Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rock the Bells je dokumentárny film zobrazujúci prípravu a realizáciu posledného živého vystúpenia skupiny Wu-Tang Clan, ku ktorému došlo na hip-hopovom festivale Rock The Bells. Sústredí sa na osoby, ktoré boli ochotné urobiť všetko preto, aby sa toto kľúčové vystúpenie vydarilo. (nessbeal)

Recenze (1)

MedullaO. 

všechny recenze uživatele

Dokument o tom, jaké to je pokusit se splnit si svůj vlastní sen: stát se promotérem akce, kterou se už dlouho nikomu nepodařilo zorganizovat a to dostat na pódium všech devět členů jedné z nejvlivnějších hiphopových uskupení 90. let: Wu-Tang Caln. To, že nezvládnete nápor fanoušků, že vám policie bude kecat do toho co píšete na pozvánkách a to, že vám hlavní hvězdy těsně před koncertem zhulení skáčou po posteli někde v hotelu, nebo nedejbože jsou tak na kaši, že je nelze ani probudit (RIP ODB), jsou perličky z tohoto zajímavého snímku, který je samozřejmostí pro všechny fanoušky hiphopu a rapu 80. a 90. let. Vyskytují se zde jména jako Chali2una, Dilated People, Dj Abbilities, MC Supernatural a další! Nenechte se odradit slabším začátkem a na první pohled celkem amatérskou kamerou, která tomu však v určitých momentech dodává svůj vlastní charakter. ()

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy se pokazí technika, musí Chali2na improvizovat a několik minut rapuje bez přípravy. Na pomoc si volá MC Supernaturala, který drží světový rekord v nejdelším freestylu, který trval neuvěřitelných 9 hodin a 15 minut. (MedullaO.)
  • ODB ještě v tentýž rok, kdy byl dokument dotočen, zemřel v nahrávacím studiu 36 Chambers Records, kde zkolaboval a do půl hodiny byl prohlášen za mrvétho v nedožitých 35 letech. Příčinou smrti bylo podle pitvy předávkování analgetiky a kokainem. (MedullaO.)
  • Samotný festival Rock the Bells se koná pravidelně i 6 let od natočení snímku a sdružuje největší hiphopové hvězdy. V roce 2012 proběhl na třech různých místech v USA. (MedullaO.)

Reklama

Reklama