Reklama

Reklama

Nezvaní hosté

  • Česko Vetřelci (více)
Trailer

Ke dvěma dětem ve dvou různých zemích přichází každou noc nezvaní hosté. Prvním z dětí je malý Juan, který bydlí se svou matkou ve Španělsku, a druhou je dvanáctiletá Mia, žijící se svými rodiči v Británii. Na první pohled by se mohlo zdát, že chlapec ani dívka nemají spolu absolutně nic společného, ale zdání klame. Obě děti trpí nočními můrami a sužuje je děsivý přízrak v kapuci, který nemá tvář a rád by získal tu jejich. Jejich rodiče jim zprvu nevěří, ale záhy se střetávají s tajemným vetřelcem i oni sami a je jasné, že své děti musí bránit za každou cenu. Dokonce i za cenu toho, že je nejbližší okolí bude považovat za blázny... (TV Nova)

(více)

Recenze (116)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film opravdu sází na pomalé budování hororové atmosféry. Tvůrci budují, budují, budují a budují , až se najednou objeví závěrečné titulky a vy zjistíte, že nudou žehlíte prkno, máte perfektně spočítané hrboly v omítce nad televizí, ten pavouk v rohu místnosti zmákl dneska tu síť naprosto strhující rychlostí a strašně záživně, v okně obýváku máte žaluzie s přesně 85 listy, a to jsou zatažené a docela blbě se to počítá !!!, a ten kruh ve vaší hlavě připomíná kosočtverec jen proto, že jste na 3256. pozici za desetinnou čárkou u Pí udělali chybu! No, možná, že kdyby místo toho hábitu s kapucí hrál hlavní roli třeba hadr na podlahu, na kterém by se daly dvě hodiny počítat žmolky... Jinak to byl ale příjemně strávený večer! Dneska po setmění se hodlám pobavit ještě líp a pro změnu sledovat buď jak té paní, co s ní bydlím, kyne těsto, anebo jak mi rostou nehty. Tak uvidíme. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Je to bohužel takové sterilně nijaké. Technicky velmi pěkně udělaný hororový film, z čehož se sice divák nějakou tu chvíli radovat může, neboť přiznejme si - pravidlem to nebývá, ale s každou další přibývající minutou vychází najevo, že tahle mysteriózní báchorka žádné velké děsy nebo napětí nepřinese. A taky že ne. Postavy mi byly ukradené, atmosféru si film udržel jenom při úvodní scéně. A ani jsem z filmu necítil nějakou autorskou osobitost, je to zkrátka jen takové tupé řemeslo a instatní strašení alá Hollywood. Zklamání, Hollowface se hororovou ikonou nestane. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $13miliónovTržby USA $69,136Tržby Celosvetovo $5,839,000▐ miestami atmosféra dosť dobrá ale ako celok dosť nekompaktné, hlavne keď to chce ponúknuť dejové zvraty či prekvapenia /35%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

A K TOMU, ABY SE VZBUDIL, STAČILO VYSLOVIT JEHO JMÉNO. TEN BEZ TVÁŘE NEBYL ANI MLADÝ ANI STARÝ, ANI ŠKAREDÝ ANI HEZKÝ. NEMĚL POSTAVU, NEMĚL ANI TVÁŘ. NEMĚL NIC...... /// Když si bubák myslí, že existuje, dokáže v palici udělat pořádnej chaos. Nejen dětem, ale i dospělejm.... Úvod z říše thrillerovo - hororovejch snů. A dál? V hlavní roli děti a ,,VLÁDCE SNU“. Baví mě zvuky i hudba. Fakt je, že jsem vlastně čekal spíš něco jinýho, než tak jednoduchý rozuzlení, ale nezachvátil mě žádnej logickej kolaps a Cliff i filmařina jsou víc než dobrý. Solidní filmová španělská stopa, který chybí víc ,,uchyláren“ a opravdovej Fredy (Krueger). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chtěl bych dětem ukázat bubáka. (Pedofile! Mazej na jinej server!). 2.) Thx za titule ,,petrik1“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Film pro předškolní děti. Bubák v kapuci a ve tmě. A jediné malé bububu dělala ve filmu hudba. Hloupý, stupidní film o ničem!! Jsem opět vytočený a Clive Owen u mne skončil. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Španielom tieto mysteriózne strašidelné kúsky idú, o tom niet pochýb, v tomto prípade to však vyznelo trochu do stratena. Výborný nápad, ktorý dopláca na prílišnú preplácanosť, zdĺhavosť a absenciu desivých scén. Aspoň že si film udržuje potrebnú dávku atmosféry, no len čo z toho, keď tí bubáci vôbec nedesia. Úvod je bezpochyby nádejný, no len potom sa to začalo ťahať, kombinovať, nudiť - vlastne som bol zvedavý len na to, či sa ten záver podarí a či to celé bude dávať aspoň aký taký zmysel. A čuduj sa svete, podarilo sa to, takže aspoň niečo. Zase nemám z toho až taký zlý pocit, nakrútené je to pekne, zahrané tiež, akurát je to opäť jeden z tých hororov, na ktorý si veľmi dlho pamätať nebudem. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

PROČ? Zapomeňte na napětí !! Zapomeňte na vyzrálé lidské postavy! Zapomeňte na dobře uvážený příběh a hluboké lidské Emoce! Tohle je Nesmysl, klišoidní, se zapištěnou hudbou, už dlouho jsem se tak nenudil při filmu,který měl být Scary! Neustálé pokračující záběry tmavých uliček, šeptající konverzace s knězy v kostele, nezajímavé CGI démonů. Co to sakra Clive Owen udělal? Ten film vás jednoduše nechá přemýšlet nad tím kolik peněz a kolik času nad tím ztratíte! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Parádní začátek. Scéna, kdy se digitální bubák snaží dostat malého chlapce, trochu evokuje Darkness Falls. Napětí ve vzduchu, tma, bezbranná matka. Jenže tím to hasne, protože povedenější moment už ve filmu nenajdete. Intruders (plivu na český název!) se zpočátku tváří jako moderní duchařina s docela atraktivním zlem, jenže postupem dlouhého času přijdete na to, že s nadpřirozeným záporákem to až tak horké nebude, a příběh očekávaně zakotví v reálnějším přístavišti. Všechno se hodí na bedra narušené psychiky takto postiženého jedince, aby zazvonil zvonec a předhodil nám hořký konec. Což je samozřejmě obrovská škoda, jelikož po technické stránce je snímek dost v pohodě. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Intruders je rozprávkou pre vekovú kategóriu od 7 do max 12 rokov, ktorá vykresľuje ideálny návod ako zahnať všetky nočné mory, alebo strašidla stojace v tmavom kúte detských izieb či v skriniach od kabátov. Zaradiť tento film do kategórie hororov je trúfalejšie, ako nečakať výpadok televíznych programov z balíčka Sky link či Digi Tv pri seba menšom náznaku mrholenia. Snaha o vyvolanie napätia sa uprieť nedá ale skôr Vás vystraší účet od mobilného operátora. Veľmi, veľmi slabučké .. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

S Intruders nemám absolutně problém. A kdo má zábrany přihodit hvězdu jen proto, že v tom trochu plave, odkazuji na koment Hookins86 … po přečtení se vám určitě rozsvítí. A komu stále jen poblikává, tomu nezbývá nic jiného, než vyhledat účinnější zdroj. ()

Spooner odpad!

všechny recenze uživatele

Totálně dementní a smysl nedávající horor, u kterého jsem napoprvé usnul a musel jsem ho nakoukávat na 3x. A to už i u současných hororů o něčem vypovídá. Jak se k tomuhle dostal jindy jistý Clive Owen asi jen tak nepochopim. Chvílemi jsem si přál, aby i mně ta trapná obluda vzala všechny smysly, abycho se na to nemusel dívat či to poslouchat. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zpočátku tuctové drama s bubákem, kterého si děti vymyslí, a on je pak chodí strašit. Příšera z šatníku! Čekal jsem, jestli se jejich osudy vůbec nějak protnou, což tedy trvalo. Ale pak přeci jen oceňuji pointu i to, jak to s bubákem bylo. Nevyrovnaný vizuál má vedle pěkné kamery mizerné roztřesené obrazy ve tmě. Mně nevadí, když se cosi ukrývá v šeru a podněcuje fantazii, ale vadí mi, když se u toho mává kamerou a z obrazu jsou jen nečitelné šmouhy. Jeden z filmu dokazující, že Španělé nejsou vždy zárukou kvalitního hororu, byť jde o koprodukci. Na jedno podívání budiž, ale mohlo to být o půl hodiny kratší. 2,5* ()

juta 

všechny recenze uživatele

Zklamání... čekal jsem o dost víc. Ani hudba nedokázala vytvořit dostatečnou hororovou atmosféru. Děj ani rozzuzlení taky nebylo to pravé. Škoda, škoda. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu vynikající hororové scény, hudba a hlavní "záporák" a na druhou stranu divnej (leč originální) děj, hnusná třesavá kamera a snad ten nejdivnější závěr u hororu, jakej sem viděl. Suma sumárum to delá čistej průměr.... kdyby tam ovšem nehrál Clive Owen. 70% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Stravitelná jednohubko a po technické stránce dobrá. Originální horor tohle není a atmosféra zhruba po půl hodině naprosto vymizela. Začátek měl trošku napětí, ale to zhruba po půl hodině také zmizelo. Pak jsem byl jen zvědavý jak to skončí, kdyby vše bylo kratší o půl hodiny, byl bych daleko spokojenější. Jak ale pořád říkám, lepší než prsem do oka a pro jednou proč by ne.. 5/10 = 55% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mne by ani tak nevadilo, že išlo len o akúsi rozprávku pre dospelých s bubákom, ktorý strašil v skrini, ale skôr mi vadilo, že dejová linka bola tak zúfalo nezáživná až som si skoro od nudy začal lámať prsty. A keď sa človek pri nejakom horore nudí, tak niečo určite nie je v poriadku. Snažilo sa to síce hrať na viacero strán a svojim koncom priniesť akože šokujúce rozpletenie príbehu, no skôr sa mi z toho urobil guláš v hlave. A možno to bolo aj tým, že sa mi nad tým už nechcelo rozmýšľať, to otrávenie z filmu bolo naozaj veľké. A strašenia by som tu tiež privítal viac. Jediné pozitívum vidím v hercoch. 30/100 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Noční temné můry, tvoje vlastní stvůry... životem tě provedou, netušíš co dovedou... Boj se stínů, boj se pravdy, boj se všeho, boj se navždy. Láska hory přenáší, noční můry odnáší... Nebo ne?" Aneb rodiče jsou ochotní udělat cokoli, aby ochránili své děti. Třeba jim i bohapustě lhát a nechat je žít v bludu. Dokud děti neprozřou. Jenomže pak je, již dospělé, pravda může o to víc bolet. Ale potom, v dospělosti, se přece naše noční můry poráží snadněji... Nebo ne? A o tom to je. Já jsem se u filmu bál. O toho malého kluka, o tu dospívající holku, měl jsem husí kůži. Opravdu pěkný výlet do tmavého šatníku, za (našimi vlastními) bubáky. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

" Hororové jazdy " veľmi neobľubujem, pretože obvykle tam dej nepracuje ako primárna časť, ale všetko sa točí okolo stupňovania napätia a vydesenia diváka v jednotlivých strhujúcich momentoch, ktoré bez poriadne prepracovaných efektov, sú len pokrčeným papierom v koši. Ani v tomto príbehu to nebolo inak, keď dejový uzol držal ako tak, ale s nepresvedčivým koncovým odhalením sa veľmi ľahko rozpadol. Ďalej mi tam chýbalo viac hororových prvkov spestrených výraznejšou fantáziou, pretože vykreslenie muža (ducha) bez tváre bolo nenáročné a tie lepšie sa dostavili až pri konci, keď sa vynorili "morbidné korene stromov" a zajali mladú Miu. Našli sa však aj lepšie momenty (skôr thrillerové) ako v prípade riskantného pohybu zvárača po konštrukcii, ktorý sa skončil tragicky. Celý film však prebiehal vo veľmi peknom a oku lahodiacom prevedení, čo ma potešilo a tak som sa priklonil k 50%. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Hodně mizerný hororový thriller. Od španělské koprodukce a Clive Owena v hlavní roli jsem čekal slušný snímek, ale bohužel Intruders mezi velkým množství hororů zapadne hodně rychle a člověk si ho za pár dní nebude ani pamatovat. Po technické stránce není moc co vytýkat. Horor by měl mít dobrou atmosféru, ale Intruders ji měl prvních pár minut a to je málo. ()

Reklama

Reklama