Reklama

Reklama

Žena v černém

  • Velká Británie The Woman in Black (více)
Trailer 1

Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), právníka, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do odlehlé vesnice, aby zde vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem rezidence Eel Marsh House. Kipps, který o samotě pracuje v tomto starém sídle, začíná odhalovat místní krutá a znepokojivá tajemství a jeho obavy se dále stupňují poté, co zjistí, že místní děti za záhadných okolností umírají. Když pomstychtivá žena v černém začne ohrožovat i jeho nejbližší, je Kipps nucen hledat způsob, jakým vražedný kruh přerušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (1 394)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Od Amenábarova snímku Ti druzí jsem neviděl tak působivý mysteriózní horor a musím říct, že mi udělal opravdu radost. Přitom to vlastně není nic světoborného, ale je příjemné vidět, když se někdo vrací úspěšně k základům žánru. V tom filmu se neexperimentuje, drží se osvědčených filmařských postupů, Watkinsova režie je spolehlivá a i v detailech přesná. Režisér ví, kdy nasadit lekačku a kdy nechat kameru zachytávat působivé obrazy ponuré přírody a interiéry domu poznamenaného lidskou zlobou. Neměl jsem problém vlastně s ničím, nic nepřekáželo, nevyčnívalo, nenaštvalo. I ten konec, který možná některé diváky rozladil, zapadá do myšlení pozdní viktoriánské éry a podobně laděných literárních příběhů. Když to tak vezmete, vlastně se všichni dostali tam, kam patří. Celkový dojem: 90 %. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Mlha houstne, voda stoupá, mrtvé tváře vykukují zpoza keřů a zvuk houpacího křesla mi ve vzpomínkách přivádí husí kůži i na místa, o kterých se nemluví. Daniel Radcliffe hraje velmi strhujícím způsobem a vstříc všem jeho odpůrcům jsem se musel od začátku usmívat, že Arthura ztvárňuje pojetím, které na Harryho nedává snad ani vzpomenout. S jízdami vlakem na místa plná duchů si sice pokoj nedal, ale Skoro Bezhlavého Nicka nečekejte. Dokud se v pozadí otáčí neznámá silueta, je všechno příjemně mrazivé, ale když se v okně objeví tvář nebo na skle otisk, stahoval se mi žaludek do nepříjemně malých rozměrů. Ženu v černém tak nejvíce svazuje relativně okoukaná dějová premisa, která v závěru stojí před těžkou volbou. Zda přinést happyend, který může být považován za klišé nebo přitvrdit varhanní muziku a čelit riziku přepáleného konce. Jak to dopadlo, se musí divák přesvědčit sám, ale film jako celek i díky opravdu nečekaně působivým momentům a pocitu "jestli se do toho baráku vrátíš, tak to hned vypnu" s přehledem obstál. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Poctivý staromódní horor s atmosférou, která je tak hustá jako mlha, jež v něm halí kdeco a straší kdekoho. Žádné nechutnosti, jen napětí, lekaček není tolik, aby se jich člověk přejedl, a působivých scén dost a dost - ta s vytahováním kočáru jasně nejlepší. Snad jen Daniel Radcliffe se mi zdál pro hlavní roli příliš mladý - kdyby jeho synkovi bylo o pár let méně, bylo by to přirozenější a uvěřitelnější. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

I believe the most rational mind can play tricks in the dark. Starý opuštěný dům osaměle tyčící se na ostrůvku, rozviklané houpací křeslo, bolestný hrdelní křik a dešťové kapky bubnující na okna. To všechno nahání husí kůži. Celá mrazivá atmosféra je úžasná, ač Watkins vsadil spíše na děsivé zvukové efekty, než na kouzlo vizuálu, ten ve mne tolik hrůzy neprobudil. Daniel Radcliffe zvolil perfektní cestu jak se vymknout ze škatulky chlapce, který přežil a myslím, že zarputilým zastáncům názoru, že neumí hrát, dal pořádně na frak!Ačkoliv kdyby jakožto Arthur koukal na Supernatural, tak by věděl, že s naštvanými poltergeisty si není radno zahrávat a jejich kosti se musí spálit!:)) Báječná tajemná atmosféra, příjemné mystično a zkrátka skvělé zpracování víceméně hororového příběhu. Doporučuji i těm, kteří horory nemusí (zrovna jako já), protože jsem se pořádně nelekla ani jednou a jedná se spíše o mysteriózní thriller;což ale není vůbec na škodu. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: CBS Films // Počet premietajúcich kín v USA: 2,855 // Otvárací Víkend USA: $20,874,072 // Nepatrím síce k hororovým fanatikom, ale viem ohodnotiť kvalitu a Woman in Black ju určite má. Dej je možno jednoduchý a nevyniká ničím výnimočným, no temná a hororová atmosféra áno. K tomu Daniel dokázal, že vie zahrať aj niečo iné, ako kúzelníka a do filmu zapadol kvalitne. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (21)

  • Knihu "Žena v černém" napsala Susan Hill roku 1983. Díky adaptaci Stephena Mallatratta se její bestseler proslavil i jako divadelní hra, která se od úspěšné světové premiéry v londýnském West Endu v roce 1989 držela na repertoáru více než 2 dekády. (Beastmaster4)
  • Auto, které  patří Dailymu (Ciarán Hinds), je Rolls Royce Silver Ghost. Tento vůz patří k nejcennějším vozům na světě - jeho hodnota je odhadována přibližně na 35 milionů amerických dolarů. (ČSFD)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Z Bradavic do strašidelného baráku

Z Bradavic do strašidelného baráku

12.09.2010

Ani ne za dva týdny zahájí britský režisér James Watkins (proslavil ho drsný survival Jezero smrti) natáčení gotického hororu The Woman in Black. Produkci vzkříšeného studia Hammer Films se povedlo… (více)

Reklama

Reklama