Reklama

Reklama

Žena v černém

  • Velká Británie The Woman in Black (více)
Trailer 4

Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), právníka, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do odlehlé vesnice, aby zde vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem rezidence Eel Marsh House. Kipps, který o samotě pracuje v tomto starém sídle, začíná odhalovat místní krutá a znepokojivá tajemství a jeho obavy se dále stupňují poté, co zjistí, že místní děti za záhadných okolností umírají. Když pomstychtivá žena v černém začne ohrožovat i jeho nejbližší, je Kipps nucen hledat způsob, jakým vražedný kruh přerušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (27)

Trailer 4

Recenze (1 394)

POMO 

všechny recenze uživatele

Spracovanie veľmi dobré. Prostredie, atmosféra, tajomno, všetko funguje. Ale scenáristicky nič nové pod slnkom. Aj lakačky spoliehajú viac na zvukové efekty než na obrazovú a strihovú vynaliezavosť. Radcliffe na postavu otca vízorovo mladý, ale výkonom bezchybný. Ciarán Hinds dodáva filmu punc dôstojnosti. Mladí diváci Harryho Pottera, ktorí nevideli podobných filmov stovku, budú spokojní. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Horko těžko jsem to chtěl vytáhnout ještě o kousek nahoru - zejména konec boří mnohá klišé podobných snímků. Protože mě ale atmosféra nedokázala zcela pohltit, a vyjma závěru mi to nepřišlo zase až tak strašidelné/napínavé, nechávám na 70%. P.S. Paradoxně to chvílemi připomíná znamenitou hororovou Amnesii: Dark Descent na PC, a to při prozkoumávání tajemného domu. Až tvůrci nahradí ženu v černém stejným patvorem jako zmíněná gamesa, a přidají více pohledu z vlastních očí, napařím klidně pět hvězd. ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Asi brzo začnu rodit posedlý děti, pokud někdo neprolomí ledy absolutně zatuchlých stereotypů práce se zvukem v hororech. Vážně, co to je za zjednodušovadla, budovat strach (ok, lekačky) primárně na decibelech? Woman in Black je tvrdá rutina. Invence = nula, kniha 'jak dělat horory' = 2x∞. Kouká se na to hezky. I ten Radcliffe na všechno kouká moc hezky. Chodí si takhle z pokoje do pokoje, pojídá rašelinu a zírá. Bohužel mu ale v obličeji není vidět mnoho z toho, co jeho postavě život vzal. Lekal jsem se a příběh bavil. Závěr byl ale hodně z prdele (momentálně si nevybavuji slušný ekvivalent s tak výmluvnou přiléhavostí). Edit: Po té, co se mi film krapet rozležel v hlavě musím uznat, že je víc sexy, než se mi původně zdálo. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Filmový lidový strašidelný román, který dokonale vytěžuje konvence gotického hororu a viktoriánské estetiky duchařských příběhů (autorka předlohy Susan Hill je na ně odbornice). Watkins zvolil celkem ultimátní digitální look, který je někdy nádherný (barevné kontrasty a jemná práce se světlem v úhledných interiérech), někde velmi umělý a nevěrohodný (hlavně upravené exteriéry). Atmosféra je fajn, vytýkat tomu předvídatelnost je nesmyslné, ten film je de facto stylistické cvičení s jasnými pravidly, které je třeba dodržet. Trochu mi překáží inklinace k levným lekačkám, ale zase ty dlouhé špacíry se svíčkou setmělým domem jsou hutné. Radcliffovi se to ztracené vylekané štěně navíc dá uvěřit bez obtíží. Příjemně staromilské, od závoje až po kotníkové botky. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Od Amenábarova snímku Ti druzí jsem neviděl tak působivý mysteriózní horor a musím říct, že mi udělal opravdu radost. Přitom to vlastně není nic světoborného, ale je příjemné vidět, když se někdo vrací úspěšně k základům žánru. V tom filmu se neexperimentuje, drží se osvědčených filmařských postupů, Watkinsova režie je spolehlivá a i v detailech přesná. Režisér ví, kdy nasadit lekačku a kdy nechat kameru zachytávat působivé obrazy ponuré přírody a interiéry domu poznamenaného lidskou zlobou. Neměl jsem problém vlastně s ničím, nic nepřekáželo, nevyčnívalo, nenaštvalo. I ten konec, který možná některé diváky rozladil, zapadá do myšlení pozdní viktoriánské éry a podobně laděných literárních příběhů. Když to tak vezmete, vlastně se všichni dostali tam, kam patří. Celkový dojem: 90 %. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (21)

  • Knihu "Žena v černém" napsala Susan Hill roku 1983. Díky adaptaci Stephena Mallatratta se její bestseler proslavil i jako divadelní hra, která se od úspěšné světové premiéry v londýnském West Endu v roce 1989 držela na repertoáru více než 2 dekády. (Beastmaster4)
  • Film měl rozpočet 13 milionů amerických dolarů. (Terva)
  • Natáčelo 3 měsíce, postprodukce trvala dalších 6 měsíců. (LUKICKK)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Z Bradavic do strašidelného baráku

Z Bradavic do strašidelného baráku

12.09.2010

Ani ne za dva týdny zahájí britský režisér James Watkins (proslavil ho drsný survival Jezero smrti) natáčení gotického hororu The Woman in Black. Produkci vzkříšeného studia Hammer Films se povedlo… (více)

Reklama

Reklama