Reklama

Reklama

VOD (1)

Již mnoho desetiletí panuje ve vesnici Daggerhorn nelehké příměří s tamním vlkodlakem, kterému při každém úplňku místní lidé nabízejí zvířecí oběť. Obě strany dohodu dodržují, ale přesto ve vesnici panuje všudypřítomný strach. Dcera místního dřevorubce Valerie je zamilovaná do samotáře Petera, avšak její rodiče dohodli sňatek se zámožným Henrym. Milenci nechtějí ztratit jeden druhého, proto se rozhodnou pro útěk. Když se to chystají udělat, dojde k útoku vlkodlaka. Obětí je Valeriina starší sestra. Vesničané touží po pomstě, a tak povolají známého lovce vlkodlaků Solomona. Od něj se dozvídají, že nebezpečné zvíře žije celou dobu mezi nimi a může to být kdokoliv. Pátrání po jeho lidské identitě vrhá temný stín podezření na několik Valeriiných blízkých. Ona postupně zjišťuje, že má s nestvůrou zvláštní spojení, které je táhne k sobě. Vlkodlak k ní promlouvá a Valerie se mu musí vzdát, nebo každý, koho miluje, bude zabit. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (671)

Aknah 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Bylo na čase shlédnout nový film a Karkulka od Catherine Hardwicke byla jasnou volbou. Říkala jsem si, že tohle bude film pro mě, jelikož se mi od ní zatím líbil každý a byl dobře natočený. Nezklamala mě, ztvárnění mě celkem překvapilo, bylo to natočeno napínavěji než jsem čekala a musim říct, že nápad to byl dobrý. Opravdu si hrála s divákem, protože podezření pokaždé padalo na někoho jiného, hrála si se scénama, které byly zaměřeny právě na oči. A já jsem proto vinila pro jednou kováře, Petera nebo babičku... nakonec to byl někdo naprosto nenápadný, do koho by jste to neřekli. O to víc mi přijde, že byl film zvládnutý. Gary Oldman tomu přidal trošku té vážnosti a rozhodně herecké kvality. Role byly podle mě vybrány dobře a Amanda Seyfried mi sem seděla. Děj plynul naprosto přirozeně, nebyly zde žádné zbytečné scény, bylo zde pár věcí co souviselo s Červenou Karkulkou, ale to film nenarušovalo. Nakonec do sebe všechno zapadlo, závěr s dítětem tam sice nemusel být, ale budiž. Ale nemůžu říct, že by bylo vyuzlení předvídatelné, takže to má bod navíc. A pro mě to byl další film, který rozhodně zaujal. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $42miliónovTržby USA $37,662,162Tržby Celosvetovo $90,300,442Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,583,684 //počet predaných kusov 80,910Tržby za predaj DVD v USA $6,008,012 //počet predaných kusov 407,675║ V pohode, ide to jasne v šlapajach Twilightu/Súmraku ale narozdiel od toho upírského bezduchého zlepenca to v tomto prípade celkom funguje, aj keď ide len o schematický dej z okukanými scénkami, má to celkom dobrú výpravu, kostýmy, hudba újde, herci sa dajú, ako oddychovka na vypnutie mysle fajn. /60%/ ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Čemu se to proboha upsal Gary Oldman?! :( Hardwicke prakticky "přetwilightila" pohádku o Červené karkulce a výsledek je takový, jaký je - příšerný. Proč sakra točí takové sračky, když umí stvořit i něco takového, jako byli Lords of Dogtown?! Jednu hvězdu za zmíněného Oldmana a velká kukadla Amandy Seyfried.. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Smyslně natočená moderní hororová pohádka protkaná smyslnou romantikou, které je ze současné režisérské generace schopná pouze Catherine Hardwicke, která si krom toho z klasické předlohy vypůjčila jen několik notoricky známých motivů. Pověstných vět "babičko, proč máte tak velké oči, uši a vaginu" se sice dočkáme, ale v jiném kontextu, než se dá očekávat. Červeného pláště, košíčku, chůze přes temný les a mluvícího vlka v originálním zpracování, jsem si užil perfektně. Hardwicke pobláznila svět tím, že na něj přivedla nejzprofanovanější upírskou ságu, a i v tomto filmu se dají s ní najít styčné body. Je tady naznačený milostný trojúhelník, poutavé kamerové průlety lesem i nad ním a spojení klasických prvků vyprávění s těmi moderními. Příběh ze středověké vesnice se soustředí na plavovlásku Valerii, která přijde po útoku vlka o svoji sestru. Bestie již několik let sužuje zdejší obyvatele svými krvelačnými výpady a skupinka odvážných mužů po posledním tragickém útoku se rozhodne s ním zúčtovat. Jenže bestie na sebe dokáže brát lidskou podobu a může být prakticky kterýmkoliv obyvatelem vesnice a její identifikace, a následné zabití, je takřka nemožná. Naštěstí Hardwicke nenapadlo převést sem ze své ságy někoho z hereckého ansámblu, kromě Billyho Burka. Předvedla poněkud decentnější a rezervovanější mladou dvojici. Hrbatou Stewartovou vystřídala okatá plavovláska se zvláštním sex-appealem a mimořádným hereckým talentem Amanda Seyfried a "donchuána" s třiceti centimetry v klidu Pattinsona, nahradil velmi zajímavý příslib do budoucna Shiloh Fernandez. Gary Oldman v roli vydřidušského farizeje perlil, jak je u něho vždy dobrým zvykem, a tuhle jeho hereckou polohu mám u něj velmi v oblibě. Velmi originální režisérka Catherine Hardwicke natočila renesančně pohádkový horor se smyslně uhrančivou romantikou a krásně strašidelnou atmosférou. To už je dnes vzácnost. 100% ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Červená Prdelka překvapivě zase tak špatná není, ale obsahuje základní tři faktory, které jí sráží do kolen. 1) Natočila jí režisérka Stmívání a dotáhla do ní všechny nedotaženosti, zbytečnosti, nelogičnosti a impotenci. 2) Film má pro každou věkovou (cílovou) skupinu něco a ve výsledku nebaví žádnou, protože jednoduše jednu otráví tím, co baví druhou. 3) Vlk je uboze směšný a programátor ho vytvořil po 4 lajnách kokainu, litru Bechera a při tvorbě mu ještě kouřila vietnamská prostitutka. Přitom Karkule má pár světlých okamžiků, jako chvílemi zajímavou atmosféru, Solomona a jeho vojáky a ... nic. Pokud by tento film nechtěl slíznout zadky třináctkám (které mimochodem bavit nebude), pak by jistý potenciál měl. Bohužel vítězí gel na vlasy a perfektní peeling v podání hlavních postav (mužských). 44% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • Do kin byl snímek distribuován pod krycím názvem Fangs of Affection. (PVi)
  • Amanda Seyfried (Valerie) si na jednom večierku prežila jednu zlú skúsenosť so Shiloh Fernandezom (Peter), preto herečku musela presviedčať Catherine Hardwicke, aby mu dala ešte jednu šancu. (misterz)
  • K filmu existuje alternativní závěrečná scéna. (ČSFD)

Související novinky

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (více)

Reklama

Reklama