Reklama

Reklama

Vrtěti ženou

  • Velká Británie Hysteria (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý doktor Mortimer Granville, snažící se bojovat se zastaralými metodami používanými v medicíně na konci 19. století, se kvůli špatné lékařské péči a špíně na oddělení pohádá se svým šéfem ve Westminsterské nemocnici a opět se ocitá na dlažbě. Přestože mu jeho nejlepší přítel, syn jeho poručníků Edmund St.John-Smythe, nabízí peníze, začne si hledat nové místo. Nakonec nabídne své služby doktoru Robertu Dalrympleovi, který se specializuje na ženské nemoci, především na v tu dobu velice oblíbenou „hysterii“, kterou vykládá jako důsledek „přecitlivělé dělohy“ a vypracoval si i vlastní léčbu. Ta spočívá ve vaginální masáži, kterou si jeho pacientky – bohaté paničky, které jejich manželé zanedbávají – nesmírně chválí … Brzy do své „metody“ zaučí i Mortimera … Ten se seznamuje i s jeho dcerami, z nichž starší Charlotte pracuje v útulku pro potřebné a je to velice sebevědomá, moderní a vše nové propagující mladá žena. Naopak mladší Emily je poslušná dívka, vedená k práci v domácnosti, o níž její otec soudí, že se jednoho dne může stát výbornou manželkou nějakého lékaře. (TV Prima)

(více)

Recenze (579)

verbal 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl svoji drahou čtvrtinu vyprstit pokaždé, když je hysterická, do týdne to odserou karpální tunely. V historickém kontextu proto považuji vynález elektrického manžela za naprosto zásadní, ihned po migréně a na třetí místo bych dal asi kolo. Velice mě proto pobouřilo, že z tak závažné věci je někdo schopen splácat takovou dementní, romantickou sračku. Nebýt té nechutné, extrémní, exploitační vložky, putuje tohle bez mrknutí oka směr žumpa. Lidská stonožka mě nechala chladným, u Martyrs a Inside jsem se příjemně bavil, ovšem když jsem tady viděl, jak někdo rve prsty do jámy lvové šeredným anglickým důchodkyním, znechuceně jsem odvracel zrak a myslel na fialky. Ale stejně jsem ten přímořský stánek s uleželými krevetami na přímém slunci nemohl dostat z hlavy! To se fuckt nedalo! BRUTAL!! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Vstup volný i pro zaryté puritány, mezi které se naštěstí nepočítám. Nevědět o filmu nic, po přečtení stručného nástinu děje bych se podivoval, co za látku z toho může vylézt a zda mě nečeká nějaká plytká prcičkoidní taškařice, ale omyl! Tohle je veskrze příjemná a vkusná zábava, která nepodceňuje inteligenci svého diváka. Zlehka a zajímavě naťukává dobové reálie a probouzející se boj žen za svá práva a historie vibrátoru je tady vtipným bonusem navíc. Objektivně by to bylo tak na 4*, ale za ten pozitivní pocit, co mi film navodil, lehce nadhodnotím. Nenápadné klenůtky musí člověk podporovat. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl tak perfektně skloubené téma historie, romantiky a komedie. A vibrátorů. Fakta, láska a vtipy v té nejlepší symbióze, kvalitně spolehlivá Maggie Gyllenhaal, příjemné bylo vidět po dlouhé době zase Ruperta Everetta. 90%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že příběh o tom, jak ve Viktoriánský Anglii vymyslí vibrátor by nemusel být špatný. Nedošlo mi ale, že Viktoriánská Anglie je Viktoriánská Anglie a Angláni celou tu atmosféru, řád a pořádek převedou i do takového příběhu jako je právě vznik vibrátoru. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $3,802,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ slušne zvrhlé, ale nie podané až z nečakane správnym nadhľadom, kde krásne funguje súhra hercov s podmanivou réžiou, vyvážené odľahčenie s dejom, plus samotná téma je prekvapeným, že sa niekto do toho pustil /80%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nenáročná oddychovka, která pobaví pokud se vám nedělá blivno z cylindrů. Ten soudní proces byl trochu moc a nehodil se tam, ale Maggie Gyllenhaal byla skvělá. Fakt z ní sršela dobrá nálada a to jí moc nemusím. 70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,V MINULOSTI LÉKAŘSKÁ VĚDA ŽENÁM S HYSTERIÍ DOPORUČOVALA HORKÉ KOUPELE, LEDOVÉ KOUPELE, VODNÍ TRYSKY, DOKONCE JÍZDU NA KONI....JÁ SE PŘIKLÁNÍM K PŘÍMÉ METODĚ“...... /// Úsměvně laděnej příběh o užitečnosti orgasmu, socialistickejch myšlenkách – tedy pomoci chudejm (Kalousku, makej do kina!), narvanej optimismem z doby plný revolučních myšlenek a vědeckejch objevů. Badatelé a průkopníci vědy vyobrazení jinak než Jung, Freud a spol. TŘI NÁVALY ZA PĚT MINUT? UKAŽTE SE! Film, kterej počtem orgasmů trumfne kdejaký péčko a přesto by nemusel nikoho pohoršit. A co víc – mládežníci by se mohli něčemu přiučit (třeba jak pomáhat chudejm...). Rozhodně bych tohle mrknutí na orgáč - tak nějak po doktorsku, doporučil i těm, kteří nemaj potřebu se líp poznat se svým nejlepším přítelem. Roberte? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Su blázen do filmů podle skutečnejch událostí. 2.) Mám doma hysterku (a nemám vibrátor). 3.) Nevím, kdy vynalezl masáž vulvy. 4.) Už mě z toho věčnýho ...bolí ruka (hlavně zápěstí). 5.) Thx za titule ,,labrat“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nemůžeme vzít nebezpečný elektrický přístroj a přiložit ho k nejcitlivějším místům na ženském těle." Jen to zkuste, kluci. Já tedy z vlastní zkušenosti zatím nemohu potvrdit, že nalezení smyslu života je důležitější, než provádění vaginálních masáží za účelem léčby hysterie. Na druhou stranu jsem si však naprosto jistej, že vibrátor poháněnej elektřinou vyráběnou parním strojem je hodně veselým aparátem. A pro mne byl lehce zábavnej celej snímek, ač se gentlemanům a dámám navlečeným v historických kostýmech obvykle zdvořile vyhýbám. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Koňské sedlo? Tuřín? Naolejované prsty nebohého pana doktora? Kdepak. V časech viktoriánského pokroku vyžaduje neinvazivní léčba hysterie elektrifikaci! Vkusná veselohra s poselstvím pohlavní rovnosti a svěžesti, která svou romantickou linku nalajnovala tak klišovitě, že se její hlavní aktéři, křečovitý Dancy i angažovaná reformátorka Gyllenhaal, krčí ve stínu gentlegaye Everetta.. Apropo, nechápu, proč Dr.Dalrymple nezapojil šikovné prsty své mladší dcery? Když tak dobře zvládnou Chopina, zvládly by i jiné etudy.. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Prolnutí sociálních problémů, dožívajícího středověku v medicíně (dezinfekce), pseudovědy (tzv. hysterie, frenologie) a skvělého režijního i scénáristického zachycení viktoriánské Anglie (kolem 1880), v níž se to vše odehrává, mluví za vše. Český název je hrůzyplný a jednostranným sexismem zavánějící, ne-li páchnoucí (např. varianta HYSTERIE!? by byla nepoměrně výmluvnější). Humor, vážnost i tragédie se tu střídají tak, jak ve vůbec nejtěžším žánru, komedii, tomu má být. V poušti braku a kýče má tento film nesporně co říci. A čím osvěžit a potěšit. Evropský feministický film, zdá se, nabývá na síle nezávisle na datu vynalezení jinak jistě neprudérního a užitečného vibrátoru. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Johan Lisa Dyer, Stephen Dyer, Howard Gensler | Hudba: Gast Waltzing, Christian Henson | Produkcia: Tracey Becker, Judy Cairo, Sarah Curtis | Distribúcia: BIM Distribuzione | Štúdio: Informant Media, .... || Netradičné, odvážne, miestami zábavné. Ako krásne sa emočná linka rozbieha v prvej polovici, tak jej dochádza dych v tej druhej. A tu je to neodpustiteľné, pretože bez nej sa zo snímku stáva dokument o orgazmickej továrňi. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Film mě dostal ve všech možných ohledech. Historie (hysterie), viktoriánská Anglie, smysl pro humor a láska. Zkrátka skloubení všeho, co mám ráda. U filmu z tohoto období bych tak úžasný humor nečekala, co si budeme povídat, v jiných takových se vtipy nenachází a pokud ano, tak dost suché. Role doktora Mortimera byla jako stvořená pro Hugha Dancyho, Maggie Gyllenhaal, kterou jinak nemusím, byla sympatická a já jsem příjemně překvapená (vůbec jsem mimochodem nečekala, že v příběhu půjde o vznik vibrátoru :) ).. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Komentovat výkony jednotlivých protagonistů by nemělo význam. Nejedná se o žádné nováčky, takže je právem očekáváno kvalitní herectví a zejména M. Gyllenhaal byla úžasná. Nejsem odborník na historii, ale dle mého názoru se režisérovi podařilo zachytit onu dobovost dokonce velmi dobře. Pokud hledáte lehký film na deštivé odpoledne, Hysteria Vás nezklame. Jedná se o úsměvný snímek, natočený s neuvěřitelnou ladností - 80%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Maggie Gyllenhall mám už pár let hodně rád. Škoda jen, že se jí vyhýbají velké filmy, respektive silné party. Několik osudem těžce zkoušených postav už na svém kontě bezpochyby má, ale pomyslná třešnička stále schází. Rozjuchaná britská záležitost to mohla změnit. Chyba lávky. Na jedné straně se tu majetné ženy léčí s hysterií, což dává vzniku prvnímu elektrickému vibrátoru, na té druhé vystupuje na svou dobu příliš emancipovaná a přes své postavení až příliš k nebohým sirotkům mateřská bojovnice. Ocitneme se tak na hranici mezi rozvernou romantickou komedií o jednom ňoumovitém lékaři a jeho milostném tápání, a sociálním dramatem, kterak je třeba pomoci chudobinci a jeho malým obyvatelům. Vše nakonec stejně vyvrcholí v soudní síni, kde se bude rozsekávat, zda ona bojovnice chirurgicky přijde o dělohu. V tomhle ne úplně okořeněném guláši je pak upozaděná nejzajímavější postava filmu Ruperta Everetta. Mít koule, mohlo se mezi filmovými diváky o téhle ženské pomůcce mluvit hodně hlasitě. Výsledný guláš nakonec v několika soustech velmi příjemně zachutná, výjimečný ale není. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pááni, to je zase stupidní český název. K filmu snad jen tohle: Hysteria je až nečekaně milá, inteligentní a jemně vtipná podívaná plná kvalitních herců a hereček (nejlépe se mi dívalo na Maggii Gyllernhaal a Ruperta Everetta), která v žádném případě nepohoršuje, a o tom, o čem vypráví, vypráví s příjemným nadhledem. Světe div se, nevadila mi ani ta tuctově romantická zápletka a jakési morální ponaučení o pomáhání chudým. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Pro mě musím říct docela překvapení. Čekala jsem nějakou ujetou blbinku a hele, ono to bylo úplně jiné, než člověk z popisu, nebo traileru mohl čekat. Film obsahuje hned několik společenských podtextů a dokonce se mi dostalo i příjemného milostného příběhu. Tomu všemu nechybí špetka výborného britského humoru. Jak už tady řada přede mnou napsala, ten film je zkrátka velmi úsměvný a hlavně zábavný, není to žádné mistrovské dílo a musí se brát s jistým nadhledem, pro někoho některé scény budou možná vyznívat trapně, herecký projev Hugha Dancyho se mi taky třeba vůbec nelíbil, ale to zase v pohodě vynahradila sympatická Maggie Gyllenhaal. Mě film dokázal zpříjemnit deštivé sobotní odpoledne a vůbec jsem to nečekala. ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Plytká agitace. Nebýt Rupperta Everetta, co by šílenéh vynálezce, vůbec by se to nedalo. Nebo tak nějak, jak tu píše paasha. ()

Reklama

Reklama