Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dívky z města jménem Caroline, která se přestěhuje do malého městečka a zaplete se do milostného trojúhelníku s největším fešákem z fakulty a jejím učitelem ze střední, panem Andersonem a Thurstonem, jejím spolužákem a huličem. Sedmnáctiletá Caroline Wexler čelí noční můře každého dospívajícího: její ovdovělý otec se rozhodl přestěhovat z velkoměsta doprostřed pustiny. Když Caroline zjistí, že se svými novými spolužáky nemá vůbec nic společného, následuje jedinou osobu, která se stala objektem jejího zájmu – svého pohledného mladého učitele, pana Andersona. Vše vyústí v bizarní milostný trojúhelník, když se k nim připojí sladký potížista, spolužák Thurston. Nenechte si ujít tento nadčasový příběh, který doprovází vábivý indie soundtrack. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

runner85 

všechny recenze uživatele

Kedže som aj ja veľký rojko tak som sa na tento film dal, zaráža ma jedna vec, to fakt toľko mladých ľudí vo veľkej miere droguje a požíva alkohol ? To sú vážne na tomto svete ľudia tak nešťastní ? Hľadajú nejaký zmysel života ?! Tak pre dnešok dám zas jeden citát ... "Život žádný smysl nemá. Nehledej ho. Proč ? Protože tvá mysl neumí milovat, radovat se, tetelit se blahem, a tak je sama beze smyslu. Mysl si dává smysl jen sama sobě. Umí jen popisovat, nic víc. Vyhledávej pocity, které tě naplňují, chutnají ti. To stačí." ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery! Caroline se tajně schází se svým učitelem a aby je nikdo nepodezříval, začne si s nesmělým Thurstonem, který je do ní bezhlavě zamilovaný. Mezitím řádí ve městě sériový vrah v bílém obleku...Je v tom víc než se zdá, nejedná se o úplně klasické teenage drama ze střední, vlastně je to film plný krásných myšlenek, artově vypadající a tak nějak jiný, originální. Kat Dennings je velice nadějná herečka a já doufám, že jí uvidím ve filmech víc a víc. Atmosféra filmu a to napětí, kdy (a jestli vůbec!) se hlavní hrdinka střetne s vrahem bylo neuvěřitelné.Konec, kdy ho Caroline srazila autem byl naprosto nečekaný a skvělý! Tipovala jsem,že zabiják je učitel, ale ten byl ke konci jen trochu pošahaný.:)) Zkrátka výborná atmosféra, kamera, herci, hlášky..takových filmů by mělo být víc. You're just jealous because you've been, ah, brainwashed by puritanical assholes who think sex is a sin. But then again, your, ah, little gerbil-sized brain has been reprogrammed by the media to believe that sex is the be-all, end-all. So now you're stuck, right? 'Cause on the one hand you love to fuck, but afterwards you feel overwhelmed by guilt and you're not sure why. Maybe it's because sex is neither as good or as evil as you've built it up to be. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Romantika sa veru nekonala, no a dráma to bola taktiež dosť nevýrazná. Celkovo sa mi zdal celý ten príbeh dosť podivný a ani tá zápletka nebola nejaká oslnivá. Určite som od tohto filmu očakával viacej, a nielen príbeh posekaný do rôznych pasáží, ktoré boli prelínané akýmisi tajomnými vraždami. No a to som stále veril, že predsa len na konci sa niečo veľké stane, čo zmení celý môj pohľad na film. Stalo sa v závere toho naozaj veľa, ale žiadna z tých udalostí nebola tou vytúženou čerešničkou na torte. A čo sa posolstva týka? Hmmm, asi len to, že by človek nemal predčasne niekym pohŕdať - lebo náhodou by sa mohlo stať to, že medzi tým všetkým pohŕdaním zrazu zistíme, že sme sa do toho človeka zaľúbili... No na viac ako 2 hviezdičky to veru nebude, hoci Kat Dennings bola skvelá a taktiež treba pochváliť aj dobré hudobné kulisy. ()

Teebo 

všechny recenze uživatele

Film, který je režijním debutem mladého, nezkušeného scénáristy, a opravdu tak i vypadá. Jako by Goldbach po svůj dosavadní život sbíral inspiraci pro několik svých filmů a nakonec všechen svůj materiál naládoval do jednoho. V první polovině nás film naladí na určitou vlnu, aby se v té druhé po prvotních náznacích definitivně proměnil v nesourodý mišmaš narušující atmosféru budovanou v úvodní části. Filmu by pomohlo více se soustředit na ústřední trojici na úkor vedlejších dějových linek, které zřejmě mají budit dojem, že i na malém městě je všechno možné, bohužel ale do filmu jako celku vůbec nezapadají a neospravedlňují divákovi svojí přítomnost (Rolly, bílé sako, ...). Vývoj jedné z hlavních postav (učitel) je vyloženě odfláknutý. Skoro bych napsal, že tu máme případ režiséra bez talentu, ale nezačínal náhodou Cameron na Piraních? ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu veľmi pôsobivý autoportrét dospievajúceho dievčaťa, zmäteného z okolitého sveta, ktoré sa snaží nájsť tú správnu cestu tak, že si najskôr vyberie tu zlú. Vizuálne vyspelý film, ktorý vytvára melancholické prostredie v celom mestečku, v interiéroch domov, ktoré navštívime, v škole alebo v lese. Celé mestečko má vďaka tomu snový/neskutočný nádych, kde sa svetlo prediera cez hmlu a vodnú paru, ktorá každé ráno zahaľuje okolité lesy. Príbehy postavičiek majú nejaký veľký duševný defekt a s týmto defektom hľadajú šťastie. Je jedno či je to feťák, učiteľ, alebo vrah dievčat, ktorý sa po mestečku poneviera. S každého osudu cítiť bolesť, alebo aspoň nešťastie. Goldbach, dokázal na malom poli predostrieť pekné myšlienky a vďaka hercom, mohol pridať na uveriteľnosti a zaujímavosti. Nejedná sa o typický film, aj keď má typickú šablónu. Úprimne ani teraz presne neviem čo si mám o ňom myslieť aj keď pozitívne pocity prevládajú. Viem, že Kat Denningsová ako intelektuálka mi tu mierne liezla na nervy, ale všetci ostatný boli v pohode. Daydream Nation je film o dospievaní, bolesti, láske a strachu, ktorý je hlboko v nás zakorenený. Všetky zložky fungujú od humorných, po dramatické a aj vďaka tomu sa stáva Daydream Nation zaujímavým filmom, určený každému, kto ho objaví. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Caroline (Kat Dennings) řídí první generaci vozu VW Golf (v USA známém pod označením Rabbit) z přelomu 70. a 80. let, který ještě nebyl vybaven airbagy. Přesto je však při nehodě vidět spuštěný airbag. (DJDVD)
  • Film sa nakrúcal vo Vancouveri (Kanada). (Arsenal83)
  • Názov filmu je prebratý z albumu skupiny Sonic Youth a keďže je meno hlavnej postavy Thurston, podobne ako lídra kapely Thurstona Moorea, je zjavné, že film má čiastočne záujem vzdať hold tejto alternatívnej hudobnej skupine. (Arsenal83)

Reklama

Reklama