Reklama

Reklama

Šarmantní reportér místní televizní stanice, Adam Carlson, si nic nepřeje víc, než aby konečně mohl vypadnout z malého zapadákova na samém severu Aljašky a mohl se konečně stát "skutečným" žurnalistou někde v civilizaci. Místo toho objeví trojici vzácných velryb uvízlých pod ledovým příkrovem. Volné moře je 8 kilometrů daleko, a plejtváci tak dlouho pod vodou nevydrží. Z lokální zprávy se brzy stane celostátní senzace i díky zapálené aktivistce Greenpeace Rachel, která se snaží přesvědčit co nejvíc lidí i institucí, aby podnikli akci na záchranu ohrožených kytovců. Je to příběh o lidech, kteří při záchranné akci neváhají riskovat vlastní životy. (TV Nova)

(více)

Recenze (80)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $20,157,300Tržby Celosvetovo $25,565,619Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,883,503 //počet predaných kusov 83,617Tržby za predaj DVD v USA $9,296,020 //počet predaných kusov 523,100║ Len povrchne lízle vo všetkých ohľadoch, vôbec to nemá patričný efekt, tvorcovia toto moc nezvládli. /40%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Universal // Počet premietajúcich kín v USA: 2,133 // Otvárací Víkend USA: $7,760,205 // ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pekný film podľa šialenej skutočnej udalosti, ale čakal som, že sa pri jeho sledovaní roztopím predsa len viac. Herecky silne obsadené, najlepší bol Ted Danson, ktorého zbožňujem už od legendárneho sitkomu Na zdravie. ()

whack 

všechny recenze uživatele

V októbri 1988 tri veľrybovce sivé pri Point Barrow na Aljaške uväznil od otvoreného oceánu 8 kilometrový ľadovec. Následné záchranné akcie, vďaka miestnemu filmárovi a aktivistke Greenpeace Cindy Lowry (vo filme pomenovaná ako Rachel Kramer), nabrali medzinárodnú mediálnu pozornosť. Vidíme politikov, guvernéra Aljašky a riaditeľa ropnej spoločnosti, ako kvôli popularite prevliekli kabáty a naoko z nich boli environmentalisti, a tiež miestne kmene inupiatov, ktoré sa na záchrane podieľali. Zaujímavosť: V súčasnosti je celosvetovo zabitých asi 7400 ročne, čo je, vďaka aktivitám ochranárov, takmer 10krát menej ako v minulosti, predsa však veľké percento z tohto čísla tvorí ilegálny lov. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Drew, John a další (půl)tucet relativně známých ksichtů ve filmu, jehož důvod vzniku mi totálně uchází. Aneb koho, sakra, zajímá, jak Amerika zachraňovala v době Reagana tři velryby a potřásla si přitom rukou i s rudou armádou? Zvlášť když Kwapis režíruje tradičně jako po obrně, hlášek i dramatu je smrtelně málo a celé je to tak strašně zbytečné a projímadlové. Dal bych 2, ale za trikově neuvěřitelně punkovej závěr, kdy nezbyly prachy na víc než o něco lepší pre-vizualizace, musím jít do slabších 3. 5/10 ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Film Big Miracle nijako nevybočuje z hromady podobných, ale je natočený podľa skutočnej udalosti a preto je jeho hodnota o niečo vyššia. Mám rád veľryby a prial som si, aby to bol skvelý film. Problém je, že v podobných filmoch chýba akékoľvek prekvapenie a nezostáva nič iné len "pretrpieť" 100 minútový film, o ktorom vopred viete ako skončí. Taká Orka zabiják to je už iný level. 60%. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem od toho nic, než jen další příjemnou oddechovou komedii ála Hollywood :) ale dostala jsem mnohem víc. Vážně a dojemně natočený film, který je založen na skutečné události mě mile překvapil :) Drew Barrymore mám ráda skoro ve všem, takže se mi líbilo, že tady si zahrála trochu vážnější roli a sedlo jí to i tak . Film se naštěstí vyhl trapným vtipům a uřvaným scénám, prostě krásně plynul a na konci vás dojala celá ta světová šaráda. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Krásné, dojemné a hlavně podle pravdy. Opravdu srdcervoucí, chvílemi jsem byla celkem sentimentální. Drew Barrymore předvedla více než perfektní výkon a řekla bych, že celý snímek stojí na ní a na velrybách. Je zde výborně zpracovaný světový problém a pýcha lidí, publicita, sláva ale také cit a pomoc. Napětí v některých chvílích se opravdu dalo krájet, držela jsem všem "záchranářům" palce a chtěla aby to dobře dopadlo. Skoro bych řekla, že tam není téměř nic romantického až na poslední 2 minuty, což je dobře, jelikož se to do tohoto filmu ani moc nehodí. Rozhodně skvělá podívaná, lepší 4 hvězdy! ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Normálny film pre celú rodinu. A spolupráca medzi USA a Rusmi ... bože, bože ... a tie pozdravy prezidentov ... bože, bože ... ja som to ale mala nadabUvané ... :-) ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Měla bych se přestat dívat na filmy se zvířaty, protože jsou vždy strašně dojemné a navíc, když se v nich objeví jedna z mojich oblíbenkyň jako je Drew Barrymore, nemůže to dopadnout zle. Opravdu krásná podívaná, kdo si chce večer jen tak poplakat, hurá na Big Miracle! :) A absolutně nechápu zdejší hodnocení, opravdu po těch pár letech zde jsem došla na to, že lidé jsou tu úplně bezcitní a sledují filmy jen kvůli tomu, aby měli ve statistikách o 1 film více... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Mohla to být bomba, takhle je to jen lehce nadprůmerný filmeček, který ale stejně potěší. Drew já miluju odjakživa (její dabing je zde děsný), ale hlavně oceňuju celý příběh, který dost možná pomohl k ukončení Studené války mezi USA a SSSR. Ken Kwapis se ukazuje, že nemá moc velký talent, měl by se ještě hodně co učit, ale na druhou stranu A walk in the Woods se mu hodně povedlo :) Tak s přimhouřeným okem za 4 hvězdy, ať nežeru :D ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ekologická agitka na podporu Greenpeace a záchrany velryb, natočená však zručně a nenudně. Navíc s Drew Barrymore, pokud jste jejími příznivci. Jak se dozvíme z úvodních titulků, jde o film podle skutečné události. Skutečně jde o záchranu tří ploutváků obrovských, kteří uvízli při cestě na tradiční stanoviště v ledu a my budeme sledovat, jak k tomu došlo a co bylo nutné podniknout na jejich pokusy o záchranu a zda a jak se povedla. Ve druhém plánu si zaslzíme nad tím, jak ten svět - i když často spíše ze zištných důvodů - dokáže držet při sobě, až se nakonec v roce 1988 spojí sovětská a americká posádka na jednom ledoborci! Jenže on je tu ještě třetí plán - velmi jemná ironie k dnešnímu stavu světa. Oni totiž nejen naftoví magnáti, ale ani členové GBreenpeace nejsou vykresleni až tak růžově, a což teprve Inuité, kteří vědí, odkud čerpat peníze, jak zvedat ceny a jak bílé dobyvatele oškubat. Jsou zde i pohotová a přesná popíchnutí směrem k televizním zpravodajům, naprosto skvěle je vystiženo, jak manželky dokáží přimět své muže, aby udělali, co nechtějí, a to jen tím, že jim nakukají, že šlo o jejich nápad. Podobných detailů je ve filmu o hodně víc, včetně pečlivě vyprofilovaných postav, takže nezbývá než konstatovat, že scénář psal profík, talent, který umně balancuje na hraně kapesníčkového filmu a ne až tak přímočaré satiry. Překvapivě se zdá, že onen nadhled jediný, kdo přesně nepochopil, vlastně jediná, je Drew Barrymore, která svou roli poněkud přehání. Ale ostatní herecké výkony jsou velice jisté, s přehledem. Poměrně solidní snímek, kde se při soustředění na jeho třetí plán dá i dobře bavit. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/mame-radi-velryby.html ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Krásny příběh smutný a strašně pěkně natočený opět jsme dostaly skvělé herce zimní prostředí a akci záchrany nenudil jsem se ale dobře bavil. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mám zvířata hodně rád a filmy o nich a s nimi též, tak mě podobné happy záchranářské kousky nechávají celkem chladným. Příběh typu, zachráníme zvířátko, pár lidí se přitom zamiluje, pár lumpů najde kousek dobra v srdci a nakonec si všichni zatleskáme, nějak nežeru. Film je dle skutečné události, bohužel o této záchraně velryb v minulosti nic nevím, tak nemohu soudit a porovnávat co je ve filmu limonáda a co zrnka pravdy. Na mě to celé působilo moc růžově. Roztomilá Drew Barrymore byla sice pořád stejná (rozumí střelená, hezká a roztomilá), ale to je vše, co mě dokázalo zaujmout. Komicky pak už jen vypadaly triky skákajících velryb. Celkem tedy průměrná rodinná podívaná, kterých jsou hromady a hromady. Nic co by vyčnívalo, spíše pěkně zapadlo mezi ostatní podobné. Ale aspoň něco, co zas ukáže na problémy obyvatel naší planety (a tím nemyslím nás lidi). ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Až moc klišé použité v příběhu, který se stal politickou událostí. Čekal jsem od toho trochu něco jiného. ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Miluju velryby! Velryba s pepřovou máčkou, velryba na medu....bože, napadá mě tolik možností, které jsou téměř k pomilovaní. Prostě Hruškovo srdce by zaplesalo! Nemyslete si, že jsem bezcitná zrůda, ale nějak mě dráždí filmy, u kterých si rozmažu řasenku. To je celou dobu buéééé buééé, a co z toho? Opuchlý očička z toho! A vůbec, už musím jít...lehnu si na led a budu poslouchat kapříky na Munickém rybníku. Až nějakej led bude, voe! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný film na motivy fascinujícího příběhu. Jistě nemálo zdramatizovaný a zidealizovaný, ale celé je to podáno vkusně a s respektem k přírodě. Škoda jen, že to vizuálně působí místy až přespříliš studiově a člověk jim těch - 40°C prostě ani za mák nevěří. ()

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Roztomile naivní enviromentalistická low-budget záležitost, které nemůžete upřít snahu. A občas jí to i docela vychází :) ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Poselství je fajn, protože "když se chce (a jsou prostředky a kamarádi na vysokých místech), tak se může povést cokoliv"! Dokonce i zachránit velryby na Aljašce nebo vidět v roce 1988 na jednom stěžni americkou a sovětskou vlajku (o tomhle fakt pochybuju - zde to s tou symbolikou vážně přehnali). Ale dobrá, myšlenku to má, čerpá to z určité zkušenosti a pravdivých událostí konce studené války. Problémem je zpracování, které je hooooodně moc průměrné, jelikož herci nemají co hrát, dialogy jsou velmi často prázdné a prostoduché a počítačová animace je naprosto úchylná (ano, nebojím se užít tento termín). John Krasinski je tradičně v pohodě, ovšem Drew je otravná a o Kristen Bell ani nemluvím. O chemii mezi postavami nemůže být ani řeč. Snaha o hlubší vhled do problematiky se nedostavuje přirozeně vůbec, tudíž film nepřináší moc zajímavých a užitečných informací o samotné misi, jež byla rozhodně ve skutečnosti pozoruhodná. Argumentace jsou mnohdy velmi vágní a hloupé, o zde uvedených motivech hlavních činitelů lze s jistotou pochybovat. Ano, mediální propaganda je silnou zbraní a skrze média se dá snadno získat široká podpora pro cokoli (ať už je to morálně či eticky správné). Velryby jsou tu takovým symbolem, ale - bohužel - velmi povrchním. Kwapis prostě a jednoduše přeříkává dojemný příběh o záchraně velryb, kde síly spojily značně nesourodé skupiny. Podává jej ale bez špetky nápadu, invence, humoru a energie. Tohle bych v klidu napsal do 2 odstavců za 10 minut... Lepší sáhnout po Dolphin Tale či We Bought a zoo! 4/10! ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Film jsem si vybrala protože tam hrají tři podle mě skvělí herci: D. Barrymore, J. Krasinski a K. Bell. To, že je to podle skutečné události, jsem se dozvěděla až na začátku a potom ještě konci filmu. Neříkám, že je to špatný snímek, to vůbec ne, naopak. Je to krásný příběh o přírodě, velrybách, Aljašce, snahy pár jedinců pomoci bezbranným stvořením. Ale vyvrcholí to v masivní mediální boj, aneb jak se zviditelnit. Ropný magnát, aby si vylepšil pověst u Greenpeace, prezident, protože si myslel, že mu to znova pomůže vyhrát volby, malí výrobci rozmražovače, aby získali popularitu a rozjel se jim obchod a veškerá média světa, aby si zdvihli sledovanost a moderátoři reputaci. Ono je to podle skutečné události, takže takhle to asi bylo a bylo to zpracováno dobře. Ale upřímně, D. Barrymore mi přišlo že přehrávala, možná že skutečná Aktivistka Greenpeace byla tak zapálená a protivná, no ale...K. Bell tu hraje v podstatě záporačku a takovou blbou puťku, jediný normální tu tedy zůstal J. Krasinski za což díky, protože toho mám opravdu ve filmech ráda a zachoval tu té postavě normální tvář. Jako vedlejší příběhy, jak se do sebe zamiluje sekretářka z Bílého domu a nějaký plukovník, no fajn, je to americký film, co bychom chtěli, mě až tolik nedostávaly do kolen. Za to kultura Aljašky a národa tam ano. Takže hezký film, krásné záběry, ale jde z toho cítit americký styl natáčení aneb pojďme tam udělat co nejvíc dojemných scén a romantiky. Ale záběry na konci ze skutečné události, o které jsem teda nikdy předtím neslyšela, byly super, aneb jak strašně někteří vypadali, že? 3-4* ()

Reklama

Reklama