Noc žraloka 3D

USA, 2011, 91 min

David R. Ellis

Graeme Revell

• Tom Hardy

V podstatě všechno špatně. Postavy jsou do jedné nesympatické, kdykoli se mohou chovat jako idioti, nadšeně toho využijí, krvavé scény nestojí díky PG-13 za nic, o chabé animaci žraloků lepší pomlčet a scenáristické perly typu „černoch bez ruky zapálí oheň a naběhne do vody s oštěpem" lze už jen vnímat s úsměvem. Slabý čajíček pro mladší ročníky, kterým připadají Čelisti „příliš mechanické“ a Pirani 3D „příliš o ničem“ (neboť tamní síla pramení z pevného režijního vedení a ochoty vytěžit žánrovou absurditu na kost). Malé bezvýznamné plus za hlášku o tučňácích. Celá recenze zde.(19.9.2011)

• verbal

Tupá, hollywoodská zálivka na popcorn. Kikiny, bikiny, sliční metrosexuálové usilovně zatínající bříška a ve vodě nenažraná rybka, která při útoku vrčí!!! a pěkně si vyskakuje (někdy až tři metry nad hladinu). Jelikož je Noc, je úměrně tomu i hovno vidět a já se pomalu nemohl dočkat, až ten gumový 3D žralok všechny ty Keny a Bárbiny za "nervydrásajícího" šplouchání a cákání ve tmě do jednoho požere, napálím tomu odpad za mimořádnou bezkrevnost a ultimativní debilitu a pustím si něco o hodně zábavnějšího. Třeba plyn.(21.11.2011)

Rozpočet $25miliónovTržby USA $18,877,153Tržby Celosvetovo $40,136,479 Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $1,804,936 //počet predaných kusov 111,803║ Ukričané béčko, ktoré ubehne ako voda, fakt nehorázne rýchlo to celé odsypalo a to ako dejová výstavba žiadna, len samoúčelné scénky, bez lepšej dávky napätia, kopu tlápačkových dialógov, napríklad mladý herci ušli neboli otravný ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať, režisér David R. Ellis len klesá a klesá, škoda mohlo to byť zábavné a nechutné béčko ako Piraňa 3D ale nie je. /25%/(25.1.2012)

• J*A*S*M

Parta krásných mladých lidí si vyjede užít volna do domku na ostrůvku uprostřed jezera. Zábava je v plném proudu do doby, než žraloci, které tam vysadila skupinka místních psychopatů, jednomu z mladíků ukousnou ruku. Od této chvíle začne scénář připomínat frašku – všechno se začne úplně nesmyslně komplikovat (lidé padají do vody, čluny vybuchují), postavy zhloupnou na úroveň IQ 50 (chování Sáry vůči bývalému příteli) atd. Plus předvídatelnost na všech úrovních. A ještě ke všemu má Noc žraloka rating PG 13. To znamená minimum krve, minimum nahoty, minimum vulgarismů. Což je u letního žraločího teenagerského hororu celkem průser. Čtyři body z deseti za slušnou technickou stránku. Když už nic jiného, je na filmu alespoň vidět, že jeho tvůrci už nějakou zkušenost s kamerou mají. To je ale podobně platná útěcha, jako kdyby vás měl místo totálního neznalce operovat student medicíny, který právě absolvoval první semestr.(23.9.2011)

Při překladu titulků jsem musel na Wikipedii zjišťovat informace o žralocích. To by člověk neřekl, jak se názvy žraloků v různých státech mění. Ale teď už např. vím, že žraloček brazilský světélkuje a že polyká své zuby, aby získal vápník :-) :-) Komu se líbil film PIRANHA 3D, bude se mu líbit také SHARK NIGHT 3D. Sympatické herecké obsazení, akce, krásné jezero a žraloci na úrovni. Žádné kreslené stvůry od Asylum a Syfy. Ale dvě věci mne vytočily : SPOILER : 2 roky chodila s Dennisem. Věděla, jaký je to hajzl a přesto své kamarády s ním pustila na loď. A pak Denisovi projela lodním šroubem přes ksicht. Musel mít plastického chirurga kouzelníka, protože Dennis neměl na ksichtu ani škrábnutí a hned se mohl živit jako manekýn. Přesto se mi film líbil a dávám 60%(22.9.2011)

• BadoXXII

Kludne sa tu mohlo jednať o druhú Piraňu 3D, tá bola svojou krvavou zábavnosťou príjemným sústom. Tvorcovia žralokov by však potrebovali vačšiu fantáziu, súdnosť a zmysel pre humor. Vo filme sa nenachádza ani jeden zaujímavý nápad, ani jeden vydarený žraločí útok. Všetko je jednotvárne, mdlé a hlúpe. Zívačka.(23.1.2012)

• Pumiiix

Letní teen horor, který je plný modelek a modelů…kolik už těch hororů bylo? Stejně vždy očekávám, nebo si přeji alespoň neoriginální průměr…Shark Night je místy slušně řemeslně zvládnutá zhovadilost! David.R.Eliis proč? Málo krve, stupidní chování postav, dialogy na úrovni bakterií a gumový skákající žraloci, ne díky…(5.3.2012)

• Dever

Dve slová, ťažká stupidita. Od A až po Z je všetko úplne zle, tak ale zas každý musí uznať že sú omnoho horšie horory ako toto.(30.12.2011)

• Dellamorte

Žraločie nič , ktoré sa zviezlo na vlnách rozvírených piraňou , ktorú Aya pustil do aquária v predstihu. Nemyslím , že obsiahlejší koment si tento snímok zaslúži. A kdejaké X - Y - D spracovanie , som spláchla spolu so žralokom. Bodíky len za príjemnú spoločnosť pri projekcii.(16.10.2011)

• Ded@M@tes

Po rozmyslu musím jít s hodnocením dolů, dvě hvězdy jsou až příliš. Zklamání nad dlouhou nocí krveprolití. Chování žraloka v jistých chvílích nepochopitelné. Jednou je pomalej jak šnek, aby hrdinové mohli uniknout a po druhé je rychlejší pomalu než člun. Herci dialogy a dějem přešlapují vodu. Místy odfláknuté. ( Hodnocení: 2/10 )(25.4.2012)

• TeeAge

|| Scenár: Will Hayes, Jesse Studenberg | Hudba: Graeme Revell | Produkcia: Chris Briggs, Mike Fleiss, Lynette Howell | Distribúcia: Rogue | Štúdio: Sierra Pictures, Incentive Filmed Entertainment, Silverwood Films, Next Entertainment | Rozpočet: 28 miliónov $ | Tržby: 20,245,424 $ ||(19.9.2011)

• akisha

Nechci působit dojmem, že se schválně koukám na braky, abych je pak mohla kritizovat. Někdy má prostě člověk chuť na nějaký brutální béčko a je mu jedno, že to bude zábava pokleslé kvality. Jenže Noc žraloka je naprosto nekrvavej, nudnej a rozvleklej odvar, kde žraloci hrajou až tak třetí housle a po většinu času se jen kouká na teenagerovský radovánky, což ve filmech podobnýho typu slouží jako krátkej úvod k masakru a tady to vyplňuje první část filmu. Navíc kdykoliv se zrovna likviduje nějaká další otravná postava, tak po chvíli zmatenýho rejdování po hladině prostě jen zmizí pod vodou. No fakt nářez. Nevím, jestli ten nápad se vznikem žraloků mám ocenit nebo ne, radši se zdržím hlasování. Zajímalo by mě, jestli je Megalodon zábavnější, protože tohle teda byla absolutní slabota.(21.2.2012)

Ale ale ale... Copak místní osazenstvo čekalo ? Možná jsem mimo já, ale opravdu jsem si od party beach boyů a režiséra majstrštyků jako jsou háďata, či několika dílů série umři 100x jinak, nesliboval hororové žně. Ale což, alespoň má místní banda "študentů filmu" na co plivat! :) Stupidní a po všech směrech průměrné BÉČKO přesně tak, jak ho máme (pro oddych!) rádi - 50%.(23.12.2011)

• castor

Tahle nesympatická skupinka vypatlaných teenagerů naráží už od prvních minut zejména na scénáristickou nemohoucnost, nulové režijní vedení a na hodně uhlazené žraločí ataky. Což mrzí asi nejvíc. Prostě rating PG-13 v tomhle vodním výletu postrádá jakýkoliv smysl. Pustit hudbu a svlíknout holky do plavek ještě film nedělá, a když už, tak to udělám alespoň s takovou tvůrčí jistotou a otrlostí, jako Aja v loňské a dle mého nedoceněné Pirani. Jenže tady máme tolik „ale“, že u některých divák ani nevěří nebo spíš nechce věřit (kupříkladu propíraná scéna černocha s oštěpem nebo dívčina emotivní zpověď, jak kdysi vodním šroubem rozmašírovala ksicht svému bývalému a pak ho nechá jet pro pomoc se svými dvěma přáteli). Máme tu obrovské ŽRALOKY, kteří útočí v asi metr hluboké vodě, HRDINY, kteří se vždycky rozhodnou pro tu špatnou variantu, AKCI totálně bez výrazu a napětí a konečně TVŮRCE, kteří se ani nesnaží, aby na sebe jednotlivé scény alespoň logicky navazovaly.. Hodně špatné a hlavně maximálně zbytečné..(20.10.2011)

• Xmilden

Slabota. Piraňa byla extrémně zábavná s dobrými herci, tohle je extrémně pitomé s nesympatickými herci. Tak asi tolik srovnání. Je zajímavé že od dob prvních dvou dílů Čelistí nikdo nenatočil dobrý žraločí horor. Docela ještě ušel Útok z hlubin anebo Reef. Tím to ale hasne. V noci žraloka plavou žraloci závratnou rychlostí a skáčou 2 metry do výšky. Film natočený pro mimořádně hloupé lidi. PS: Film musel mít i přes škatulku horor přístupnost 12 let, ani jedno odhalené ňadro v teen hororu? Tomu říkám rarita.(27.11.2011)

Zábavný žraločí horor od ktorého nikto hádam nemôže čakať Čeľuste, skôr Piraňu a ako taký je vlastne dostatočne zaujímavý. Kočky v bikinkách prezentujú svoje dokonalé telá počas celého filmu, chalani správny hrdinovia, domáci sú poriadny hajzlíci a akcia na seba nenechá dlho čakať, motorové člny, skútre, surfy, hlavná hrdinka v klietke a trosky od výbuchov lietajú len do kamery.(15.11.2011)

• Sobis87

S ratingem PG-13 takový film dočista postrádá smysl, leda by se jednalo o biják na úrovni Spielbergových Čelistí...a těm Noc žraloka 3D nesahá ani po kotník. Na opačné straně spektra je pak záměrně pokleslá Piraňa 3D, která je zábavná právě svou krvavostí a nekorektností. Takže v tomhle případě pokleslé žánrové atrakce nulové (z jedné urafnuté ruky se fakt nepo...), napětí dočista nefunkční a to všudypřítomné 3D už opravdu otravné - vlastně se z něho už stal standard, tak by ho konečně mohli přestat cpát do názvů, jakoby se jednalo o nějaké pouťové atrakce (ačkoliv ono to vlastně v případě některých kravin není až tak daleko od pravdy...smutné).(19.9.2011)

• teutates

Dva vesničtí tupci nemaji co dělat kolem baráku, a tak se vydají na blízké jezírko. Jak už to tak bývá, premýšlejí u pivka, no a kde se vzala, tu se vzala myšlenka, samozřejmě, jak jinak boží myšlenka. Mezitím se do vesnice vrací místní princezna s partou z vysoké školy... ono to mohla být poklidná vyvražďovačka, která by aspoň jaksi zastala jakousi pevnou pozici u Béček, noo néé, už i tady člověk musí přemýšlet nad konspiračními teoriemi, které nějaký šulin převede do kin dokonce...aáa booože, kam ten svět spěje? O.D.P.A.D. PS: Ještě, že z pohledu "Animal Planet" je tenhle "skvost" tak poučný a ke všemu ve 3D, yeah(27.11.2011)

• sheen

Komu se páčila Piranha 3D, tak bude spokojen i s tímto filmem, je sice horší, ale pořád se na to dá dívat díky pěkným holkám. Moje hodnocení je možná lehce nadhodnocené, jelikož mám rád filmy se žralokama :)(20.11.2011)

Slabší než Piraňa 3D, ale stále ucházející. Noc žraloka je klasická letní zvířecí vyvražďovačka, která neurazí. Tedy pokud máte rádi laciná béčka se vším, co k nim patří. Včetně špatných triků, které jen umocňují ten příjemný béčkový pocit, a občasných logických lapsů. Na druhou stranu má Noc žraloka rychlý rozjezd (příjezd do domu, není tu signál, show může začít), sympatické a slušně zahrané postavy, úlisné záporáky a vyjadřovací prostředky jak z nějakého pořadu MTV, což se sem přesně hodí. Škoda jen, že se celý film nenese v duchu závěru, kdy tvůrci konečně ukazují, že to nemyslí zas tak vážně a začnou si ze snímku utahovat (fakování pod vodou atd.), kdyby byl takto s nadhledem natočen celý film, bylo by to mnohem lepší. Přesto pokud na film nejdete jen proto, aby jste poté mohli rozebírat všechny jeho chyby v šachovém kroužku, ale místo toho se chcete jen pobavit u tupého a laciného béčka, tak se vám to s největší pravděpodobností podaří, tedy pokud vedle vás nebudou sedět dva mudrcové, kteří se po každé scéně musí podělit s celým sálem o svoji ultravtipnou poznámku. P.S. vyplatí se vydržet až na závěr titulků.(19.9.2011)

<< předchozí 1 2 3 4 5 7 9