Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek režiséra Jamese Foleyho vypráví dobový dramatický příběh dvanáctiletého italsko-amerického chlapce Genarra a jeho umírajícího dědečka, které spojuje jeden šťastný čtvrťák. Malý Genarro, žijící v chudobě se svojí ovdovělou maminkou v jižní Filadelfii, má velký sen - navštívit zbrusu nové a veliké nóbl kino, které nedaleko otvírají - k jehož splnění ovšem potřebuje právě poslední dědečkův čtvrťák a pro jeho získání by udělal téměř cokoliv, jen aby se dostal na to magické místo, kde se sny stávají skutečností. A tak není divu, že přijme zvláštní nabídku svého uličnického prarodiče dělat mu tajného poslíčka; starý Gitano Sabatoni ho k tomuto činu využije, aby konečně vyřídil svoje záležitosti s ženou jeho minulosti. (vendysek)

(více)

Recenze (26)

Smok 

všechny recenze uživatele

Brutálne skutočný film o hospodárskej situácii v 20tych rokoch v USA (nie moc nepodobnej tej dnešnej), o sne jedného chlapca a o tom, aké ťažké bolo pre neho zarobiť (blbých) 25 centov. Väčšina z nás si asi ani nevie predstaviť, že nemá obyčajný "štvrťák" na kino a má sa rozhodnúť, či ho radšej neminie na jedlo... Veľký Al ako vždy výborný. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Film v ktorom na prvý pohľad ide o 25 centov ale v skutočnosti ide o veľa...skoro o všetko....mladý chlapec Genarro chce silou mocou do kina za cenu 25 centov, musí to stihnúť ale do určitého čas lebo potom lístok dvojnásobne zdražie. Starý otec ( Al Pacino ) ktorý umiera mu sľúbi ,že hneď ako umrie nechá mu 25 centov. Mladý Genarro ale nemôže čakať na smrť starého otca ( znie to divne,že ? ) a tak berie rôzne úlohy a práce na to aby si zarobil na svoj sen. Film má svoje krásne pomalé slnečné tempo...humor je tam skorej taký mierne čierny a úvodná scéna svadba vs pohreb vám položí otázku ...potrebuje 25 centov na kino keď sám život ponúka najlepšie príbehy a rovno z prvej rady ? Krásny malý ľudský film. ()

Reklama

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé sledovat, kam až za těch necelých 80 let dohnala inflace ceny. Vypíchl bych především výbornou hudbu a Al Pacina, který ani špatný být neumí. Jinak to ale nic závratného není. Ten malý kluk je sympaťák, nicméně příběh na víc, než tři hvězdy nestačí. P.S: Jen bych chtěl namítnout, jak zde někteří uživatelé píší, že velká hospodářská krize je srovnatelná s tou dnešní finanční. Podle mě se to srovnávat vůbec nedá, a to co zažívali lidé tenkrát je něco úplně jiného. Teď jakoby ani žádná krize nebyla. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Kriste pane!! Příběh o chlapci, jenž netrpělivě čeká až mu zemře dědeček, aby dostal jeho čtvrťák, díky kterému by mohl jít konečně do kina. Velmi nekonvenční, avšak dosti nemocný námět, který tvůrci nemohli myslet vážně a pokud ano, tak nevím jaká je naděje na jejich vyléčení. Snad je chyba na mé straně, že jsem se k filmu odhodlal ve špatné náladě, ale to mi nebrání prohlásit, že shlédnout tuto břečku mě stálo spoustu sil a přemáhání. Hlavní dětský protagonista mi zde byl silně nesympatický a celková formální stránka je studená jak psí čumák. Netřeba zmiňovat, že zásluhu na kompletním shlédnutí má sám velký Al. Zkrátka falešná, nudná a trapná story, která si hraje na něco, co skutečně není. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Nádherný film plný emocí. Vše se točí kolem malého chlapce, který si chce vidělat za každou cenu peníze na kino a při tom nabíjí mnoho životní zkušenosti. Jeho dědeček (Al Pacino) je velmi starý a umírá. Kdykoliv s ním pohovoří naučího mnoho důležitých životních pravidel a zásad. Velmi krásný film s výborným Al Pacinem. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Al Pacino si ve filmu zahrál hlavně jako laskavost Jamesi Foleymu, se kterým spolupracoval ve snímku Konkurenti (1992). (akisha)

Reklama

Reklama