Reklama

Reklama

Žena v černém

  • Velká Británie The Woman in Black (více)
Trailer 3

Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), právníka, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do odlehlé vesnice, aby zde vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem rezidence Eel Marsh House. Kipps, který o samotě pracuje v tomto starém sídle, začíná odhalovat místní krutá a znepokojivá tajemství a jeho obavy se dále stupňují poté, co zjistí, že místní děti za záhadných okolností umírají. Když pomstychtivá žena v černém začne ohrožovat i jeho nejbližší, je Kipps nucen hledat způsob, jakým vražedný kruh přerušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (27)

Trailer 3

Recenze (1 394)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Horko těžko jsem to chtěl vytáhnout ještě o kousek nahoru - zejména konec boří mnohá klišé podobných snímků. Protože mě ale atmosféra nedokázala zcela pohltit, a vyjma závěru mi to nepřišlo zase až tak strašidelné/napínavé, nechávám na 70%. P.S. Paradoxně to chvílemi připomíná znamenitou hororovou Amnesii: Dark Descent na PC, a to při prozkoumávání tajemného domu. Až tvůrci nahradí ženu v černém stejným patvorem jako zmíněná gamesa, a přidají více pohledu z vlastních očí, napařím klidně pět hvězd. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Na dnešní hororové poměry bez debat jedna z kvalitek, hlavně díky krásně strašidelnému prostředí, které vychází z nej gotický Hammer tradice. Užijete mlžných oparů, sešlých honosných sídel a stínů, močálů, kvalitní hlavní bubáčice. ALE jestliže byla první polovina dokonale odvyprávěná, bez nějakých odboček a ruchů, tak to pro mě ztratilo paradoxně jakmile začalo to opravdový napětí. Jednak díky předvídatelnosti (lekačka všude, kde ji čekáte), ale taky... prostě... Radcliffe. Ten sice skvěle rappuje abecedu, ale podělal mi už celý filmový POTTERy a ty koule jsem mu na plátně prostě nikdy nevěřil. Takže tím pro mě padá charismatický hlavní hrdina ve středu toho všeho. Ale, aspoň jsem tady nemusel snášet jeho úsměv na facku... ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Tak dobré hodnotenie a tak nezáživný film. Natočené je to slušne o tom potom ale bezcielne motanice v dome a medzi domom a dedinkou ma strašne uspávali. Jedine slušné a nečakané ľakačky fungovali na výborná a koniec bol super ale dal som to asi až na piaty krát, takže aj to hodnotenie je také aké to bolo "strhujúce". Skrátka o Daniela som sa nebál, keby tam behala polonahá deva prihodil by som možno hviezdičku naviac ;-) ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"Copák to mohlo vzít jinéj konéc, když zasejc brouzdál kolem týho Čórtova hrádu?" Dílo odvedené s naprostou profesionální zručností a filmařským umem, které sice neobsahuje nic nového, převratného ani nečekaného, ale ono je to spíš dobře, třeba v Insidious se film díky jakýmsi pokusům o inovaci zvrátil do nechtěné komedie (plynová maska proti duchům, ach ty asociace). Radcliffe nekazí, ovšem auru takřka císařskou dodává své postavě můj oblíbený Caesar Ciarán Hinds. Příjemný horor na sychravý večer, kde blata jsou správně mlhavá, mlha správně hustá, v opuštěném domě vše správně trouchniví a vrže, svíčky zhasínají ve správný čas a bledé děti se zjevují v nejlepších chvílích. Má to atmosféru, skvělé prostředí a sympatické hrdiny. Mně to stačilo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Takmer prvú polovicu filmu nenasvedčovalo nič tomu, že by si tento film s mega reklamou zaslúžil viac ako čo len jednu *. Poskakujúce keramické hračky na strunke mi pocit strachu či napätia nepripravili. Rozhodne je pre mňa väčším hororom nájsť parkovacie miesto v Bojniciach. V druhej polovici sa dej a aj mysterióznosť príbehu rozhodne zlepšili a len z ľútosťou musím dodať, že nebyť toho "šťastného konca" mohlo byť o jednu hviezdičku viac. Bohužiaľ sa režisér rozhodol pre namočený keksík v mliečku. Ukončenie tohto snímku sa pre mňa stalo tŕňom v oku. Strašne ľahko sa to nakúslo a prehltlo. Škoda, preškoda - 60%. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (21)

  • Knihu "Žena v černém" napsala Susan Hill roku 1983. Díky adaptaci Stephena Mallatratta se její bestseler proslavil i jako divadelní hra, která se od úspěšné světové premiéry v londýnském West Endu v roce 1989 držela na repertoáru více než 2 dekády. (Beastmaster4)
  • Hrací skříňky a mechanické hračky, které se objevily v dětském pokoji, jsou původní kousky z 19. století. Nejedná se o repliky, produkci je zapůjčil sběratel. (Nine)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Z Bradavic do strašidelného baráku

Z Bradavic do strašidelného baráku

12.09.2010

Ani ne za dva týdny zahájí britský režisér James Watkins (proslavil ho drsný survival Jezero smrti) natáčení gotického hororu The Woman in Black. Produkci vzkříšeného studia Hammer Films se povedlo… (více)

Reklama

Reklama