Reklama

Reklama

VOD (1)

Již mnoho desetiletí panuje ve vesnici Daggerhorn nelehké příměří s tamním vlkodlakem, kterému při každém úplňku místní lidé nabízejí zvířecí oběť. Obě strany dohodu dodržují, ale přesto ve vesnici panuje všudypřítomný strach. Dcera místního dřevorubce Valerie je zamilovaná do samotáře Petera, avšak její rodiče dohodli sňatek se zámožným Henrym. Milenci nechtějí ztratit jeden druhého, proto se rozhodnou pro útěk. Když se to chystají udělat, dojde k útoku vlkodlaka. Obětí je Valeriina starší sestra. Vesničané touží po pomstě, a tak povolají známého lovce vlkodlaků Solomona. Od něj se dozvídají, že nebezpečné zvíře žije celou dobu mezi nimi a může to být kdokoliv. Pátrání po jeho lidské identitě vrhá temný stín podezření na několik Valeriiných blízkých. Ona postupně zjišťuje, že má s nestvůrou zvláštní spojení, které je táhne k sobě. Vlkodlak k ní promlouvá a Valerie se mu musí vzdát, nebo každý, koho miluje, bude zabit. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (671)

akisha 

všechny recenze uživatele

Strašná šulovina, sterilní variace na nám známej kult, opět nepřirozený prostředí s napomádovanejma a vymydlenejma lidma, kde se nějakou náhodou zjevil Gary Oldman, a je opravdu lepší dělat, že ho člověk ani nevidí. Pro jeho šášulovský sáčko to platí dvojnásob. Koho v týhle době vůbec ještě může zajímat vlkodlak, nebo mu snad nahánět strach (krom Twilight-fans), netuším. Jedinej film, kde pro mě fungovalo spojení historickýho prostředí a moderní hudby, byl Příběh rytíře. U Karkulky a jejich "zábavy" by se jeden potrhal smíchy. Až na Seyfried jsou všichni herci otřesně nesympatický, obzvlášť hlavní "love interest" = nagelovanej model s rozhalenkou a nadřazeným úsměvem. Nechápu, že jsem vydržela až do hořkého konce a bohužel musím říct, že snad i to (první) Twilight bylo lepší, než takhle dementní splácanina. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to nebylo nejhorší, ale určitě to taky nebylo nejlepší. Každopádně uplně špatné to nebylo, vcelku se na to i daloo koukat, Červená Karkulka to byla minimálně a scéna s "babičko, proč máš tak velké oči" by se rozhodně dala vypustit, působila příliš komicky. Ovšem, když si odmyslím název snímku, pak je to průměrný vcelku dobrý film. Můžu na rovinu říct, že jsem čekala daleko míň a daleko větší zklamání, nakonec jsem byla i celkem potěšena v rámci možností. 2 a půl *. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V jednu chvíli jsem si myslel, že ten digitální vlk Karkulku vojede a film tak nabere zcela jiný rozměr, leč vlk zůstal jen u keců, což pro mnoho samců typické, tedy kecat můžou jen lidi a digitální vlci, ale i tak je to typický. Nejsilnější část filmu se odehrává když se tam producíruje Gary Oldman a nastoluje ve vesnici nahnědlý zákony, samozřejmě ve jménu boha, jak jinak. Pokud Gary Oldman byl v karavanu a svačil, tak film stál za hovno, především proto,že žádná z postav nedisponoje ani půlkou charismatu jako on. No a digitální vlk byl spíš legrační než strašidelnej, občas se zjevil nebo zmizel jak Rumburak a nebo tam skákal jak křovák utíkající před hadem. ()

Anderton odpad!

všechny recenze uživatele

Čevená kalkulka je skôr červený kalkul. Nevadia mi modernizácie klasických tém, ani cool modernizácie, avšak ak sa na takýto tenký ľad niekto pustí, takmusí vedieť prečo a musí mať silné argumentypre. Tu je ten jediný argument Twilight. Pekné obrázky sú jediným kladom tejto ťažko povedať že rozprávky, skôr metrosexuálnej rozprávanky. Oldmana nechápe nikto, ale ja nechápem ani Seyfried, ktorá má slušne rozbehnutú kariéru a dobre vie, že podobné projekty ju môžu poriadne zbrzdiť. Najväčším omylom sú bezpochyby bezkrvní mladíci, ktorí by sa viac hodili ako upíri do tretieho radu v Twighlighte. Aj takí Lautner s Pattinsonom sa na ich nevýraznosti museli dobre zabávať. Mohla to byť aspoň priznaná béčková zábava, lenže ani s tempom to nie je bohviečo a divák tak celý čas iba neveriacky krúti hlavou. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi, ako to bolo natočené, ale príbeh mohol byť málinko zaujímavejší a uvítal by som i väčšiu dávku napätia. V porovnaní s Grimmovcami je to slabota. Gary Oldman, tradične perfektný herecký výkon, potiahol film aspoň do priemeru. Milo ma tiež prekvapila Amanda Seyfried. Inak ma film nijak zvlášť nenadchol a to priam zbožňujem tento žáner. Škoda, všetky nádeje pochoval hlúpy scenár. Film mal naviac. 50/100 ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • Sněhově bílý králík, na jehož odchytu se v úvodu podílejí Valerie (Amanda Seyfried) a Peter (Shiloh Fernandez), by měl dle filmových směrnic být králík evropský neboli králík obecný (Oryctolagus cuniculus). Jenže ten je běžně šedý. Jednat se o zajíce, byl by to zajíc obecný (Lepus europaeus), který je bílý jen v zimě, kterážto ve scéně není. V létě jeho srst ztmavne - zežloutne až zpopelaví. (Conspi)
  • Amanda Seyfried (Valerie) si na jednom večierku prežila jednu zlú skúsenosť so Shiloh Fernandezom (Peter), preto herečku musela presviedčať Catherine Hardwicke, aby mu dala ešte jednu šancu. (misterz)
  • Ačkoli je filmová vesnička se svými obyvateli malá a chudá, je namísto tradičních výplní oken, jimiž byly tenké vysušené zvířecí kůže, použito sklo, tehdy ve středověku nedostupné a velmi nákladné zboží, které si mohli dovolit jen ti nejbohatší. (Conspi)

Související novinky

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (více)

Reklama

Reklama