Reklama

Reklama

Fantaisie Érotique

Krátkometrážní / Animovaný
Československo, 1936, 2 min

Obsahy(1)

Abstraktní geometrické obrazce vytvářejí v rytmu hudby symfonii pohybu a barev. (Anifilm)

Recenze (3)

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást názvem, žádné erotické fantazie se zde nekonají, akorát tu dvě minuty lítají barevná kolečka. Ale v tehdejší době šlo zase o něco nového, neokoukaného, a navíc to není reklama. Hudbu složil Bedřich Kerten, stejně jako u mnoha jiných kreslených snímečků té doby. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Stejné jako Hra bublinek, akorát ochuzené o nějakou tu reklamní pointu. Sice to není reklama, ale i tak to podle mě chtělo něco víc. 3* ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Jestli dobře počítám, historicky teprve zhruba sedmý dochovaný český animovaný film, který není reklamou (otázka je, zda byla dřív slepice, nebo vejce). Dodalovi se tu směle staví po bok německých a amerických průkopníků abstraktní animace Fischingera, Ruttmanna, Richtera, Eggelinga, Buteové, Engela a dalších – dlouho před Disneyho Fantasií, dřív, než McLaren začal kreslit své fantazie přímo na filmový pás… Pokus je to určitě pozoruhodný a záslužný, ale za mě ne tak působivý jako některé práce zmíněných kolegů. Nejvíc mi u něj chybí pocitová provázanost s doprovodnou muzikou – obrázky se s ní spíš hádají, resp. si každá složka vede svoje bez větší snahy o spolupůsobení, a to je pak těžký si z toho odnést nějaký ten abstraktně-erotický prožitek :-) ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama