Reklama

Reklama

Šarmantní reportér místní televizní stanice, Adam Carlson, si nic nepřeje víc, než aby konečně mohl vypadnout z malého zapadákova na samém severu Aljašky a mohl se konečně stát "skutečným" žurnalistou někde v civilizaci. Místo toho objeví trojici vzácných velryb uvízlých pod ledovým příkrovem. Volné moře je 8 kilometrů daleko, a plejtváci tak dlouho pod vodou nevydrží. Z lokální zprávy se brzy stane celostátní senzace i díky zapálené aktivistce Greenpeace Rachel, která se snaží přesvědčit co nejvíc lidí i institucí, aby podnikli akci na záchranu ohrožených kytovců. Je to příběh o lidech, kteří při záchranné akci neváhají riskovat vlastní životy. (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer

Recenze (80)

Aknah 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem od toho nic, než jen další příjemnou oddechovou komedii ála Hollywood :) ale dostala jsem mnohem víc. Vážně a dojemně natočený film, který je založen na skutečné události mě mile překvapil :) Drew Barrymore mám ráda skoro ve všem, takže se mi líbilo, že tady si zahrála trochu vážnější roli a sedlo jí to i tak . Film se naštěstí vyhl trapným vtipům a uřvaným scénám, prostě krásně plynul a na konci vás dojala celá ta světová šaráda. ()

Woody77 

všechny recenze uživatele

Mam velmi rad filmy na zaklade pravdivych udalosti a je jedno ci je to o sportovcoch,zvieratach alebo akciach vo vojenskych konfliktoch. Tento film bol o zachrane troch velryb ktore uväznil zamrzajuci lad.Pribeh bol dojemny a velmi dobre a prijemne natoceny.Neboli tam ziadne citove vydierania typu placeme vsetci a naraz a pod. To ze vo filme sa poukazalo na par prevratenych kabatov to je uplne v pohode kedze zvierata sa podarilo zachranit. Celkovo bol pribeh podany velmi dobre a odporucam ho kazdemu na nedelne popoludnie. 70% Skuste este pozriet : http://www.youtube.com/watch?v=MisnfN0XRLY ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Krásné, dojemné a hlavně podle pravdy. Opravdu srdcervoucí, chvílemi jsem byla celkem sentimentální. Drew Barrymore předvedla více než perfektní výkon a řekla bych, že celý snímek stojí na ní a na velrybách. Je zde výborně zpracovaný světový problém a pýcha lidí, publicita, sláva ale také cit a pomoc. Napětí v některých chvílích se opravdu dalo krájet, držela jsem všem "záchranářům" palce a chtěla aby to dobře dopadlo. Skoro bych řekla, že tam není téměř nic romantického až na poslední 2 minuty, což je dobře, jelikož se to do tohoto filmu ani moc nehodí. Rozhodně skvělá podívaná, lepší 4 hvězdy! ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Poselství je fajn, protože "když se chce (a jsou prostředky a kamarádi na vysokých místech), tak se může povést cokoliv"! Dokonce i zachránit velryby na Aljašce nebo vidět v roce 1988 na jednom stěžni americkou a sovětskou vlajku (o tomhle fakt pochybuju - zde to s tou symbolikou vážně přehnali). Ale dobrá, myšlenku to má, čerpá to z určité zkušenosti a pravdivých událostí konce studené války. Problémem je zpracování, které je hooooodně moc průměrné, jelikož herci nemají co hrát, dialogy jsou velmi často prázdné a prostoduché a počítačová animace je naprosto úchylná (ano, nebojím se užít tento termín). John Krasinski je tradičně v pohodě, ovšem Drew je otravná a o Kristen Bell ani nemluvím. O chemii mezi postavami nemůže být ani řeč. Snaha o hlubší vhled do problematiky se nedostavuje přirozeně vůbec, tudíž film nepřináší moc zajímavých a užitečných informací o samotné misi, jež byla rozhodně ve skutečnosti pozoruhodná. Argumentace jsou mnohdy velmi vágní a hloupé, o zde uvedených motivech hlavních činitelů lze s jistotou pochybovat. Ano, mediální propaganda je silnou zbraní a skrze média se dá snadno získat široká podpora pro cokoli (ať už je to morálně či eticky správné). Velryby jsou tu takovým symbolem, ale - bohužel - velmi povrchním. Kwapis prostě a jednoduše přeříkává dojemný příběh o záchraně velryb, kde síly spojily značně nesourodé skupiny. Podává jej ale bez špetky nápadu, invence, humoru a energie. Tohle bych v klidu napsal do 2 odstavců za 10 minut... Lepší sáhnout po Dolphin Tale či We Bought a zoo! 4/10! ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se těšila, až se na Máme rádi velryby podívám. I přesto, že začátek mi přišel zvláštní, vydržela jsem se na film koukat dál. Vprostřed filmu, kdy mělo být největší napětí s velrybami to prostě nebylo ono. Scénky s velrybami byli sice pěkné, ale to je tak všechno co můžete od snímku očekávat, jelikož celý film je mdlý a šíleně roztahaný. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Přestože je film inspirován skutečnými událostmi, některé postavy jsou smyšlené. Příkladem je guvernér Haskell (Stephen Root). Ve skutečnosti byl guvernérem Aljašky Steve Cowper. (R´Hell)
  • Natáčení probíhalo na Aljašce. (Weasley)
  • Červeno čierny sovietsky ľadoborec vo filme bol modelovaný podľa ozajstného ľadoborca triedy Arktika s jadrovým pohonom, ktorý je ale podstatne väčší. (Cue1)

Reklama

Reklama