Reklama

Reklama

Tajemný muž

  • Kanada The Tall Man (více)
Trailer

Když se jí ztratí syn, snaží se zoufalá matka rozluštit hádanku tajemného muže, který údajně unáší děti. (Filmbox)

Recenze (484)

verbal 

všechny recenze uživatele

Když francouzskému řezníkovi padne v masokombinátu, pověsí na hřebík zástěru a opláchne ruce od vepřové krve, je schopen po šichtě vykuchat i něco opravdu pořádného. Příjemné překvapení na pomezí thrilleru a agitky sociálních služeb, o němž bez přítlačného křídla nelze téměř nic napsat, a proto se budu věnovat výhradně anatomicky dokonalým rtíkům slečny Bílové. No prostě paráda! Kdybych měl někdy možnost pochválit jí je osobně, nechtěl bych jako reakci slyšet nic jiného, než huhňavé "Fy elice uafkaf, ueubaue!!" . ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem leccos, ale Laugierovi se znovu podařilo překvapit. Zhruba první třetinu působí The Tall Man přesně tak, jak napovídá synopse, pak přijde žánrový veletoč a všechno je najednou jinak. Což nasere horrorfany, toužící po čisté hororové žánrovce (kterou ale paradoxně nebyli ani Mučedníci), ale já to vnímám docela pozitivně. Na jednu stranu je to úplně jiné než Mučedníci, ale z určitého úhlu pohledu se jim to dost podobá - v tom smyslu, jak snímek pracuje s diváckými očekáváními, uhýbá do jiných žánrů a předkládá témata k zamyšlení (to zní hrozně, když se to napíše! :-D). Jessica Biel v pohodě. The Tall Man je zcela jednoznačně nadprůměrný film (technická stránka bez výhrad), ale abych s jistotou řekl, "jak moc nadprůměrně" se mi líbil, ho budu muset nechat chvíli uležet, případně si dát druhou projekci. Nejsem zklamaný, nejsem nadšený. Tedy, rozumově nadšený možná ano, protože to, jak pěkně a důmyslně je ten film vystavěný, prostě musím ocenit, ale srdíčko mi nevzplálo... :-D Prozatím 8/10. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Teda chtěl bych sdílet vaše nadšení. Mě to přišlo jako poselství z království kretenismu. Dům který stojí na podkopaný zemi, velká skupina lidí, která je o něčem přesvědčena, ale pak jim stačí něco říct a zcela otočí. Obrovská porce zmizení dětí ve velkém časověm rozpětí a nikdo krom místní vidlácké policie to neřeší. Tradiční nesmysly, jako že ženská doběhne jedoucí auto, zvládne fight se psem a v druhým záběru už na ní ten samej pes (jinej tam nebyl) co dostal budrem do palic, nezraněnej štěká na tu ženskou v autě, ale tentokrát nezautočí, protože film. A tak je to tam se vším. Trapný jak ruskej parlament. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná režijná prácička, so scenárom už som si nie taký istý. Asi dve tretiny filmu paráda, zásadný zvrat v polovici luxusný. Ku koncu to už však stráca akúkoľvek logiku a finálny twist už bol vyslovene navyše. Chápem, čo sa tvorcovia snažili povedať, ale vo finále sa im to solídne vymklo z rúk. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem Laugierovi u předchozích kousků spílal za ledabylý scénář, musím zde tuhle výtku proměnit v pochvalu, protože skvěle napsané postavy vtáhnou do děje, přičemž jsou natolik životné a skvěle zahrané (Jessica Biel není jen hezká tvářička), že ustojí i dějové zlomy, které nemám problém si logicky obhájit, což je jev v žánru nevídaný. Možná taky proto, že do hororu to má vlastně docela daleko. [Btw: Stephen McHattie je reinkarnace Lance Henrinsena v tom nejlepším slova smyslu. :)] ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vůbec bych to do tý holky neřekl, ale Jessica Biel mě tady neskutečně překvapila. Po tomhle filmu jsem měl tak nečekaný pocit, jako když jsem se třeba jednou náhodou podíval na Lovce stínů a šoklo mě, jak ten film je dobrej, promakanej, zajímavej a díky svému příběhu zapamatování hodnej. Stejně na tom je i Tajemný muž. Film, o kterém jsem neměl ani šajnu a najednou bum, užil jsem si ho od začátku až do konce. Naprosto skvělej a poctivej thriller se vším všudy. S dobrými místy, místy i s nelogickými místy, ale s takovou mysteriozní atmosférou, kterou bych v žádném případě nečekal. Tenhle film se tak náhle stal suprovým filmovým žážitkem, který nemá problém myšlenku příběhu přehazovat z jedné strany na druhou a neustále něčím šokovat. Za mě určitě velká spokojenost. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18,2miliónaTržby Celosvetovo $7,254,000Tržby za predaj DVD v USA $697,370 //počet predaných kusov 62,306║ Prvá tretina filmu slušne rozohraná, až pokiaľ Jessica Biel nevstúpi duchrúmaná po autonehode do malého bistra, potom sa prepne výhybka, nastane nezmyselná štvanica, nezmyslené chovanie postáv, čím je ponúknutý maximálne rozpačitý dej, ktorý by chcel byť plný veľkých prekvapení ale nie je, fakt spackané /25%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dnes už čistě žánrové filmy nestačí. Musí klamat a překvapovat. Většinou mě to sere, ale Tall Man je rozhodně jeden z těch povedených. Je to přitažené za vlasy, ale není to debilní a zvraty ten film snese. Navíc je to moc hezky zrežírované a parádně se na to kouká. Přece jen malebná příroda okolo vidlácké prdele udělá hodně. Jessica Biel to zahrála skvěle. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

A Pascal Laugier Film. Odvážný, riskující ztratit diváka v průběhu sledování a přemýšlíte o něm. Zdaleka ne dokonalý. The Tall Man je starší scénář než Mučedníci, režisér se o něm zmiňoval od roku 2006. Otázkou zůstává, co a kde bude dál... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,… PROTOŽE MNOHEM HORŠÍ VĚCI SE ZDE STÁVALI DĚTEM....“ /// Když selže systém přichází TAJEMNEJ MUŽ. Pedofil? Bubák? Ďábel? Rozhodně ne duch. Může změnit svět? ... Americkej venkov na ,,x-tej“ způsob (mám dojem, že Amíci by Vesničku mou, (střediskovou), zřejmě nepobrali…). Cold Rock je dalším vzorem pro prdele světa, a film dost slušně odvedenou filmařinou (s překvapivě hnusně zajímavou J.Biel). Sázka na (solidní) držení v nevědomosti (SPOILER pro intelektuály – připrav se, že s tebe budou dělat kreténa) by mohlo bejt hlavním lákadlem. Já bych doporučil ještě vkusnou thrillerovou stránku, dobrej myšlenkovej veletoč a nethrillerově rodičovsky silnej závěr. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Slyšel jsem, že totálně dojebaná Jessica Biel stojí za viděnou. 2.) Na vokrese se nám začali ztrácet parchanti. 3.) Jsem tajemnej a žeru děti (jako rád že je mám… ). 4.) Thx za titule ,,DoubleJo“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Thriller áno, mysteriózny áno, krimi áno, psychologický áno, dráma jednoznačne, horor ani omylom. Ja som síce vedel (tak ako asi všetci), že po geniálnej hororovej modle Martyrs odbočí Laugier od gore tématiky, lenže on urobil dokonca obrat o 360 stupňov kamsi do neznámych vôd. Nepochybne zaujímavý film s kritickospoločenským podtextom, ale moja šálka kávy to teda nebola. Pomalší rozbeh a zoznamovanie sa s dôležitými či menej dôležitými postavami vystriedalo pár napínavých momentov, únos, pátranie, akcia a nejaké to malé prekvapenie, no lenže v druhej polovici to už začalo byť aj trochu predvídateľné (keďže veľa možností sa tam už neponúkalo), úplne sa to zmenilo na kriminálnu drámu a záverečné minúty už boli neskutočne nudné, dokonca som mal pocit, že to sledujem už večnosť. Tak snáď sa Laugier trochu preberie a nakrúti Martyrs 2, lebo v tom je doma určite viac. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Skvelá a mrazivá vec, v ktorej sa prekvapivo nestráca Jessica Biel, najúžasnejší je ale totálne nepredvídateľný scenár, ktorý sa s nami strašne zahráva a nakoniec nás nechá len v spoločnosti chladných záverečných titulkov, aby sme mali more času rozmýšľať nad tým, čo sme práve videli a ako by sme na mieste istých postáv z tohto príbehu jednali my. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Průměrnost a klišé skrz na skrz. Jediná scéna, která v první polovině filmu stoji za pozornost je dvouvteřinové převlékání Jessicy Biel a už to samo o sobě dost vypovídá. Na začátku druhé půlky příjde zvrat (okey, tady jsem byl celkem nachytán a pár minut jsem nevěřícně kroutil hlavou) a od něj už se to naštěstí vyvíjí lepším směrem. Tedy, ne pro rodiče zmizelých dětí ale já se bavil víc. Rozseknout by to tedy mělo poselství a motivace postav. Bohužel, motivace jsou tak chabé, že ve finále moc neobstály a poselství, ačkoliv zajimavé, zkrátka nemá dostatečnou sílu, abych zapomněl jak moc průměrné tohle drama ve skutečnosti je. 50% Za převlékání Jessicy Biel to asi stálo. Mám rád Jessicu Biel. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak to byl snímek, na který jsem byla opravdu docela zvědavá a nakonec se z toho vyklubal celkem dobrý thriller. Bylo tam přiměřeně dost dějových a překvapivých zvratů, ale v některých vypjatějších situacích se mi zdálo, že Laugier tlačil moc na pilu až do absurdna (pes, bahno). To všechno mohlo uškodit i na herecké přesvědčivosti Jessice Biel, která by jinak v roli hodné mladé sestřičky July obstála velmi dobře. Pro mě byla jinak zajímavá a hezky zahraná role Jenny v podání Jodelle Ferland. Jeden z filmů, na který se budu muset podívat asi ještě jednou, už jen kvůli závěru, který sám o sobě měl sice určitou myšlenku, nicméně šlo vše řešit naprosto jinou cestou, ale to by byl už asi naprosto žánrově jiný film i když tady se jich prolínalo docela dost. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Závěr filmu opět vše převrací naruby!! Mazec!! Úžasnej vizual, dramatický tah na branku v druhé polovině a fascinující rozuzlení ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zatracovat Laugiera jen proto, že nenatočil čistý horor, je stejná blbost jako nadávat na Carpentera, že natočil Starmana. Tvůrce brutálního exploiteru Martyrs tentokrát vytvořil působivé mysteriózní psychodrama, které se neopírá jen o slušné herecké výkony (osobně dávám přednost špinavé a zakrvácené Jessice Biel před tou mrtvolně bledou) a hračičkovou kameru, ale především na zajímavých twistech a ubírání se do nečekaných mezi-žánrových rovin. Pascal má tedy očividně co říct, a snaží se toho docílit i skrze negativní kritiku. Prst nahoru už jenom za tuhle odvahu. Protože zatímco ostatní remcají, já se perfektně bavil. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

The Tall Man vodí hodně dlouho diváka za nos, a to hodně zdařile. Což se cení. Na druhou stranu po vizuální stránce působí často až lacině televizním dojmem. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Já Laugierovi rozumím. Po Mučednících se od něj očekával nějaký zázrak. Který nedodal. Dodal jen film, který si uvědomuje, že by měl být zázrakem a není v něm nic špatně, nechce být prvoplánový a nechce být hloupý. Jenže intenzivní pocit se nedostavil a od poloviny dál už není čím víc překvapovat. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy, které divákovi přes hodinu něco předkládají, a pak to během krátké vysvětlující chvilky překlopí úplně naruby (např. Nabít a zabít). The Tall Mann ale typ takového filmu není, dávkuje informace postupně a co je podstatné, ty dávají zpětně smysl. Během celého filmu tak může divák změnit na postavy dvakrát až třikrát názor právě podle dodaných informací skrz vyprávění. Jeden z nejlepších žánrových crossoverů, co jsem za poslední roky viděl. ()

Reklama

Reklama