Reklama

Reklama

Juliette Binoche

(TV film)
  • Česko Juliette Binoche: Skicy portrétu (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Portrét slavné herečky a neobyčejné malířky očima její sestry. Patří k nejkrásnějším, ale také nejtalentovanějším světovým herečkám. Je známá nejen ve Francii, odkud pochází, ale i v Hollywoodu. Natáčela v nejrůznějších zemích světa pod vedením legendárních osobností jako Krzystof Kieslowski, Anthony Minghella, Abbas Kiarostami. Dnešní portrét Juliette Binocheové se ovšem zdaleka nedotýká jen filmů. Slavná herečka je totiž uznávanou výtvarnicí a v poslední době se věnuje také modernímu tanci. Její sestra ji natáčela po dobu přípravy a instalace unikátní výstavy, na níž si návštěvníci mohli prohlédnout dlouhou řadu dvojportrétů. Na jednom obrázku byl vždy režisér Juliettina filmu, na druhém postava, kterou Juliette ztvárnila. Sestra zachycuje Juliette bezprostřední a uvolněnou, uprostřed činnosti, která je jí stejně přirozená jako herectví. Naproti tomu v případě tance můžeme obdivovat hereččinu nezměrnou píli, houževnatost a touhu po dokonalém výkonu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

castor 

všechny recenze uživatele

Široká paleta rolí, obdiv a uznání filmových fanoušků i hereckých kolegů.. a už přes dvacet let prakticky „na vrcholu“. Přitom se její um zdaleka nedotýká jen filmového plátna!! Stačí se jen dívat.. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Pro mne nový pohled na Juliette Binoche z jiného úhlu. Její obrazy jsou úchvatné, líbí se mi i jako tanečnice. Dokument, který splnil, co by správný dokument splnit měl. Odkryl, co je uvnitř, ale ponechal soukromí. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tak již můžu směle napsat, že dnes ráno jsem posnídal s mojí dlouholetou filmovou láskou...konečně :o) Sice " pouze " díky české televizi, ale i to se počítá a jsem za to rád. Řeč není o nikom jiném než o krásné, citlivé, vnímavé a živelné Ženě s velkým Ž - Juliette Binoche. Je nesmírně zajímavé poslouchat a pozorovat tuto ženu v soukromí. Naslouchat jejím názorům na život, herectví, umění..... Jsme svědky vyprávění o jejím ( nejen ) hereckém životě. Juliette je také malířka ( ona sama by se takto nenazvala :o)) , která se snaží zachytit na plátně lidi, s kterými se ve své dosavadní filmové kariéře setkala a kteří chtě nechtě nějakým způsobem ovlivnili její život. Snaží se do obrazu zakomponovat pocit, jaký v ní dotyčný(á) zanechal(a). Jak sama říká, je to čistě můj subjektivní názor(pocit), nikoliv snaha a objektivitu. p.s. obdivuji její přirozenost. Za vše hovoří její komentář k udělění sošky oscara za roli zdravotní sestry Hany ve snímku Anglický pacient A. Minghelli. Za tuto roli jsem si oscara nezasloužila. Nehrála jsem nijakou výraznou postavu. Ve svém dosavadním hereckém životě jsem ztvárnila spoustu zajímavjších a náročnějších rolí. Toto ocenění beru jako poctu režisérovi. Možná nebudu v celkovém hodnocení dokumentu zcela objektivní, ale v tomto případě je mi to........ :o) 85% ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie, ktoré je priamo úmerné obdivu JB u toho ktorého užívateľa. U mňa je herecky absolútny, akurát si myslím, že by Juliette mala ostať pri svojom remesle, resp. venovať sa maľovaniu = na jej tanečné vystúpenie by som si lístok určite nekúpil. ()

MaMitti 

všechny recenze uživatele

Až tady jsem si všimla, že se dokument vlastně nejmenuje Životopisy: Juliette Binoche (jak nám pře(d)kládá ČT 2), ale Juliette Binoche: Skicy portrétu a to mi tak trochu pomohlo vymanit se z rozčarování, ve filmu jde totiž opravdu "jen" o obrysy osobnosti, zejména ve vztahu k filmové tvorbě a jednotlivým konkrétním režisérům. JB je výrazná a mám ji ráda, ale popravdě musím říct, že tenhle pohled mi přišel trošku jednostraný (ano i přesto, že se v něm asi většina lidí dozvídá, že JB kromě hraní taky maluje a tancuje a trochu i režíruje...). Prostě skica, náčrt, obrys. ()

Reklama

Reklama