Reklama

Reklama

Nájemní zabijáci

  • USA Assassination Games (více)
Trailer

Vincent Brazil a Roland Flint jsou dva nejlepší nájemní zabijáci na světě. Jeden z nich to umí s nožem a je ochoten za dobrou cenu vyřídit jakýkoliv cíl, druhý je zase špičkový odstřelovač. Brazil brzy dostane objednávku zlikvidovat šéfa drogového kartelu Pola Yakura, který byl právě propuštěn z ukrajinského vězení. Není však jediný, kdo ho chce zabít. Druhým mužem je Flint, který má s drogovým bossem nevyřízené účty. Znásilnil jeho ženu a bil ji tak dlouho, až skončila v kómatu. Vincent však netuší, že je návnadou pro chycení Rolanda zkorumpovanými policisty z Interpolu. Při prvním útoku zabije Yakurova bratra a Flint je i díky němu uvězněn. Uvědomuje si svou chybu a osvobodí ho. Podlý Yakura, chce Rolanda ranit na jeho nejcitlivějším místě, a tak zamíří za jeho bezmocnou ženou. I když jsou oba zabijáci tak odlišní, přesto spojí své síly k likvidaci nejhoršího drogového bosse ve východní Evropě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (204)

InJo 

všechny recenze uživatele

Chátrající Van Damme, neprominutelně nevyužitý Adkins, vyblitý vizuál (takhle mizerný kamerový filtr jsem dlouho neviděl) a... A dál už vlastně nic. Vůbec nic. Ten film nemá co nabídnout - akce je minimum (je jí málo a navíc vždy krátká a zcela obyčejná), zápletka nezáživně zpracovaná a emoce, o které se to docela dost snaží, nefungují. Jediným světlějším momentem je vzájemný duel hlavních "hvězd", ale i ten mohl být daleko lepší... Sice jsem rád, že ikony žánru o Adkinsovi vědí a spolupracují s ním (viz EXPENDABLES 2, UNIVERZÁLNÍ VOJÁK 4), ale pokud ho budou topit v takovýchto nudných srágorách, kde mu ani nedají příležitost pořádně předvést své úchvatné bojové schopnosti, tak možná brzy skončí na úřadu práce... 30 - 40 % ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem dlouho, než Van Damme zase něco ukáže a nakonec jsem se i dočkal. Těšil se a doufal, že to bude stát za to. Každopádně Rumunsko a Ukrajina, dvě země, ve kterých se točilo mluvily za vše. I tak jsem filmu věřil. Výsledkem se ale ve skutečnosti stal průměrný thriller, který má do akce hodně daleko, ale znatelná snaha, že Jean-Claude chce točit konečně alespoň průměrné Ačko a ne trapné Béčko, je tu dost znát. Režisér Ernie Barbarash by nebyl špatnou volbou, škoda jenom, že to všecko posral těmi žlutými filtry. Pak to všecko vypadá na jednu stranu hrozně světově, ale na druhou neuvěřitelně stereotypně a po chvíli už z toho i bolí hlava a děsně to otravuje. Ale dobře, nakonec jsem to byl schopný přejít, ale co už jsem schopný přejít nebyl, tak to byla skutečnost, že Jean-Claude do filmu narval svojí dceru a syna. Dcera by se ještě jakžtakž dala, ale ten jeho syn, to je neštěstí. Nejenom, že neumí hrát, ale ještě je takový ucho, že v takových filmech vůbec nemá co dělat. A co jsem koukal, tak by ho nejradši narval do všech svejch filmů a to mě vůbec netěší. No, co se dá dělat. Dalším důležitým faktem je příběh, který není špatný. Sice to není nic originálního, ale alespoň to není blbost. I takováhle věc, Van Dammovi hodně pomohla. No a na závěr akce. Ve skutečnosti tam skoro žádná není. A to je ten důvod, proč dávám jenom tři hvězdy. Já chci Van Damma, chci akci. Má tam Adkinse, který se jí nebojí a taky to tak vypadá. Vždyť se tam hejbal víc jak Van Damme. Ve výsledku je ze strany Jean Clauda snaha vidět, ale pořád je to ještě hodně málo. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Pravda je ,že to funguje jako film docela dobře.Scénář,režie,herecký výkony obstojný.Ale všechno mi trochu pokazila ta dementní močka cáklá na kameru.Co tim Barabáš sledoval,fakt netušim.Ale sralo mě to hodně.Navíc sem pořád čekal na nějakou pořádnou revenge akci,ale ta prakticky nepřišla.Ale vcelku se dá říct,že film v poho.60%. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Van Damme a parťák? Pre mňa trocha nezvyčajne, pretože väčšinou som bol u neho zvyknutý na sólovú úlohu, kde vládol svojimi päsťami počas celého filmu. To u mňa spôsobuje isté podozrenie, čo za tým môžem hľadať, či tvorcovia chceli starnúceho Van Dammeho posilniť mladou krvou v podobe Scotta Adkinsona, alebo ich spolupráca pramenila len naozaj ako spojenie dvoch nezlomných a konkurenčne vyrovnaných zabijakov. Každopádne to, už nebol film ako Dvojitý zásah, či Živý terč a presne tak dozreto a decentne pôsobilo aj jeho akčne počínanie. Obmedzená paleta farieb pridala filmu na temnosti, ale zase nie každý záber kamery bol presvedčivý a ideálny. V istých veciach tvorcovia ostali opatrní, keď Vincentovi nedovolili hlbší vzťah s mladou susedou, ale zase povolili v momentoch, keď niektoré veci detailne nedotiahli napr. zabitie Vincentovej susedy, či neprimeraný záverečný súboj Rolanda s tukom obaleným gangstrom. Škoda, že takmer najlepšia scéna prišla až na záver, keď nastala dobre zostrihaná akcia, prebiehajúca súčasne na dvoch miestach. Film ma zaujal a nenudil, takže dávam 60%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Paganini? Kasparov? Nezkušený terarista? Kdepak. Viděli jste ten baret, hluboké existenciální myšlenky a nutkání řešit třídní rozpory? JCVD představuje Jeana Paula Sartrea (z důvodů omezení propagace tabákových výrobků bez dýmky) a tupá mlátička Adkins, která nemá ani tucha, že existence předchází podstatu, slouží v tomhle filozofickém podobenství jen jako zrcadlo dilemat souznění citu s rozumem. Kdo neumí číst mezi bukurešťskými řádky, tomu zůstane jen poznání, že chemie mezi ústřední dvojicí nefunguje, východoevropské lokace se svou jednakostí začínají zajídat, hepatitida kamerový filtr sucks a navíc se to bere až tragicky vážně (vyjma dvojsmyslného rozhovoru o hlazení želvy, ale to asi nebyl úmysl).. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (14)

  • V scénke, keď sa Vincent Brazil (Jean-Claude Van Damme) a Roland Flint (Scott Adkins) po prvýkrát stretnú v sklade a mieria na seba zbraňami, tak pri zábere zhora si môžeme vľavo hore všimnúť, že niekto zo štábu prebehol za okrúhlym strojom, pred ktorým stoja sudy. (ČSFD)
  • Ve scéně, kde Vincent Brazil (Jean-Claude Van Damme) zmlátí souseda, který předtím zmlátil pro změnu svoji přítelkyni, zůstane na zemi po souboji pásek. V následujících záběrech se však již znova pásek neobjevuje. (masekjc)

Reklama

Reklama