Reklama

Reklama

Vrtěti ženou

  • Velká Británie Hysteria (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý doktor Mortimer Granville, snažící se bojovat se zastaralými metodami používanými v medicíně na konci 19. století, se kvůli špatné lékařské péči a špíně na oddělení pohádá se svým šéfem ve Westminsterské nemocnici a opět se ocitá na dlažbě. Přestože mu jeho nejlepší přítel, syn jeho poručníků Edmund St.John-Smythe, nabízí peníze, začne si hledat nové místo. Nakonec nabídne své služby doktoru Robertu Dalrympleovi, který se specializuje na ženské nemoci, především na v tu dobu velice oblíbenou „hysterii“, kterou vykládá jako důsledek „přecitlivělé dělohy“ a vypracoval si i vlastní léčbu. Ta spočívá ve vaginální masáži, kterou si jeho pacientky – bohaté paničky, které jejich manželé zanedbávají – nesmírně chválí … Brzy do své „metody“ zaučí i Mortimera … Ten se seznamuje i s jeho dcerami, z nichž starší Charlotte pracuje v útulku pro potřebné a je to velice sebevědomá, moderní a vše nové propagující mladá žena. Naopak mladší Emily je poslušná dívka, vedená k práci v domácnosti, o níž její otec soudí, že se jednoho dne může stát výbornou manželkou nějakého lékaře. (TV Prima)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (579)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

O vzniku vibrátoru, zastaralých lékařských metodách a snaze o ženskou rovnoprávnost v prudérní společnosti (konfliktem „pokrokovosti“ s prudérní společností mi lehce připomíná Easy Virtue). Film není přímo vtipný, nečekejte výbuchy smíchu. Avšak kontrast toho, jak vědecky, zastarale nabo „suše“ se baví o výše jmenovaných věcech, mi na tváři trvale vykouzlil přihlouple nevěřícný úsměv a vykulený oči. Příběhově to až takový zázrak není, ale film mě moc bavil a můžu ho doporučit; ostatně – viděli jste někdy film o vzniku vibrátotu? A určitě nevynechejte závěrečné titulky. Chytrý citát na závěr: „Náš život bude do velké míry takový, jakým si ho uděláme.“ # příběh 6 | hudba 7 | humor 3 | akce 0 | napětí 1 | pustil bych si znovu 7 ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Johan Lisa Dyer, Stephen Dyer, Howard Gensler | Hudba: Gast Waltzing, Christian Henson | Produkcia: Tracey Becker, Judy Cairo, Sarah Curtis | Distribúcia: BIM Distribuzione | Štúdio: Informant Media, .... || Netradičné, odvážne, miestami zábavné. Ako krásne sa emočná linka rozbieha v prvej polovici, tak jej dochádza dych v tej druhej. A tu je to neodpustiteľné, pretože bez nej sa zo snímku stáva dokument o orgazmickej továrňi. ()

Reklama

maseer2 

všechny recenze uživatele

po všech stránkách skvěle nadsazená a především moc zábavná komedie o hodně netradičním povolání v dobách, kdy "ženy měly ženské důvody a v ložnici toaletní stolek, aby měly kde sedět a ronit slzy" (Dylan Moran: What It Is).. byl jsem moc příjemně překvapen, jak vkusně, elegantně a hlavně vtipně se dá natočit film o takhle choulostivém tématu.. celkově prostě moc příjemná zábava a za mě spokojené 4* ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím, jestli to mělo být o hysterii, o vynálezu vibrátoru, nebo jen další dobová romantická komedie. Maggie Gyllenhaal sice byla výborná, ale ze zbytku hereckého obsazení mě bavil vlastně jen Rupert Everett, který se v příběhu nevyskytoval moc často. Vzhledem k tématu mě prostě překvapovalo, že se tvůrci moc neodvázali. (Ale perfektní byly ty obrázky v průběhu závěrečných titulků.) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl svoji drahou čtvrtinu vyprstit pokaždé, když je hysterická, do týdne to odserou karpální tunely. V historickém kontextu proto považuji vynález elektrického manžela za naprosto zásadní, ihned po migréně a na třetí místo bych dal asi kolo. Velice mě proto pobouřilo, že z tak závažné věci je někdo schopen splácat takovou dementní, romantickou sračku. Nebýt té nechutné, extrémní, exploitační vložky, putuje tohle bez mrknutí oka směr žumpa. Lidská stonožka mě nechala chladným, u Martyrs a Inside jsem se příjemně bavil, ovšem když jsem tady viděl, jak někdo rve prsty do jámy lvové šeredným anglickým důchodkyním, znechuceně jsem odvracel zrak a myslel na fialky. Ale stejně jsem ten přímořský stánek s uleželými krevetami na přímém slunci nemohl dostat z hlavy! To se fuckt nedalo! BRUTAL!! ()

Galerie (112)

Zajímavosti (3)

  • V 53. minutě uchopí dr. Granvill (Hugh Dancy) do ruky jakýsi motor, jenž "otáčí peřím". Při střihu se změní směr otáčení tohoto stroje. (Gmisiycs)
  • Tanya Wexler se prací na snímku vrátila k režii filmů po 10 letech. (R´Hell)
  • Film je inspirován skutečnými událostmi okolo Dr. Joseph Mortimer Granville, který v roce 1880 patentoval první elektronický vibrátor. (R´Hell)

Reklama

Reklama