Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jake Vig (Edward Burns) je podvodník velkého formátu, který šikovně využívá darů, kterými ho obdařila Příroda: přirozeného šarmu, odvahy a schopnosti vylhat se i z té nejošemetnější situace. Štěstí se však od něj odvrátí v okamžiku, kdy prostřednictvím dvojice zkorumpovaných policistů Whitwortha (Donal Logue) a Manzana (Luis Guzmán) a navenek bezúhonného Lionela Dolbyho přijde nezákonně k slušné sumičce dolarů. Když Lionel a Jakeův parťák Al (Louis Lombardi) zahynou, vyjde najevo, že Lionel vůbec nebyl tak bezúhonný, jak vypadal: pracoval totiž jako účetní pro krále zločinu Winstona Kinga (Dustin Hoffman). Aby splatili dluh a zachránili si život, musejí se Jake a jeho zbylí komplicové - Gordo (Paul Giamatti) a Miles (Brian Van Holt) vrhnout do obzvlášť složitého a nebezpečného podniku. Na pomoc při realizaci famózního podrazu si přizvou tmavovlasou kapsářku Lily (Rachel Weisz). Když však dívka vrazí do dveří s vlasy čerstvě obarvenými narudo, je to první signál smůly, která se na partu začne lepit. Na obzoru se totiž objeví Jakeův letitý nepřítel - všeho schopný agent FBI Gunther Butan (Andy Garcia).

Režisér James Foley (Konkurenti, Cela, Válka gangů) rozjíždí ve velkém stylu kriminální thriller o souboji velmistrů podrazů. Rafinovaná hra s důvěřivostí, spolehlivostí a loajalitou se mění ve smrtící souboj kdo z koho - a za kolik. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Jakoby jsem už podobný film s podobným scénářem viděl. Že by to byli Dannyho parťáci? Jo, to bude vono. Ale scházela mi tady ta elegantnost a coolovost, která zdobila Dannyho a spol. Tak proč tedy tak vysoké hodnocení? Jako příběh se mi to zdálo na dobré úrovni, mělo to nápad a dobře se to zamotalo, no a konec taky nebyl špatný. Mělo to prostě všechno, co by takovýto žánr měl mít. A na herce se také nemůžu stěžovat. Právě oni asi drželi celý film na tak slušné úrovni. Hlavně Dustin Hoffman a Paul Giamatti. Rozhodně by si tahle partička mohla podat ruku s Dannym. I když Dannyho prácička byla lepší, tento snímek rozhodně nezatracuji. Já se bavil a proto dám 75%. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christophe Beck: 1. Dolby's Con ,2. Main Title ,3. All About the Money ,4. Big Dead Al ,5. Hayling - FC Kahuna ,6. What Does It All Mean - Meat Beat Manifesto/Z-TRIP ,7. Finding Ahsby ,8. King's Lair ,9. The Big Finish ,10. Special Agent Butan ,11. Heroin ,12. Suntoucher - Groove Armada ,13. Simple Things - Zero 7 ,14. The New Mark ,15. Hook, Line, Stinker ,16. Intuition ,17. Lilly's Assault ,18. Shakedown ,19. Emerge - Fisherspooner ,20. Trust ,21. Ibor City ,22. Refrigerator Gun ,23. Big Gay Hat ,24. Vig's Judas ,25. Madame Hollywood - Felix Da Housecat ,26. Got Stupid ,27. Pinched ,28. Endgame ,29. Sucker - Peaches , ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Muj docela oblibenej podfukarskej film. Sice je tu vse, co v podobnym zanru clovek ceka, takze tu mame necekany zvraty, kazdej podvadi kazdyho a samozrejme super vychcanyho hlavniho hrdinu. Ale tady to slape fakt dobre, celej film skvele odsejpa, misty je to sice drobet prekombinovany, ale nic extremniho a navic tu je skvela herecka sestava, ktera podvadi fakt elegantne. Nejvic potesi Hoffman v roli hyperaktivniho mafiana, ale i ostatni jsou hodne dobry a to vcetne Burnse. Na nejlepsi kousky v tomhle zanru to nema, ale presto paradni zabava. ()

waska 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připomnělo Obvyklí Podezželí..Trochu podfu(c)k..Trochu Dannyho Parťáky..Prakticky nic nového tento film nepřinesl, jen další záplatku, která se každou chvíli mění o 180 stupnů. Ale tohle už se dá čekat..Hoffman nebyl špatný, ale nehodí se pro tyhle role, Edward Burns je nevýrazný a Garcia moc prostoru nedostal. Takže to zachraňuje nádherná Rachel Weisz ( já vím, jsem maličko zaujatý ). ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

DVD - Tohle krimi jsem viděl už kdysi kolem roku 2004 a vím, že mě nějak nenadchlo. Nejspíš jsem to tenkrát úplně nepochopil. Jediné, co mi utkvělo v paměti, byl Dustin Hoffman v roli magora. Včera jsem si film po x letech pustil znovu a tentokrát jsem byl mile překvapen. Podle mě se jedná o velmi slušně natočený film, který vám po kouskách poodhaluje, jak podraz vznikl a jak se realizoval. Závěrečné rozuzlení bylo překvapující. Výběr všech protagonistů na jedničku. CZ dabing velmi slušný (až na Garciu). 75% // (31.8.2013) - Po roce a půl další připomenutí tohoto velice kvalitního krimi o podfukářích. Vše podstatné jsem již uvedl v komentáři z minula, a tak mohu jen 4 hvězdičky potvrdit, ba dokonce v procentech trochu přidávám. 80% (with J.) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Los Angeles a na mezinárodním letišti v Ontariu. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Slovo "fuck" a jeho další tvary zazní ve filmu 130krát. (Matros)

Reklama

Reklama