Reklama

Reklama

V jižním Bostonu sedmdesátých let minulého století přemluví agent FBI John Connolly (Edgerton) irského mafiána Jamese „Whitey" Bulgera (Depp) ke spolupráci s FBI a vyřazení společného nepřítele, italské mafie, ze hry. Filmové drama líčí příběh nesourodého spojenectví, které se vymklo kontrole a umožnilo Whiteymu vyhnout se právnímu postihu, upevnit si mocenské postavení a stát se jedním z nejbezohlednějších a nejmocnějších gangsterů v historii Bostonu. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (458)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Příjemná, řemeslně skoro bezchybná retro gangsterka. S příběhem podle skutečné události, který je věrohodný, ne nějak přehnaný, ale hlavně s Johnym v hlavní roli, který už nehraje žádné "potrhlé" osoby, ale Jamese Bulgera. Chlapíka, který hlavně v 80 letech ukazoval na jihu Bostonu, svou krutou a nelítostnou tvář. Se spoustou špinavých peněz, korupce, práskačů a vlastně se vším, co k takovému příběhu patří. Když tak nad tím vlastně přemýšlím, je to rozhodně jeden z nejlepších filmů na dané téma, co jsem za poslední roky viděl. Lepší čtyřka. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Učebnicový příklad výrazu nuda k po*rání. Režijně absolutně nezvládnutá věc, které chybí jakékoliv napětí, drajv, gradace či dokonce zajímavě vykreslená hlavní postava. Co na tom, že se to Cooper snaží pojmout co nejvíce realisticky, když z hlediska mafiánského žánru se jedná o naprostý průser, v němž nedokáže divákovi správně naservírovat ani ty základní žánrové prvky. A proč zde sakra hraje polovina Hollywoodu, když zde téměř nikdo nemá co hrát? Ano, Johnny Depp je po delší době konečně zase za pana herce. Bohužel ovšem pod taktovkou režiséra, jenž si to vůbec nezaslouží. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp! Celý film si ukradl pro sebe a dobře tomu tak, protože ten zbytek budil rozpaky. Teď nemám na mysli ostatní herce. Ti nezklamali. Problém je v poněkud suchopárné a rutinní režii, která nedokáže vtáhnout do děje a drží si k postavám až moc velký odstup. Vše pak působí jen jako rekonstrukce. Velmi dobře obsazená, technicky výborně zvládnutá, ale pořád jenom rekonstrukce. Jedinou přidanou hodnotu tak tvoří právě Depp, ale ten zahrál natolik ďábelsky, že film povyšuje do nadprůměru. 70% ()

classic 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp, ako James Joseph "Whitey" Bulger, Jr. , prečo nie ? , ak mu to dopomôže vytvoriť vyhrotený herecký výkon, tak určite, áno, lebo Depp, potreboval poriadny film, vlastne, najlepšia časť z celého filmu, je jeho výkon, ktorý miestami dvíha adrenalín do krvi. Stále sa jedná o kvalitného herca, ktorý, ak by si vyberal - starostlivejšie svoje úlohy, tak by to s ním nevyzeralo tak - bledo ! Schopiť by sa mal, pokiaľ je ešte čas, a nespoliehať sa na osvedčené - filmové série. Johnny si zahral - gangstera a zároveň - informátora pre FBI. Joel Edgerton, zručne sekunduje - Johnnymu, ako agent - Federal Bureau of Investigation, ktorý to má všetko - očividne na háku, toleruje mu to, t. j - mafiánovi necháva voľnú ruku, kryje ho, a tak si robí, čo mu je akurát po vôli. Zbaviť sa nepohodlných, konkurentov. A Benedict Cumberbatch, je ako senátor s deviatimi deckami na konte, že je i bratom - Whitea Bulgera, to mi nejako do seba - nepasovalo. Film disponuje kvalitným obsadením, nielen spomínanej trojice, ale i napríklad - Kevin Bacon, je stále medzi nami, kiež by mal viacero takýchto úloh, Peter Sarsgaard, mimochodom, manželka mu je - Maggie Gyllenhaal, taktiež stojí za povšimnutie, i keď sa správa - nelogicky. Režisér - Scott Cooper, už kope za prvú ligu, máva kvalitné herecké obsadenie, ale nemôžem si pomôcť, niečo mi na ňom - prekáža, považujem ho, za nie schopného a zapamätania - zaujímavého tvorcu, s ktorým by som rád - počítal do budúcnosti. Je to režisér, ktorý ma nedokáže zaujať svojou - réžiou, ktorej niečo chýba ! Nevyužitý potenciál má on sám, ale najmä celý film, ktorý maximálne ťaží z dvoch výkonov - DEPP a EDGERTON, kde druhý pán, je na tom v súčastnosti po hereckej stránke, oveľa lepšie, k tomu - koketuje i za kamerou, kde jeho DEBUT - THE GIFT, má skvelý nábeh. Ale zase - prvý pánko, má dostatok skúseností, a tak si - mafiánsku odyseu - kradne pre seba, alebo práve - jeho praktiky, reč, postavu, si zapamätám najviac ! Škoda, to by museli - režírovať - MAJSTRI : SCORSESE, COPPOLA, či DE PALMA, a to aspoň o 20. rokov - späť, aby sa z toho tu, stala veľkolepá udalosť, najmä neskúsenosť režiséra, podkopáva celkové vyznenie snímku !!!! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak jo. Následující komentář je rozkošný, citlivý, něžný, hravý a romantický, psaný v duchu těch nejlepších tradic nové a lepší filmové publicistiky, přičemž neobsahuje jediné fuj fuj slovíčko, které by neprošlo HOMOcenzurou či přísnou certifikací Svazu hysterických bigotních matek. Vaše ratolesti jej budou dozajista milovat! *** To máte stejné, jako když si na anonymní internetové seznamce nabrnknete zábavnou, voňavou, pružnou a neostýchavou dvacítku, slibující nevšední zážitky, a těšíte se na první společné randevú. Důkladně se pocákáte Pitralonem, negelujete přehazovačku, pečlivě si Žiletem Mach 3 vyholíte obě nosní dírky, aby se vám při upřímně vyhnitém, lascivním úsměvu nedělal nad horním rtem knír, chlupy v uších ležérně zamaskujete otíkovskými sluchátky, vycumláte dva pytlíky mentolek a pro případ, že by náhodou k něčemu došlo, podtrhnete svůj kůl mladistvý vzhled tím, že si upletete na koulích děsně IN dredy. Celý natěšený pak spěcháte v šik šedém baloňáku, nesmírně stylovém černém roláku a nejlepších tesilkách na místo setkání, kde se však k vašemu nemilému překvapení objeví její dvacet let krutě sexuálně zanedbávaná matka, která na první pohled okamžitě promění vaše dříve dokonale mlsné erotické fantasie v hromadu třesoucího se sulcu, v němž ulpívají zbytky chlupatých vepřových kůží. Nepoddajný porost nohou, na kterých byste jen stěží našli kotníky, se dere přes vyšisované silonky, v podpaždí košťata následována obrovskými mastnými kruhy na krepové halence, neidentifikovatelný počet špatně oholených, pórovitých brad se vzrušením chvěje při každém vašem slově za nedočkavého pomrkávání prasečích oček, figura, která by z fleku vyhrála konkurz na nejnovější reklamu Myšelinu a celá ta scéna nejdrsnější barokní dekadence je jemně podkreslena všudypřítomným odérem hovězího pižma, při němž v místnosti hnědnou květiny. Inu, něčemu takovému rozhodně nemáte chuť strkat prsty do Termixu ani ve svářečských rukavicích, aby vás náhodou něco nepohryzalo, a tak se s hlasitým, táhlým zaprděním vymluvíte na náhlou střevní příhodu a zděšeně prcháte zpět do bezpečí domova pustit si po dvacáté Kmotra a vrátit se k tomu vzrušujícímu honění nad anonymními entitami u internetů. *** Ačkoliv je Jeník slizký jak cigánské hračky a hraje tak, až se z toho málem krčí celuloid, pokud se nejdřív podíváte na tohle, smutně zjistíte, jaký byl scénárista babral, režisér manták a dramaturg hovado. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • O příběhu gangstera Jamese Bulgera nepřímo pojednává i film Skrytá identita (2006) od Martina Scorseseho. Ten se ale jeho příběhem pouze inspiroval a sleduje tak hlavně dvojici protichůdných informátorů, kteří v tomto filmu nemají zase až tak podstatnou roli. (LucasAbelle)
  • Pravý James "Whitey" Bulger prohlásil, že není fanouškem Johnnyho Deppa, a že odmítá film zhlédnout. Depp prohlásil že Bulger několikrát odmítl jeho návštěvu, když se připravoval na svou roli. (DavidUrbanCZ)
  • Slovo "fuck" zazní ve fimu 254krát. (anuki)

Související novinky

Od Trona k požárníkům

Od Trona k požárníkům

01.02.2016

Joseph Kosinski má za sebou dvě sci-fi, Tron: Legacy a Nevědomí, a ještě nedávno plánoval třetí. Další díl Trona byl ale nakonec zrušen, a tak se Kosinski odebral k adaptaci závodní videohry Gran… (více)

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

24.11.2015

Momentálně můžete zajít do kina na gangsterku Black Mass: Špinavá hra od Scotta Coopera. Z filmu se nestal kdovíjaký hit, reakce diváků a kritiků jsou ale opatrně spokojené. Není tedy divu, že si… (více)

Cumberbatch vymyslí žárovku

Cumberbatch vymyslí žárovku

27.09.2015

Benedict Cumberbatch (Sherlock) se již brzy objeví po boku Johnnyho Deppa v gangsterce Black Mass: Špinavá hra a příští rok ho uvidíme jako marveláckého Doctora Strange. Momentálně se ale uchází o… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Reklama

Reklama