Reklama

Reklama

Žena v černém

  • Velká Británie The Woman in Black (více)
Trailer 3

Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), právníka, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do odlehlé vesnice, aby zde vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem rezidence Eel Marsh House. Kipps, který o samotě pracuje v tomto starém sídle, začíná odhalovat místní krutá a znepokojivá tajemství a jeho obavy se dále stupňují poté, co zjistí, že místní děti za záhadných okolností umírají. Když pomstychtivá žena v černém začne ohrožovat i jeho nejbližší, je Kipps nucen hledat způsob, jakým vražedný kruh přerušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (27)

Trailer 3

Recenze (1 394)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hmm..Žeby Innkeepers číslo 2? Né tak hrozný to zase nebylo. Prvních 50 minut se nic neděje,Přiznám se málem jsem to vzdal!. Naštěstí ve druhé půlce se něco málo dít začlo. Ale bez lekaček,zajímalo by mně tedy o jakých tady všichni básní..Víckrát se leknu u nizkorozpočtovém Slasheru!.. Tři hvězdy s odřenýma ušima! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Spracovanie veľmi dobré. Prostredie, atmosféra, tajomno, všetko funguje. Ale scenáristicky nič nové pod slnkom. Aj lakačky spoliehajú viac na zvukové efekty než na obrazovú a strihovú vynaliezavosť. Radcliffe na postavu otca vízorovo mladý, ale výkonom bezchybný. Ciarán Hinds dodáva filmu punc dôstojnosti. Mladí diváci Harryho Pottera, ktorí nevideli podobných filmov stovku, budú spokojní. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Historicky duchariny mam rad a tenhle patri k tem lepsim, ale zase precejen par problemu tu je. Pribeh jede vicemene v klasickejch predvidatelnejch kolejich, vysvetleni o co tu jde taky neni buhvijaky a zaver je lehce stupidni. Ale zase to vynahrazuje solidne hrajici Radcliffe a hlavne perfektni atmosfera s par solidnima lekackama, vicemene od zacatku do konce obstojne napinavy a vizualne moc pekny. Celkove jsem sice spokojenej, ale furt to bohuzel neni na vic nez lepsi 3*. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi veľké prekvapenie. Duchariny som prestal mať v obľube, odkedy sa všetky točia na jedno kopyto, no práve teraz som rád, že im dám občas šancu. Celý film pôsobí pomerne konzistentne, všetko má svoj zmysel, čo nie je vo filmoch tohto typu bežné a čo som si naposledy povedal pri Šiestom zmysle. Herci výborní, hudba dotvárala atmosféru, efekty domyslené a na sekundu fungujúce ľakačky, z ktorých jedna sa mi zaryla ako takmer žiadna horrorová. Takéto filmy chýbali mnohým detským hercom, aby sa vystrábili z podvedomia spoločnosti z označenia "one hit wonder". Radcliffe má na to, aby nám predviedol aj viac, než len čáry-máry svojou paličkou. A chcem viac filmov od Jamesa Watkinsa! 85%. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Na dnešní hororové poměry bez debat jedna z kvalitek, hlavně díky krásně strašidelnému prostředí, které vychází z nej gotický Hammer tradice. Užijete mlžných oparů, sešlých honosných sídel a stínů, močálů, kvalitní hlavní bubáčice. ALE jestliže byla první polovina dokonale odvyprávěná, bez nějakých odboček a ruchů, tak to pro mě ztratilo paradoxně jakmile začalo to opravdový napětí. Jednak díky předvídatelnosti (lekačka všude, kde ji čekáte), ale taky... prostě... Radcliffe. Ten sice skvěle rappuje abecedu, ale podělal mi už celý filmový POTTERy a ty koule jsem mu na plátně prostě nikdy nevěřil. Takže tím pro mě padá charismatický hlavní hrdina ve středu toho všeho. Ale, aspoň jsem tady nemusel snášet jeho úsměv na facku... ()

Galerie (80)

Zajímavosti (21)

  • Ve filmu se často vyskytuje číslo 3. Např. 3 dívky, 3 okna nebo 3 opičky. (atapyka17)
  • V jedné scéně vejde Arthur (Daniel Radcliffe) do pokoje a vezme si jednu ze dvou svíček, které se nacházejí vlevo od dveří. Při následném úprku svíčku nemá. Ale na místě, kde by měla tedy být pouze jedna svíčka, jsou opět dvě. (noelcoward73)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Z Bradavic do strašidelného baráku

Z Bradavic do strašidelného baráku

12.09.2010

Ani ne za dva týdny zahájí britský režisér James Watkins (proslavil ho drsný survival Jezero smrti) natáčení gotického hororu The Woman in Black. Produkci vzkříšeného studia Hammer Films se povedlo… (více)

Reklama

Reklama