Reklama

Reklama

Žena v černém

  • Velká Británie The Woman in Black (více)
Trailer 4

Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), právníka, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do odlehlé vesnice, aby zde vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem rezidence Eel Marsh House. Kipps, který o samotě pracuje v tomto starém sídle, začíná odhalovat místní krutá a znepokojivá tajemství a jeho obavy se dále stupňují poté, co zjistí, že místní děti za záhadných okolností umírají. Když pomstychtivá žena v černém začne ohrožovat i jeho nejbližší, je Kipps nucen hledat způsob, jakým vražedný kruh přerušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (27)

Trailer 4

Recenze (1 394)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Duchařina jak se patří. Už nesmírně působivá a mrazivá úvodní scéna mě ihned navnadila a naznačila mi, že se mně tenhle snímek pravděpodobně bude líbit. A také že ano. Dostal jsem přesně to, co od hororu očekávám, tj. tu správnou žánrovou atmosféru, napětí a lekačky. K tomu jako bonus naprosto perfektně sedící hudbu, nehostinné prostředí a stejně tak jeho obyvatele, k tomu navíc vcelku děsivé postavy (žena v černém + děti). A ne, neměl jsem větší problém s tím uvěřit Radcliffovi jeho roli. A vcelku mile mě překvapil konec (myslím co do nenaplnění mého skeptického očekávání). Silné 4*, spokojenost. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Filmu trošku ublížila menší odvaha tvůrců. Zejména ke konci je hodně partné že se dočkáme nějakého toho šokujícího "odhalení". Přesto mi běhala husina při brouzdání domem solidně. Neumím si představit strávit noc na takovém místě, na druhou stranu Radcliffe nepůsobil jako posera a už vůbec si nebral na pomoc kouzelnickou hůlku. Časem uvidíme jestli se Daniel dokáže zbavit podobného prokletí jako se to nepodařilo třeba Frodovi nebo Luku Skywalkerovi. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

V podstatě dost brakové, babsko-povídačkové téma zpracované sterilně a nudně a studeně, jako by šlo o nějakou oficiální biografii populárního státníka. Tím pádem zcela nepochopený a nevyužitý potenciál námětu. Považuju se za člověka, který má strach rád a také ho má docela hodně nakoukaný, takže zde používané lekačky by se mnou nepohnuly, ani kdybych se dívala o půlnoci sama na hřbitově a promítala si to na stěnu staré zapavučinované hrobky. A casting hlavní role je ostudný. Kdyby tam figuroval hercův sádrový odlitek, tak od něj člověk dostane víc emocí než z živého masa. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ľakačky to malo pekne hnusné, až som sa radšej nedívala na telku - asi som príliš ľakavá alebo čo, ale takéto odschoolové vyblafnutia, keď v jednom momente zreve hudba a do obrazu vletí príšera, mi proste nerobia dobre - a zdá sa mi, že celá Žena v čiernom bola postavená na nich. Atmosféra bola slušná a potešil ma Ciarán Hinds, ale všetko ostatné bolo akési... priemerné. Samotný príbeh som poznala už predtým (v originále ma príšerne rozčuľoval hlavný hrdina), hoci si ho presne nepamätám - ale ani ten nepovažujem za extra výnimočný (pravdupovediac, neviem prečo sa kniha stala takou známou). 3* postačia. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi veľké prekvapenie. Duchariny som prestal mať v obľube, odkedy sa všetky točia na jedno kopyto, no práve teraz som rád, že im dám občas šancu. Celý film pôsobí pomerne konzistentne, všetko má svoj zmysel, čo nie je vo filmoch tohto typu bežné a čo som si naposledy povedal pri Šiestom zmysle. Herci výborní, hudba dotvárala atmosféru, efekty domyslené a na sekundu fungujúce ľakačky, z ktorých jedna sa mi zaryla ako takmer žiadna horrorová. Takéto filmy chýbali mnohým detským hercom, aby sa vystrábili z podvedomia spoločnosti z označenia "one hit wonder". Radcliffe má na to, aby nám predviedol aj viac, než len čáry-máry svojou paličkou. A chcem viac filmov od Jamesa Watkinsa! 85%. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (21)

  • Před začátkem natáčení se Daniel Radcliffe (Arthur Kipps) sešel s psychologem, aby lépe porozuměl své postavě. (LUKICKK)
  • Ve filmu se často vyskytuje číslo 3. Např. 3 dívky, 3 okna nebo 3 opičky. (atapyka17)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Z Bradavic do strašidelného baráku

Z Bradavic do strašidelného baráku

12.09.2010

Ani ne za dva týdny zahájí britský režisér James Watkins (proslavil ho drsný survival Jezero smrti) natáčení gotického hororu The Woman in Black. Produkci vzkříšeného studia Hammer Films se povedlo… (více)

Reklama

Reklama