Reklama

Reklama

Nájemní zabijáci

  • USA Assassination Games (více)
Trailer

Vincent Brazil a Roland Flint jsou dva nejlepší nájemní zabijáci na světě. Jeden z nich to umí s nožem a je ochoten za dobrou cenu vyřídit jakýkoliv cíl, druhý je zase špičkový odstřelovač. Brazil brzy dostane objednávku zlikvidovat šéfa drogového kartelu Pola Yakura, který byl právě propuštěn z ukrajinského vězení. Není však jediný, kdo ho chce zabít. Druhým mužem je Flint, který má s drogovým bossem nevyřízené účty. Znásilnil jeho ženu a bil ji tak dlouho, až skončila v kómatu. Vincent však netuší, že je návnadou pro chycení Rolanda zkorumpovanými policisty z Interpolu. Při prvním útoku zabije Yakurova bratra a Flint je i díky němu uvězněn. Uvědomuje si svou chybu a osvobodí ho. Podlý Yakura, chce Rolanda ranit na jeho nejcitlivějším místě, a tak zamíří za jeho bezmocnou ženou. I když jsou oba zabijáci tak odlišní, přesto spojí své síly k likvidaci nejhoršího drogového bosse ve východní Evropě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (204)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Paganini? Kasparov? Nezkušený terarista? Kdepak. Viděli jste ten baret, hluboké existenciální myšlenky a nutkání řešit třídní rozpory? JCVD představuje Jeana Paula Sartrea (z důvodů omezení propagace tabákových výrobků bez dýmky) a tupá mlátička Adkins, která nemá ani tucha, že existence předchází podstatu, slouží v tomhle filozofickém podobenství jen jako zrcadlo dilemat souznění citu s rozumem. Kdo neumí číst mezi bukurešťskými řádky, tomu zůstane jen poznání, že chemie mezi ústřední dvojicí nefunguje, východoevropské lokace se svou jednakostí začínají zajídat, hepatitida kamerový filtr sucks a navíc se to bere až tragicky vážně (vyjma dvojsmyslného rozhovoru o hlazení želvy, ale to asi nebyl úmysl).. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.1/10] | me: V poriadku.... Film, ktorý začal ako ďalšia bečková akčná záležitosť dokázal predsa len trošku viac. Moje očakávania boli síce nulové, no kdesi v podvedomí som vedel čo ma čaká - čo sa po dejovej stránke aj naplnilo, ALE to čo ma milo prekvapilo boli práve brutálne tvrdé momenty a situácie, ktoré vyňali film z tradičných koľají tohto žánru a priniesli predsa len niečo čerstvé a zaujímave (niečo čo som veru nečakal :)). A práve vďaka tomu neostávam sklamaný... The thing about fairy tale endings, is that they're bullshit. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s hviezdnym akčným duom. Má dosť dobrý príbeh o dvoch špičkových nájomných zabijakoch, ktorí idú po jednom vplyvnom zločincovi, jeden kvôli peniazom a druhý kvôli nevyriešenému účtu z minulosti a tak spoja svoje sily. Spracovanie je na tom dobre, síce tempo je väčšinu času pomerne pomalé, viac sa rozbehne až v poslednej polhodine, ale dej rozhodne dokáže zaujať, je tu viacero zaujímavých prvkov a postáv, takže nemám väčší problém. A dokonca aj dialógy sa počúvajú celý čas dobre. Akcie tu moc nie je, ale aspoň tá je celkom dobrá. Až na dve, tri scény sa jedná len o niekoľkosekundové situácie, padne pár úderov, prípadne výstrelov a tým to končí. Dá sa povedať, že pôsobí plne realisticky. Natočená je celkom dobre, strihu je síce o trochu viac, ale nie je to nič zlé, akcia pôsobí drsne, nájde sa tu niekoľko slušných krvavých efektov. Ale akcia celkovo je tu ustúpená do úzadia, keď príde, tak sa na to pozerá celkom dobre, ale nie je to nič, čo by sa oplatilo pozrieť znovu. A nanešťastie aj súboj Van Damma s Adkinsom je na tom rovnako. Najviac sa mi páči úvodná hitmanovská akcia. Herecké obsadenie je samozrejme výborné, Jean-Claude Van Damme a Scott Adkins v hlavných úlohách, obaja sa pokúšajú hrať a ide im to dobre, hlavne Van Dammovi a ani vedľajšie postavy moc nesklamú, nie je tu nikto, kto by prekážal, len hlavný záporák mohol byť lepší. Réžia a technická stránka sú v rámci rozpočtu celkom slušné, len ten kamerový filter si mohli odpustiť, ale po čase sa naň dá zvyknúť. A na to, že sa jedná o film z východnej Európy, tak sa zbavil väčšiny jej hlavných záporov, lokality a aj vedľajšie postavy boli vybrané tak, aby to neurazilo. Určite nemôžem povedať, že by som bol plne spokojný, od filmu s takýmto obsadením čakám hlavne výborný akčný film s množstvom kvalitnej akcie, čo sa síce nestalo, ale dej a postavy ma bavili, takže určite nie som ani sklamaný. Posledné dva Van Dammove filmy Pastier a Univerzálny vojak 3 ma bavili viac, toto je skôr na úrovni filmov ako Zástupca veliteľa. 72% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Scott Adkins a jeho dětský idol Jean Claude van Damme ve filmu Ernieho Barbarashe. Nebo to lze říct i jinak. Pomstychtivý zabiják s pořádně utaženým akčním obojkem a jeho dětský idol, ataxo- a koniofobický vrhač nožů ve filmu podprůměrného béčkaře s kontakty v Rumunsku. Dneska tohle prostě nemůže fungovat. Divák chce v tomto typu filmu vidět především kvalitní akci: svižné přestřelky a nápadité fighty jeden na jednoho. Tyto dva stěžejní prvky by měly být střídavě navlékány jako korálky na tenkou nit představující ucházející (neurážející) příběh. Mám pocit, že zde nefunguje dobře ani jedno. Hlavně se tu více mluví a mazlí se želvami než koná. Van Damme se pokouší o vážné herectví, ale já ho mám zafixovaného jako mistra Roznožek, na druhou stranu mu asi došlo, že adduktory by mu u podobných fines mohly popraskat, proto bere do rukou víc pistole a nože. Adkins zůstal hodně daleko za svými nejlepšími technikami, připadal mi jako granát, co nechce vybuchnout (asi se po place producíroval Chuck Norris). Má pár osobních soubojů, trvajících v průměru 5,5 vteřiny, nepředvede nic z arzenálu svých náročnějších technik a myslím, že chtěl svému idolu sekundovat v herectví. Vzájemný duel JCVD vs SA vypadá jako půlminuta neškodných tahanic staršího a mladšího bráchy. Kdepak fyzično. Příběh je občas natahovaný zbytečně dlouhými upovídanými scénami, dobré momenty (emoce, nápad) se tu najdou tak tři čtyři. Celkově zklamání, táhne se to jako Hubba Bubba, chybí víc akce, iritují mě ty arabské nebo jaké nápěvy, jednolitý filtr mi nijak nevadil. Dám střed, přesně 50% a když vidím, kdo točí Six Bullets a The Package, předem to odpískávám. Isaacu, prosím Tě, pusť se co nejdřív do tý čtyřky, vždyť i Scott nedávno prohlásil, že by do toho určitě šel, tak na tom začni makat, protože nic jiného mě v současnosti asi nerozdmýchá. ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

Béčkový film 90.let je tu. Na chyby ve filmech jsem si už zvykl, ale aby udělali v jednom záběru (scéna se želvičkou, jak ji JCVD chce pohladit....... cca 8.minuta) bouli JCVD na druhé straně čela, to je už opravdu moc. Trapný scénář, chyba vedle chyby, kopa nesmyslů a horší dialogy by nenapsalo snad ani dítě v první třídě. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (14)

  • Ve scéně, kde Vincent Brazil (Jean-Claude Van Damme) zmlátí souseda, který předtím zmlátil pro změnu svoji přítelkyni, zůstane na zemi po souboji pásek. V následujících záběrech se však již znova pásek neobjevuje. (masekjc)

Reklama

Reklama