Reklama

Reklama

Smím prosit?

(pořad)
Hudební / Rodinný
Česko, 2010, 8x26 min

Režie:

Sanjin Mirić

Účinkují:

Zdeněk Chlopčík

Obsahy(1)

Česká televize připravila nový moderní pořad, který v zábavně vzdělávací rovině nabízí výuku tance se všemi aspekty, které tento fenomén představuje.
V roli moderátora, průvodce a odborného poradce se představí Zdeněk Chlopčík, dvojnásobný Mistr České republiky v latinskoamerických tancích a deseti tancích, trenér a mezinárodní porotce, který se stal stálicí v porotě taneční show StarDance. V každém z celkem osmi dílů bude divák sledovat vždy jeden taneční pár, složený z lidí, kteří byli s kamerou náhodně osloveni na ulici a našli odvahu učit se pod dobu jednoho měsíce jeden vybraný tanec. Všechny páry byly před začátkem výuky tanečními amatéry a nikdy v minulosti se tančit neučily. Amatérské páry jsou tvořeny lidmi různého věku, profesí, s odlišnými dispozicemi k tanci. Diváci uvidí, jak se učí tančit například kameník, hotelový provozní, studentka, realitní makléřka nebo generální ředitel velké firmy. Věkové rozmezí účinkujících se pohybuje od 24 do 65 let. Každý z osmi dílů tohoto pořadu bude věnován jednomu tanci a to v následujícím pořadí: cha-cha, waltz, jive, tango, samba, slowfox, rumba, quickstep. Pravidelně se tedy bude střídat latinskoamerický tanec s tancem standardním. Diváci budou sledovat, jak se každý pár vypořádá s velmi tvrdým tréninkem, ve kterém jim Zdeněk Chlopčík nic neodpustí. Výkony a taneční vývoj každého páru bude v obraze srovnáván s výkonem profesionálů. Přesně tedy uvidí, jak vypadá správné taneční držení, základní postoj i krokové variace každého tance. Jednotlivé páry budou mít své patrony, osobnosti úzce spojené s tancem. Můžete se těšit na setkání s Petrem Čadkem, Janem Halířem, Simonou Švrčkovou, Martinem Dejdarem, Danem Nekonečným, Qašou a Romanem Vojtkem. Ke konci každého dílu, čeká pár proměna i po stránce celkové image týmem profesionálů složených ze stylistů, vizážistů a kadeřníků. Tým proměn vedli pětinásobná mistryně republiky v účesové tvorbě Blanka Hašková a kadeřnický virtuos Jan Těšík. Po tvrdé měsíční dřině a vizuální proměně předvedou páry svůj tanec poprvé před publikem. Latinskoamerické tance v latino baru a standardní tance v noblesním prostředí typickém pro plesy. Proměna párů po stránce pohybu, tanečních zkušeností a image slibuje velké překvapení. Nezměrné úsilí každého páru zvládnout celou taneční sestavu bylo sledováno malým televizním štábem. Upřímné reakce a výpovědi párů nikoho nenechají na pochybách, že tanci může propadnout skutečně každý. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Korbitch odpad!

všechny recenze uživatele

Nesnesitelně otravný pán, kterýmu bych neotevřel dveře ani za pravého poledne se snaží lidi z ulice zlákat a naučit je tančit jeden tanec. Jen se bojim, kdy se dočkáme něčeho jako třeba, pojďte, uděláme vám nový prsa, co vy na to? Jo vy jste muž?? No ale to nevadí. ()

Reklama

HawkeyeSaw 

všechny recenze uživatele

Sice jsem viděl jen jeden díl, ale i tak musím říct, že tento pořad je daleko zajímavější a přínosnější než StarDance v podání České televize. Zatímco StarDance mi, kromě vždy jen několika vteřin, připadá neskonale nudná, tento pořad si udržel moji pozornost od začátku do konce. Věřím, že profesionální tanečníci by asi z tohohle nic neměli, ale mě osobně přijde daleko zajímavější sledovat jak se někdo z ulice pere s nějakým tancem od základu, z čehož lze i něco okoukat, než sledování ze dna vytažených celebrit, které se za velké peníze něco pro potřeby velké show naučí. ()

simply 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Chlopčík je výborný učitel, o čemž jsem se měla možnost přesvědčit v jeho tanečních. Ale tenhle pořad, chtělo by to víc energie. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama