Reklama

Reklama

Medvědí msta

  • USA Bear
všechny plakáty
Trailer

Podívat se na medvědy, užít si krajinu národního parku, zagrilovat si a zhlédnout pár romantických západů slunce... mohla to být pěkná dovolená. Jenže v momentě, kdy vozidlo začalo vypovídat službu, bylo oběma párům v minivanu jasné, že tentokrát se jejich cesta neobejde bez obtíží. A hned v zápětí se začalo ukazovat, že skutečně může být daleko hůř. Na posádku obytného automobilu totiž znenadání útočí obrovský rozzuřený grizzly, kterého jeden z přítomných bratrů nakonec musí zastřelit. A tím muž rozpoutá děsivou lavinu, na jejímž konci je příchod rozlícených, nečekaně inteligentních, hladových a hlavně smrtelně nebezpečných predátorů, kteří se hodlají pomstít za zabití člena své smečky. V postupně více a více zdemolovaném karavanu uvězněná lidská menšina v zemi nikoho nyní bojuje o svůj život. A je jen otázkou, zdali má v takovém boji vůbec smysl spoléhat na něco jiného než na vlastní „zvířecí“ pudy. Napínavý nízkorozpočtový horor z dílny Johna Rebela vznikl v roce 2010. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

hladass 

všechny recenze uživatele

Skvělý příklad filmu, ve kterém je všechno špatně... Od nízkého rozpočtu, který je vidět z každého záběru, přes nesympatické a věčně uřvané herce, kterým člověk přeje tu nejbolestivější smrt, po idiotský scénář a zoufalou režii... A ještě nesmím zapomenou na naprosto neschopného kameramana... Ne, tenhle kus se vážně nepovedl a i přes sympaticky krátkou stopáž, jsem se nudil... Jeden bod za nedigitálního medvěda... ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Výrazná nuda. Na to, že samotný film mal vlastne iba 1h 15min., sa to riadne vlieklo a každú chvíľu som zíval. Maco bol síce pekný, no zrejme aj slušne vychovaný, keďže si s ním prakticky užijeme iba scénky kde ručí alebo sa "hrá" s autom, zvyšok je zamaskovaný ako sa len dá a žiadna väčšia brutalita sa bohužiaľ neobjaví. Asi aj preto mal vo filme priestor ledva na pol hodiny, zvyšok zapratali štyri vyložene nesympatické postavy so svojími bullshitmi, telenovelistickými kecami a primitívnym správaním na úrovni sfetovaných mongoloidov. Viackrát som si počas pozerania hovoril, že by bolo lepšie keby sa to natočilo ako nemý film. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zvířecí horory mám velice rád, ale je pravdou, že těch s medvědem v „hlavní roli“ jsem moc neviděl. Měl jsem však smůlu, že jsem si vybral zrovna film Johna Rebela, který jak vidno není zrovna nejlepší režisér. Byla to jeho prvotina, takže jsem absolutně netušil, do čeho jdu. U zvířecích ataků jsem většinou zvyklý na počítačově upravené triky, ale on se rozhodl natáčet s živým zvířetem, což mu samozřejmě počítám k dobru, bohužel to byl hlavní aspekt nepříliš záživné podívané. Medvěd sice vzbuzoval respekt, ale ve scénách kdy demoloval auto, nebo chodil výhružně okolo něj, spíše vypadaly jako by si chtěl hrát. Navíc ani samotná atmosféra nebyla zrovna nervy drásající, protože ječící a hlavně nesympatické postavy mi začaly velmi rychle lézt krkem a jediný slibný moment nastal ve chvíli, kdy se rozhodly schovat v děravé rouře. Zmatená kamera rovněž nepřidala na kvalitě a nepřehledný střih jakbysmet. V tu chvíli jsem začal vážně uvažovat nad vypnutím filmu, protože jsem se prostě začal nudit. Zvláště když místo toužebného masakru se dostavila chvíle pro dramatičnost. Scénárista se snažil vyplnit mezery mezi jednotlivými útoky rodinnými rozepřemi a tím to pohřbil už úplně.30% ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Partička si to napáli priamo do JEHO teritória a ON má pádny dôvod byť nabrúsený ( nie len kôli svojmu teritóriu...). Zbytok minutáže sa skupinka prekričí až do konca a macko si užije svoju agresiu. Sympatické je , že v niektorých pasážach sa autorom podarilo navodiť až klaustrofobickú atmosféru , aj macko bol autentický , no ten záver ubral celému filmu šťavu. V dnešnej dobe sa pravdepodobne tomuto žánru dariť nebude tak , ako to bolo v minulosti , aj keď je poruke CGI. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nepáčilo sa mi to. Je to jeden z filmov, ktoým poškodil nízky rozpočet. Na to, že sa film odohrával v lese a že sa jedná o zvierací horor / thriller s medveďom, to bolo natočené dosť amatérsky a kamera bola katastrofálna. Je tam aj dosť nevyužitý námet, krvi je málo a hysterčenie hlavných hrdinov mi postupne čoraz viac liezlo na nervy. Aj keď sa sa snažili - plakali, triasli, kričali, ale mňa to proste nebralo. Hudba celkom ušla, aj keď atmosfére to veľmi nepomohlo. 40% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Medvěd, který si ve filmu zahrál, se jmenuje Blue. (Prochy38)
  • Během závěrečných titulků, kdy kamera snímá pouze medvěda v autě, z ničeho nic mezi kamerou a scénou projde člověk. (Prochy38)

Reklama

Reklama