Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ovdovělý důchodce Emile žije poklidným životem v málem ospalém městečku Angers na břehu Loiry, kde spolu se svým kamarádem Edmondem rybaří. Jeho kamarád Edmond je sice starý samotář, však mezitím nezapomněl žít naplno a tajně vede pestrý milostný život. Jednoho dne Edmond zemře a Emile se ocitne tváří v tvář svým vlastním touhám, o kterých si myslel, že už dávno vyhasly. (Aja2001)

(více)

Recenze (2)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Je to nádherný film, který doporučuju především starším lidem, který od mladších generací slyší neustále "ale vždyť vy už jste na to starý" , ale sami se tak necítí. Příběh o tom, že nezáleží na věku, ale jen na tobě, zda se svým životem něco uděláš a vydáš se na cestu, něco prožiješ a třeba poznáš někoho, kdo ti rozbuší srdce, zapálí lýtka a probudí touhu milovat, věk nevěk. Přirozeně plynoucí film, který sází na pohodu, jedinečnost života na francouzským venkově a mazlí se s každým záběrem. Ve filmu je vidět, že pan režisér se rozhodně nestydí ukazovat nahé lidské těla, ze kteréch však nedělá laciný prostředek k sebeukájení. Ve filmu se vyskytuje auto, který jsem v životě neviděl, ale je děsně super a vlastně tak trošku vyjadřuje podstatu filmu. Není potřeba povrchní okázalosti, protože to krásné je uvnitř. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

To oranžové autíčko, které vypadá jako předek náklaďáku odrtžený od zadní části, je hodně originální, ale jinak Potůčky v rámci příběhu i myšlenek nepřináší nic nového, co bych už neviděl mnohokrát jinde. Poetické drama s postavou starého milého dědouše o tom, že užívat si jde v každém věku, je pojato tradiční formou a dobrou polovinu mě svou poezií i hlavní postavou dost bavilo. Pak mi už ale začínalo být plně jasné, jakým způsobem se bude děj ubírat a postupně i moje dojmy upadaly z lehkého nadprůměru do průměru. Asi má pravdu Enšpígl, že tenhle film je spíše určený více starší generaci, zatímco ve svém věku ho asi nemohu v některých aspektech plně docenit, třeba ta napůl seniorská erotika mi připadala spíše lehce bizarní. :o) Alespoň jsem tu poprvé viděl Daniela Prévosta přímo v hlavní roli – svými kreacemi zamlada mi sice skoro nikdy neseděl, ale když jsem ho spatřil jako staršího v jeho dvou nezapomenutelných vedlejších rolích z 90. let (fetující policista v Domě na prodej a daňový kontrolor v Blbci k večeři), musel jsem uznat, že se mu časem podařilo vypracovat na osobitého komika. Asi se tedy ještě zkusím s ním podívat na něco jiného, zde je jako už dědeček roztomilý a párkrát mě pobavil, ale měl jsem ten pocit, že by Prévostovi (stejně jako možná i celému filmu) slušelo určitě víc, kdyby z Potůčků byla vyloženě zábavná komedie, než takhle rozjímavé drama. [60%] ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama