Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jake Vig (Edward Burns) je podvodník velkého formátu, který šikovně využívá darů, kterými ho obdařila Příroda: přirozeného šarmu, odvahy a schopnosti vylhat se i z té nejošemetnější situace. Štěstí se však od něj odvrátí v okamžiku, kdy prostřednictvím dvojice zkorumpovaných policistů Whitwortha (Donal Logue) a Manzana (Luis Guzmán) a navenek bezúhonného Lionela Dolbyho přijde nezákonně k slušné sumičce dolarů. Když Lionel a Jakeův parťák Al (Louis Lombardi) zahynou, vyjde najevo, že Lionel vůbec nebyl tak bezúhonný, jak vypadal: pracoval totiž jako účetní pro krále zločinu Winstona Kinga (Dustin Hoffman). Aby splatili dluh a zachránili si život, musejí se Jake a jeho zbylí komplicové - Gordo (Paul Giamatti) a Miles (Brian Van Holt) vrhnout do obzvlášť složitého a nebezpečného podniku. Na pomoc při realizaci famózního podrazu si přizvou tmavovlasou kapsářku Lily (Rachel Weisz). Když však dívka vrazí do dveří s vlasy čerstvě obarvenými narudo, je to první signál smůly, která se na partu začne lepit. Na obzoru se totiž objeví Jakeův letitý nepřítel - všeho schopný agent FBI Gunther Butan (Andy Garcia).

Režisér James Foley (Konkurenti, Cela, Válka gangů) rozjíždí ve velkém stylu kriminální thriller o souboji velmistrů podrazů. Rafinovaná hra s důvěřivostí, spolehlivostí a loajalitou se mění ve smrtící souboj kdo z koho - a za kolik. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (121)

POMO 

všechny recenze uživatele

Kolektívna lúpež, podrazy, nečakané zvraty a ďalší najvychcanejší hlavný hrdina. A všetko je samozrejme ináč, než sa zdá na prvý pohľad. Videli sme to stokrát. Síce možno nie až tak dynamicky a rýchlo, ale určite prehľadnejšie a v závere efektívnejšie. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Těžce mi to zavání Podfu(c)kem, ovšem to by to nesmělo bejt tak unavený a bez jiskry (...ale slovo podfuk a podvod se tu hojně užívalo, to je pravda). Filmů, kde nikdo není tím, kým se původně zdál nebo měl být a nic není tak, jak vypadalo, že to bude, těch už tu taky byla nůše. Občas se podaří vrazit do toho pár originálních prvků a může to klidně fungovat, ale tady ne. Když se podíváte na film Hráči se Stallonem, tak je to to samé, jenže tam to bylo o kartách (a o penězích), tady jen o penězích. Dustin Hoffman zahraje cokoliv, ale vyškrtávat se tady v pár větách...... na to je ho škoda. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

U mě viděno bez špetky většího zájmu, nejspíš proto, že Dustinu Hoffmanovi mafiánského bosse uvěřím, až si amíci přestanou plést představitele evropských zemí. Možná taky proto, že po Dannyho Parťácích musí být hlavní (nejchytřejší) hrdina trochu lepší než Ed Burns a hlavní hrdinka trochu víc než Rachel Weisz tvářící se jako poněkud lacinější femme fatale. A k Andymu Garciovi nemám slov...nebo radši mám...on mi prostě v roli zanedbaného federála v letech nesedí ani trochu. Počet zvratů a frekvence prostřihů do různých časových rovin mi přišla jako křečovitá snaha to celé nějak ozvláštnit, s tím, že výsledkem je jen překročená míra toho, co dokáže divák ocenit jako okořenění děje. Vzato kolem a kolem, nic moc. 40% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Podrazácký film, který si překombinovanou zápletkou a zmatečným vyprávěním sám podráží nohy. 60% Zajímavé komentáře: Gemini, Le_Chuck, jojinecko ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Přes svěží režijní nápady jen lehce nadprůměrná věc o podvodvodních a podfucích, kterou, jak nezastírám, u mě z prachu zvedá úúúžasnááá Rachel Weisz, u které stačí vidět třeba jen to, jak sedí. Kurňa!!! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kvalitní obsazení je zkaženo režií a scénářem, který nedokáže využít potenciál. Scénárista se zachoval jako malý kluk a snažilse diváka zamotat jako uzel, ale bohužel nedokázal vymyslet nic přelomového a nového. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Doug Jung .. Povedený, zamotaný film. Mám rád tyhle scénáře kde hlavní hrdina musí být ten nejchytřejší na světě (nebo jen v USA?), aby tohle vymyslel a ukočíroval takovou akci. Jak se ve filmu říká, podraz je jako šachy - musíte myslet 20 tahů dopředu. Takovou hlavu tedy nemám..:) A tenhle podraz se mi líbil víc než Dannyho Jedenáctka nebo Dvanáctka.. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christophe Beck: 1. Dolby's Con ,2. Main Title ,3. All About the Money ,4. Big Dead Al ,5. Hayling - FC Kahuna ,6. What Does It All Mean - Meat Beat Manifesto/Z-TRIP ,7. Finding Ahsby ,8. King's Lair ,9. The Big Finish ,10. Special Agent Butan ,11. Heroin ,12. Suntoucher - Groove Armada ,13. Simple Things - Zero 7 ,14. The New Mark ,15. Hook, Line, Stinker ,16. Intuition ,17. Lilly's Assault ,18. Shakedown ,19. Emerge - Fisherspooner ,20. Trust ,21. Ibor City ,22. Refrigerator Gun ,23. Big Gay Hat ,24. Vig's Judas ,25. Madame Hollywood - Felix Da Housecat ,26. Got Stupid ,27. Pinched ,28. Endgame ,29. Sucker - Peaches , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Překvapivě sterilní napodobenina všech Dannyho parťáků a jiných loupeží s jediným vyloženým šokem v podobě nulových herců. Ti totiž nehrají, jen se před kamerou lacině předvádějí. To platí jak o Rachel Weisz (u níž to zaprvé vůbec nevadí a zadruhé k tomu její role přímo vybízí), tak i o nejvíc proklamované dvojici Hoffman-Garcia. Technicky snad nelze moc vytknout, ale vysloveně mě vytočila závěrečná montáž, kde se ukáže, jak že všechno je a kdo peče s kým, která je tak zoufale předvídatelná, že všechen případný náboj předchozích peripetií v okamžiku maže. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To mám za to, že som do partie zobral babu.“ Prekvapivo zlý film, keď sa s miernym šokom uistíte, že ani Dustin Hoffman, Edward Burns, Leland Orser, Andy Garcia a Paul Giamatti, neurobia tento heist movie lepším. Už viem, čo myslel Roger Ebert, keď hovoril, že najhoršie sa hodnotia filmy uprostred (nie dobré, ani prehnané zlé). Záverečný "šokujúci zvrat" je povinný a slabý, rozkošná Rachel Weisz sa do takéhoto "chlapského" filmu vyložene nehodí (rovnako sa nehodila ani do podobne matnej POROTY) a aj keď je to celé po remeselnej stránke zručne nakrútené (režisér Foley ale v minulosti nakrútil o dosť lepšiu kriminálku VOJNA GANGOV), hrozne som sa nudil. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Muj docela oblibenej podfukarskej film. Sice je tu vse, co v podobnym zanru clovek ceka, takze tu mame necekany zvraty, kazdej podvadi kazdyho a samozrejme super vychcanyho hlavniho hrdinu. Ale tady to slape fakt dobre, celej film skvele odsejpa, misty je to sice drobet prekombinovany, ale nic extremniho a navic tu je skvela herecka sestava, ktera podvadi fakt elegantne. Nejvic potesi Hoffman v roli hyperaktivniho mafiana, ale i ostatni jsou hodne dobry a to vcetne Burnse. Na nejlepsi kousky v tomhle zanru to nema, ale presto paradni zabava. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

A já zase zcela chladnokrevně ohodnotím film, který byl pro mě hodně komplikovaný a já v tom měla téměř po celou dobu hokej a to nezachránily ani herecká esa jako je třeba Andy a nebo Dustin (ten mně tady vůbec nesednul, ale asi to hrál dobře, čert ví). Zkrátka jsem se musela hodně přemáhat, abych se vůbec dodívala. 40% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Velmi slušně natočený, ale bohužel až příliš komplikovaný podfuk na diváka. Skvělý Garcia a Hoffman ve vedlejších rolích. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu cokoli si namlouvat, jak možná většina z vás již ví, "chytré" filmy o zlodějích jsou prostě moje slabina a Chladnokrevně se do ní přesně trefuje. Vlastně nemám co vytknout, herci jsou úžasní, scénář je nadprůměrný a režie je přesně taková jaká by být měla. Samozřejmě nesmím zapomenout na ten pořádně překombinovaný záběr, který jsem si pěkně užil, mám rád když se všichni takhle pěkně "přechčijou" navzájem. Celý snímek se odehrává ve velmi slušném tempu, které nedovolí, aby si divák byť na jednu chvilku oddychnul. Ale jak koukám na zdejší hodnocení, tohle je prostě čistě má úchylka. 80% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Příběh jako vystřižený z britského seriálu Podfukáři, který z vod průměrnosti vytahuje elitní herecká sestava. "The Big Boss" Dustin Hoffman, nádherná Rachel Weisz či fešný Edward Burns. Herecky mě zde sice nijak neoslnil, ale díky fyzickým předpokladům se na něj moc hezky dívá. Také stojí za pozornost role Briana Van Holta, jehož jméno si pamatuju ve spojení s jeho postavou zabijáka z Domu voskových figurín. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Sterilná robbery kriminálka, ktorá sa klasicky točí okolo veľkej krádeže, aby to nakoniec bolo všetko úplne ináč. Celé to pôsobí veľmi amatérsky a ladnosť a nadhľad napr. Ritchieho filmov sa dostaví žiaľ len v náznakoch. A to je škoda jednak kôli Rachel a jednak finálnej pointe, ktorej síce chýba punc prekvapenia, ale originalitu neupieram. V rukách niekoho zručnejšieho to mohla byť pecka. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Edward Burns přehrává, až to není pěkný, James Foley nedokáže udržet krok. Andy Garcia, Dustin Hoffman a především Rachel Weisz tento jinak podprůměrný film povyšují na slušný průměr. Díky nim se mi to celkem líbilo. Slušná jednohubka. ()

Reklama

Reklama