Reklama

Reklama

VOD (1)

Již mnoho desetiletí panuje ve vesnici Daggerhorn nelehké příměří s tamním vlkodlakem, kterému při každém úplňku místní lidé nabízejí zvířecí oběť. Obě strany dohodu dodržují, ale přesto ve vesnici panuje všudypřítomný strach. Dcera místního dřevorubce Valerie je zamilovaná do samotáře Petera, avšak její rodiče dohodli sňatek se zámožným Henrym. Milenci nechtějí ztratit jeden druhého, proto se rozhodnou pro útěk. Když se to chystají udělat, dojde k útoku vlkodlaka. Obětí je Valeriina starší sestra. Vesničané touží po pomstě, a tak povolají známého lovce vlkodlaků Solomona. Od něj se dozvídají, že nebezpečné zvíře žije celou dobu mezi nimi a může to být kdokoliv. Pátrání po jeho lidské identitě vrhá temný stín podezření na několik Valeriiných blízkých. Ona postupně zjišťuje, že má s nestvůrou zvláštní spojení, které je táhne k sobě. Vlkodlak k ní promlouvá a Valerie se mu musí vzdát, nebo každý, koho miluje, bude zabit. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (671)

Hild 

všechny recenze uživatele

Film určen fanynkám Twilight, hlavní postava navíc Edwarda silně paroduje už svým účesem. Tolik pitomých scén v jednom filmu se jen tak nevidí. Neuvěřitelně nudná režie, napětí absolutně žádné. Milostný trojúhelník vůbec nefunguje, dokonce je tady i náznak telenovely: "Tvoje sestra miluje Henryho, ale nemůže si ho vzít, protože je to její nevlastní bratr, není totiž dcera tvého otce. Henryho si musíš vzít ty", "ale já Henryho nemiluji, já miluji Petera". To ani nemluvím o akčních scénách, kde se sice rvou i ruce, ale jsou natočené neuvěřitelně vtipným způsobem, budete jen kroutit hlavou a vydržte hlavně až do závěrečného zúčtování, takhle jsem se už dlouho nepobavila. Jo a co to středověké disco a ten lehce lesbický tanec? Zkrátka takhle vypadá hodně špatný film. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Catherine Hardwicke se evidentně zasekla ve Stmívání (což jde vidět už v samotném traileru) a mrzí ji, že si v druhém díle Twilightu nemohla zrežírovat ty CGI vlky. Plakátoví chlapci zase usilují o jednu holku, která by zjevně chtěla oba, ale ani s jedním z nějakého důvodu prostě zase nemůže být. Bohužel Hardwicke tentokrát dostala ještě slabší scénář (který navíc v úvodu krutě vykrádá Shymalanovu Vesnici) než v případě Stmívání a zakrýt to krásnými obrázky krajinky, v níž se nepochopitelně snoubí barevné listí stromů se sněhem, tentokrát nestačilo. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Ani krásná tvář Amandy Seifried, ani dobrá temná hudba, ani povedené exteriéry a ani pár povedených lekavých scén nestačí, aby přebily prázdný scénář. Je to pohádka-detektivka - kamera vám nabízí nejrůznější podněty, podle kterých si můžete ze sekundy na sekundu vybírat, kdo je podle vás vlkodlakem. A to je zjednodušeně hlavní dějová linie, na jejímž pozadí je nenásilně naznačený romantický příběh zasazený do thrillerového prostředí. 50% ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Psychiatrická léčebna, Los Angeles. Doktor se lehce zhoupl na židli a zahleděl se na Catherine Hardwicke: ,,Catherine, dnes vás propustíme." Režisérka se však neměla k odpovědi a tak psychiatr pokračoval: ,,Myslím, že celou tu Twilight aféru už máte za sebou." Catherine se poprvé za celou dobu na doktora podívala. Zdálo se, že bojuje s vlastními myšlenkami. Chvíli váhala. Nadechla se: ,,To prostě není fér. Oni mě odkopli a dali to nějakému Weitzovi, protože je to kamarádíček lidí ve studiu. Vždyť já jim vydělala skoro čtyři sta miliónů!" - ,,Jste si jistá, že to byla jen vaše zásluha?" - ,,Co tím chcete říct, doktore?" - ,,Já jen, že to byl slušný fenomén už před zfilmováním, takže si nemůžete připisovat všechny úspěchy." - ,,Doktore, vy jste šílenec!" Psychiatr se napřímil: ,,Catherine, poslyšte. Už na to nemyslete, zkuste natočit jiný film." Oči režisérky se rozzářily: ,,Natočit jiný Twilight, říkáte?" - ,,Jen to ne," vyprskl doktor. ,,Máte pravdu. Natočím si vlastní Twilight. Jen tam tentokrát už nebudou upíři, ale jen vlkodlaci. Seženu si hezčího kluka než je Pattinson a bude mít vyšší a nagelovanější ofinu než on. Ne, počklat, seženu si dva kluky hezčí než Pattinson. Dá to práci, ale já to zvládnu. A bude tam holka, hezká. A ten hezčí kluk jí bude odmítat a ona nebude vědět, kterého si vybrat. To je tak originální! A aby to bylo ještě zajímavější, tak to zasadím do hlubokého středověku a lidé tam budou mít dobré znalosti o astronomii. Jo a taky obsadím Garyho Oldmana. Teď jsem ho viděla v Knize přežití, kde hrál náboženského fanatika. Tak si to zopakuje. To bude hit!"... A tak milé děti, vznikla Červená karkulka. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Červená Prdelka překvapivě zase tak špatná není, ale obsahuje základní tři faktory, které jí sráží do kolen. 1) Natočila jí režisérka Stmívání a dotáhla do ní všechny nedotaženosti, zbytečnosti, nelogičnosti a impotenci. 2) Film má pro každou věkovou (cílovou) skupinu něco a ve výsledku nebaví žádnou, protože jednoduše jednu otráví tím, co baví druhou. 3) Vlk je uboze směšný a programátor ho vytvořil po 4 lajnách kokainu, litru Bechera a při tvorbě mu ještě kouřila vietnamská prostitutka. Přitom Karkule má pár světlých okamžiků, jako chvílemi zajímavou atmosféru, Solomona a jeho vojáky a ... nic. Pokud by tento film nechtěl slíznout zadky třináctkám (které mimochodem bavit nebude), pak by jistý potenciál měl. Bohužel vítězí gel na vlasy a perfektní peeling v podání hlavních postav (mužských). 44% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • Sněhově bílý králík, na jehož odchytu se v úvodu podílejí Valerie (Amanda Seyfried) a Peter (Shiloh Fernandez), by měl dle filmových směrnic být králík evropský neboli králík obecný (Oryctolagus cuniculus). Jenže ten je běžně šedý. Jednat se o zajíce, byl by to zajíc obecný (Lepus europaeus), který je bílý jen v zimě, kterážto ve scéně není. V létě jeho srst ztmavne - zežloutne až zpopelaví. (Conspi)
  • Postava Petera vznikla na základě stejnojmenné postavy z hudební ruské pohádky Sergeie Prokofieva „Peter a vlk“ z roku 1936. (Conspi)

Související novinky

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (více)

Reklama

Reklama