Reklama

Reklama

VOD (1)

Již mnoho desetiletí panuje ve vesnici Daggerhorn nelehké příměří s tamním vlkodlakem, kterému při každém úplňku místní lidé nabízejí zvířecí oběť. Obě strany dohodu dodržují, ale přesto ve vesnici panuje všudypřítomný strach. Dcera místního dřevorubce Valerie je zamilovaná do samotáře Petera, avšak její rodiče dohodli sňatek se zámožným Henrym. Milenci nechtějí ztratit jeden druhého, proto se rozhodnou pro útěk. Když se to chystají udělat, dojde k útoku vlkodlaka. Obětí je Valeriina starší sestra. Vesničané touží po pomstě, a tak povolají známého lovce vlkodlaků Solomona. Od něj se dozvídají, že nebezpečné zvíře žije celou dobu mezi nimi a může to být kdokoliv. Pátrání po jeho lidské identitě vrhá temný stín podezření na několik Valeriiných blízkých. Ona postupně zjišťuje, že má s nestvůrou zvláštní spojení, které je táhne k sobě. Vlkodlak k ní promlouvá a Valerie se mu musí vzdát, nebo každý, koho miluje, bude zabit. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (671)

Ant 

všechny recenze uživatele

Opravdu netuším, co má ten film mít společného s příběhem o Karkulce, ale to je asi tak nejmenší problém celého filmu. Horší je, že to celé vypadá, jakoby režisérka ani nedorazila na natáčení. Všechny scény jsou totiž neskutečně nudné a chaotické a působí to tak, že někdo herce vyhnal na plac a jen jim suše oznámil "hrajte!". Navíc bije do očí skutečnost, že se studio pokusilo natočit středověkou verzi Twilightu, což naznačuje i účes hlavního hrdiny. Naprosto nevhodně vybraná hudba jen podtrhuje dost rozpačitý výsledek. Lehkou pochvalu si zaslouží akorát tak herci a pohádková výprava. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tak tohle teda nemělo s Červenou Karkulkou jak jí známe společného vůbec nic (vlastně, no dobře, možná dvě podobné scény tam byli) a už vůbec to nemělo nic podobného s pohádkou, tohle byl thriller a kdyby to mělo lepšího režiséra, tak by to mohl být dost dobře horror. Některé scény opravdu byli strašidelné, ale myslím, že je plno režisérů, kteří by to zvládli mnohem líp. To, kdo nakonec bude ten vlkodlak, jsem teda totálně nečekala. Ale musim říct, že teda soudtrack byl výborný. Vidět Garyho Oldmana v takovémhle filmu bylo docela překvápko. A bohužel, ten konec to docela zabil, udělali by líp, kdyby ho tam snad vůbec nedali. Nicméně, tady to má, jak jinak, velice nízké hodnocení, já s tím nesouhlasím v podstatě se mi ten film líbil, až překvapivě rychle mi to utíkalo a já nevidím důvod proč tomu dávat nízké hodnocení. Trochu to nadhodnotím, ale dávám 4* ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Nenechte se napálit úvodními atmosférickými titulky. Že je něco špatně pochopíte v třetí minutě filmu, kdy na scénu skočí namachrovaný chlapeček s nastajlovanou ofinou a udělá pózu a la Twilight (ano, jako ostatní budu i já narážet na režisérčin předchozí film, protože Karkulka ho v mnohém připomíná). Připomínám, že mně Twilight (první díl) nevadí a myslím si, že v rámci možností jako film funguje. Karkulka je ale dementní film, kde se spousta postav chová dementně, že byste je nejradši vzali po kebuli pánví (ano, mluvím i o tobě, Amando). Hlavní hrdinka je otravná, do všeho se plete a je hloupá. Její dva nápadníci jsou panáci bez charismatu (to i ten Patyzón ho má!). A Gary Oldman? Jeho postava se chová afektovaně a tak nelogicky, že jediným výsvětlením jejího chování by bylo šílenství. Ale ani na okamžik jako šílenec nevypadá (a to je Gary umí tak dobře, sakra). Hardwicková je pozérka a natočila hloupý film. Tečka. PS: Moje hvězda je za ne úplně trapnou výpravu a odhalení toho, kdo je opravdu vlkodlak. Pusťe si radši Společenství vlků. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,, BABIČKO, PROČ MÁŠ TAK VELKÉ OČI?“ ,,ABYCH TĚ LÉPE VIDĚLA, DRAHOUŠKU“. ,,BABIČKO, PROČ MÁŠ TAK VELKÉ UŠI?“ ,,ABYCH TĚ LÉPE SLYŠELA, DRAHOUŠKU“. ,,PROČ MÁŠ TAK VELKÉ ZUBY?“ ,,ABYCH TĚ MOHLA SNÍST, DRAHOUŠKU.“..... /// ...a pak přišel myslivec a .....HOVNO. Taky mě nachytali! Vrahem totiž je zahradník! (kecám, ten se tady (asi) vůbec nevyskytuje).... Podivně udělanej svět (3D? Nesázel bych na to!). Nešťastná láska a vlkodlakem můžeš bejt ty, ty i ty (jo, i TY!). PROZRAĎ MI, KDO JE VLK?! Něco je cejtit ve vzduchu, ale nebejt tma a ticho (kolem mě), tak necejtím nic (a dávám o * míň!). Divadlo? Shakespearovská Karkulka? Prequel k Twilight? A vlk? No co myslíte? Narvali do něj kamení, zašili ho a hodili do řeky! Radši si to nechte odvyprávět od babičky. Je to lacinější a budete se víc bát! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, proč Karkulka chodila v červeným hábitu a co měla (místo žrádla) v košíku. 2.) Nevím co je ,,krvavej měsíc“ (měsíc! ne tejden!). 3.) Všechny babičky (který by mě mohly vyprávět pohádku) umřely. 4.) Chci vidět vlkodlaka, kterýho dělalo (zřejmě) stejný trikový studio jako ptáka Ohniváka. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Psema odpad!

všechny recenze uživatele

Vrať se první Twilighte! Hardwickeovou (skutečně má režisérskou průkazku?), scenáristu (nepochybně milovníka Bravo Girl) a kostymérku (džíny a letní košile v zasněženém jakoby středověku? Vážně?) tohohle derivativního blábolu prosím utratit. Neprodleně, než přijde ještě někdo k úhoně. Závěrečná desetiminutovka s (SPOILER) deflorací, Karkulkou 2 a nejsměšnějším rozchodem všech dob má náběh na kultovní projekce v rámci Otrlého diváka. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • Podle traileru se tento příběh odehrává ve 14. století. V samotném filmu se však datum neobjeví. (PVi)
  • Ačkoli je filmová vesnička se svými obyvateli malá a chudá, je namísto tradičních výplní oken, jimiž byly tenké vysušené zvířecí kůže, použito sklo, tehdy ve středověku nedostupné a velmi nákladné zboží, které si mohli dovolit jen ti nejbohatší. (Conspi)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 35. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (více)

Reklama

Reklama