Reklama

Reklama

VOD (1)

Již mnoho desetiletí panuje ve vesnici Daggerhorn nelehké příměří s tamním vlkodlakem, kterému při každém úplňku místní lidé nabízejí zvířecí oběť. Obě strany dohodu dodržují, ale přesto ve vesnici panuje všudypřítomný strach. Dcera místního dřevorubce Valerie je zamilovaná do samotáře Petera, avšak její rodiče dohodli sňatek se zámožným Henrym. Milenci nechtějí ztratit jeden druhého, proto se rozhodnou pro útěk. Když se to chystají udělat, dojde k útoku vlkodlaka. Obětí je Valeriina starší sestra. Vesničané touží po pomstě, a tak povolají známého lovce vlkodlaků Solomona. Od něj se dozvídají, že nebezpečné zvíře žije celou dobu mezi nimi a může to být kdokoliv. Pátrání po jeho lidské identitě vrhá temný stín podezření na několik Valeriiných blízkých. Ona postupně zjišťuje, že má s nestvůrou zvláštní spojení, které je táhne k sobě. Vlkodlak k ní promlouvá a Valerie se mu musí vzdát, nebo každý, koho miluje, bude zabit. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (671)

LihO 

všechny recenze uživatele

Ak čakáte rozprávku bratov Grimmovcov o červenej Karkulke, tak vás sklamem, uvidíte mix filmov The Village a Underworld :D. Zmierený s tým, že jediná spoločná vec s touto rozprávkou bude názov, som to pozeral už od začiatku a musím povedať, že som to celé zožral aj s navijakom. Scenár bol až na pár psycho úletov celkom prijateľný, celková atmosféra filmu napínavá, soundtrack na úrovni. Tiež sa mi páčil aj strih, "krajinkové" zábery a efekty, ktoré prekvapivo pôsobili celkom prirodzene. Čakal som, že to bude ďaleko horšie, ale kľudne by som si to pozrel znova. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Červená karkulka (je drsný, že ani distributor to neumí správně pravopisně napsat) je původně francouzská pohádka, kterou sebral Ch.Perrault. V jeho podání ovšem končí smrtí babičky i Karkulky, jelikož jde o pohádku výchovnou varující mladé slečny před cizími pány. Moderní mix je jakýmsi slepencem od Stmívání, přes Vlka, Vlkodlaka k Vesnici a ještě asi tuctu dalších filmů. Obecně lze říci, že jde o červenou knihovnu zahalenou do pohádkového kabátu. Vizuál je velmi podařený a ani nevadí občasné kýčovité záběry s barevným listím či východem slunce. Škoda, že se tvůrci neodhodlali pro dospělejší variantu. Více krve, vášně, syrovosti a horroru by snímku jen prospělo. Hudba velmi dobrá, herecké výkony nevyrovnané. Hezky se kouká na obrázky, zejména les je okouzlující. Ovšem Společenství vlků od N.Jordana (1984) se vydalo tou lepší cestou. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

U filmů, kdy se děj odehrává v zapadlé, chudé vesnici někde uprostřed tajemného hvozdu, člověk očekává, že i vzhled filmových postav bude tomuto přizpůsoben. Chápu, že se my ženy chceme líbit a obzvlášť, když je na blízku Gary Oldman, ale přece jen ... Dokonale nalíčené oči, řasy, make up, to sem prostě nepatří. Rovněž nagelované vlasy milence krásné Valérie. Jindřich byl s tou vizáží tak na hraně, na rozdíl od Petra nevypadal, že by vypadl z reklamy na Head and schoulders. Příběh se mi zdál vcelku temný a přiměřeně napínavý. Zajímavá vize Červené Karkulky, jenž je úplně odlišná od známé klasiky, které se dotkne jen co by vánek větérku. Můj oblíbenec Gary, byl jako mírně záporná postava k nakousnutí, čehož si ve filmu všimli i jiní a já se jim ani nedivím. Hlavně díky němu měla i tato mysteriózní pohádka své kouzlo. Pardon, chtěla jsem říct "mysteriózní horror". ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Catherine Hardwicke zakotvila v osídlach teenagerských vymývakov, pretože z jej režisérskeho pojatia mám dojem, že filmy točí výhradne len pre nich. Ako som ja tolerantná, čo sa týka pestrej škály tých najrôznejších filmov, tak toto je doslova prúser. Perfektný námet, ktorý režisérka sprznila aj v Twilighte, je tu očividný, pochváliť musím prekrásnu obrazovú kompozíciu a vizuálnu poetiku opustenej dedinky v zovretí zasnežených hôr. No všetko ostatné, počínajúc infantilným scenárom a dierami v logike, diváka neuspokojí. Hardwicke nedokáže pracovať s napätím (kľúčové scény s vlkom nemajú tendenciu zanechať hlbší dojem) a rovnako nedokáže natočiť myšlienkovo komplexný film. Je mojím zbožným želaním, aby sa snímky podobného kalibru, začali konečne natáčať vážnejšie, pretože filmu dokážem odpustiť všetko, pokiaľ nie je nudný a v tomto prípade - jasne odfláknutý. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prišlo mi to podobne ako Tvajlajt, len s trošku lepšími hercami (Seyfried, Oldman). Musím sa priznať, že ma príbeh celkom zaujal, zo začiatku si to držalo celkom dobru a záhadnú atmosféru, ale potom ako príde na rad mizerná akcia sa to všetko prepadáva do šedého priemeru aj mizernými efektami, navyše som mal pocit, ako keby niekto prostrednú časť vystrihol a už bol zrazu koniec. Škoda, zaujímavý nápad, ale strašne slabo zrežírované. P.S.: aj vás zaujíma ako sa DiCaprio dostal k produkcii takéhoto filmu ? 60% - 3* ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • S výjimkou Valerie (Amanda Seyfried) hrají všechny postavy v Daggerhornu buďto herci s hnědýma očima, nebo nosí hnědé kontaktní čočky. Nejpozoruhodnějším příkladem je Julie Christie (babička Valerie), která je známá svýma jasně modrýma očima. (PVi)
  • Podle traileru se tento příběh odehrává ve 14. století. V samotném filmu se však datum neobjeví. (PVi)
  • Do role Heryho tvůrci před akvizicí Maxe Ironse uvažovali nad obsazením Sama Claflina. Absolvoval dokonce i zkoušky před kamerou ve společnosti Amandy Seyfried. (Conspi)

Související novinky

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (více)

Reklama

Reklama