Reklama

Reklama

V letadle se objeví první člověk s podezřením na nakažení nebezpečným virem. Letadlo tedy nouzově přistává a na celý terminál je uvalena karanténa. Podaří se tentokrát někomu přežít? ... Jenny a Paula pracují jako letušky. Tentokrát mají na starost let jen s několika málo cestujícími. Jeden z pilotů vypadá nemocně, ale prý je to jen rýma. Mezi cestujícími je sympatický Henry, který si s sebou veze křečky – ti ale musejí do zavazadlového prostoru. Křečci však před svým přestěhováním jednoho z cestujících pokousali a on začne brzy vypadat velmi nemocně. Nakonec zaútočí na Jenny. Ostatní cestující muže spoutají, kapitán vše ohlásí a dostane rozkaz okamžitě přistát. Během přistání nakažený muž pokouše Paulu... Letiště odmítne dát letadlu bránu, tak si ji kapitán najde sám. Ven z letadla pomůže cestujícím Ed, který je jediný, kdo momentálně na kapitánem vybraném terminálu pracuje. Letiště odmítne pustit cestující dál, takže musejí jít do prostorů pro zaměstnance. Piloti zůstanou s nakaženým mužem. Ed se snaží všechny vyvést ven, ale všechny dveře jsou zamčené, což je nezvyklé... Brzy všem dojde, že jsou v karanténě, a potvrdí to i informace od záchranných složek. Medička Shilah se snaží ošetřit Paulu, k tomu ale potřebuje svoji lékárničku, kterou má v zavazadle. Jenny jde tedy s několika muži zpět do letadla mezi zavazadla. Oba piloti jsou již nakažení a nákaza se samozřejmě šíří dál. Ed a Jenny si myslí, že jde o nákazu vzteklinou. Pokousaní jsou izolováni od ostatních. Brzy skupinu navštíví hygienici a něčím je naočkují. Pak ale dojde k útoku a zmatku, při kterém jsou nakaženi další lidé... (TV Prima)

(více)

Recenze (131)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Přesně tohle jsem čekala. NUDU! Jako volné pokračování mi tohle nestačilo. Představovala bych si spíše jiné místo na rozšíření viru a něco originálního a nevšedního. Jak tak poslední dobou koukám, tak Američané si asi už neví rady. Všechno si teď vzali do rukou Španělé. Y yo me gusta las películas espaňola. :-) ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Byl jsem docela překvapen. Určitě se dvojka povedla lépe než jednička. Nebylo zde mnoho nějakých nelogických věcí či WTF scén a otevřený konec potěšil. Uvidíme, jestli se Amíci pustí do dalších dílů - jako Španělé u REC. Myslím si, že filmu prospěla profesionální kamera a střih. U REC a Karantény mi ta ruční kamera vadila. Navíc divák hlavní hrdince Mercedes Masöhn i trochu fandil, protože to byla celkem pěkná dcérka. Suma sumárum - poměrně spokojenost. 60% ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Měl to být obyčejný let. Pokud by letadlo neodlétalo z města, kde se zrovna šíří choroba, která mění pokojné občany v krvežíznivé zombies. A kdyby zdroj nákazy nebyl i v tomto letadle. Pilotům se sice umožní přistát na náhradním letišti, ale letištní terminál je hermeticky uzavřen včetně všech - prozatím - přeživších... Od "dvojek" podobných filmů se žádné velké filmové umění neočekává, a tak mohou jen příjemně překvapit. A dvojka Quarantine mne právě vcelku příjemně překvapila - žádný vyložený kiks, obvyklý u podobných pokračování se ve filmu neobjevil. Jasně, i tady by se našlo hromada nesmyslností, ale není zde žádný extrémně do očí bijící (snad jen posledních asi deset minut, a použití nočního vidění ve místech, které nebyly nijak moc tmavé). Musím říct, že první polovina filmu, odehrávající se na palubě letadla, mne bavila o řád více než pobíhání po setmělém areálu letiště. Klaustrofobické prostředí uzavřeného letadla s podivnou nákazou fungovalo dokonale, škoda že v podobném stylu nebyla natočena i druhá půlka... ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Jediným kladem Quarantine 2, jak už je tady mnohokrát zmiňováno, je, že nekopíruje španělský REC2... Jinak jde o neskutečně nudnou sračku, bez kousku atmosféry, krve nebo nedej bože napětí... Nejhorší na tom je, že už člověk ani nemůže napsat zklamání, protže nějakou podobnou sračku prostě čeká... Za mě kokotina, kterou už nikdy nechci vidět... ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ako to začalo prituhovať v tom lietadle tak to malo silnú dispozíciu strachu a napetia. Logicky zmyšlajúce osoby tú chýbali , ale nevadilo mi to , lebo to bolo parádne nahradené atmosférou. Hudba tu nebola ale tento film celkom vystačil s nepríjemnými zvukmi a tu by sa hudba hádam ani nehodila. A keď mala to nočné videnie to ma zaujalo. Je pravda, že veľmi ľahko dostal laboratórne krysy do lietadla, tym pádom o posobivom príbehu sa ani baviť nemusím, ale neprekážalo mi to. Nedával som tomuto filmu veľkú šancu, ale mňa osobne príjemné prekvapil. Dal by som 4*, ale za tých, ktorí tomuto filmu uškodili, dávam plný počet. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Letadlo použité k natáčení je Embraer ERJ-145, které bylo zapůjčeno od společnosti Chautauqua Airlines, jak je vidět na štítku v kabině. (LUKICKK)
  • Ačkoli první film série byl remakem španělského filmu Rec (2007), Karanténa 2 nemá s žádným z filmů Rec nic společného a má zcela odlišný děj i prostředí. (LUKICKK)

Reklama

Reklama