? Za celý čas som sa ani raz nezľakol.Bez tváre bol nudný , nevýrazný a strach z neho nešiel.Keby tam nebol Clive tak to asi vypnem na začiatku.Dal by som 3 ale tentokrát bude zlý a preto 2*a 45%. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu John Farrow (Clive Owen) a Mia (Ella Purnell) trpí poruchou nazvanou Folie à Deux (šílenství ve dvou). Je to porucha intenzivního rázu, kdy dvě osoby, které mají silný vztah, sdílí stejný druh halucinace ve stejnou chvíli. (Scaryman)
  • Režisér uvedl, že sestříhání filmu byla velká výzva. Šlo o dlouhý, složitý proces, protože z příběhu udělal dvojí strukturu. (ČSFD)

Reklama

Reklama