Reklama

Reklama

Egyptské podsvětí - Stezka na věčnost

(TV film)
  • Česko Egypt: Tajemství mrtvých (více)

Obsahy(1)

Pro starověké Egypťany byl život po smrti velmi riskantní cestou podsvětím, cestou posetou děsivými překážkami: ohnivými jezery smrti, bitvami s hroznými nestvůrami a konečně věčnou smrtí nebo zmrtvýchvstání se Sluncem. Každý Egypťan věřil, že tuto cestu po smrti opravdu vykoná. Pro faraóna bylo však nebezpečí ještě větší – na králově úspěšné cestě a zmrtvýchvstání závisel osud celého vesmíru. Díky novým vykopávkám jsme se dozvěděli víc než kdy dřív o tom, co Egyťané na své cestě podsvětím očekávali. Světově proslulý archeolog, Dr. Zahi Hawass, bude před vašima očima hluboko pod zemí vykopávat tajemný tunel na dně hrobu Sethiho I. Vydejte se s National Geographic na cestu, na které bude Dr. Hawass riskovat život, aby učinil převratný objev. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Dokument je velice fascinující a dokonce i napínavý až téměř do úplného konce, tedy do doby, než-li si Dr. Hawass zlomí nohu. Neboť mu na ní spadne kámen. Tím taky celý dokument končí. Za to ztrhávám dvě hvězdičky dolů, že nebyl dokument dotočen např. v druhém pokračování. Rovněž se mi také nelíbí, že dokument byl točený v těch největších vedrech a to bylo hned jasné, že někdo brzy musí odpadnout. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Egypťané bezmezně věřili v posmrtný život. To je celkem obecně známé. Tento dokument diváky provede cestou, kterou musela putovat duše zemřelého a na jaké překážky a komplikace narazila při svém putování. Vše je podáno zajímavou formou a nechybí ani několik počítačových triků. Chybělo mi tady ale to hlavní - zamyšlení nad tím, od kdy, proč a hlavně z čeho vlastně pramenila ona víra Egypťanů v život po životě. Nebo snad tehdy lidé věděli víc než my dnes ? ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama