Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivní retro sonda do spletitých vztahů a fint socialistického autoservisu. Záhadná smrt jednoho z mechaniků spustí vyšetřování, v němž vyplouvají na povrch charaktery jednotlivých protagonistů... (Česká televize)

Recenze (33)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Zapomenutá televizní detektivka z autoservisu, kde se rozkrádají náhradní díly, až to skončí vraždou. V tom televizním provedení to vypadá fakt reálně, především co se týče herců. Hráli tak špatně anebo naopak tak dobře, že to vypadá jako ze života? Chyběl mi tam jen nějaký cholerik a vše by bylo fajn. [204. hodnocení, 31. komentář, 51%] ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá krimi zabývající se vyšetřováním záhadného úmrtí na pracovišti. Onoho příliš hodného vedoucího autoservisu, jemuž se nepodařilo sladit pracovní styky a přátelství mezi svými podřízenými, hrál neznámý I. Kubečka. V rolích vykutálených přátel, jež za zády svého vedoucího rozkrádají majetek a provozují nekalé obchodní praktiky za účelem svého obohacení, můžeme shlédnout M. Středu a J. Štědroně. Snímek nám představí poměrně zajímavé duo kriminalistů, nekompromisního J. Dufka a teoretika J. Fišera, kteří však ve filmu nedostali mnoho prostoru, neboť většinu kriminálky vyplňuje vyprávění hlavní postavy, bývalého vedoucího Dostála, o pracovních vztazích v autoservisu. V dalších, menších rolích můžeme sledovat výkony mnoha známých i méně známých brněnských herců. Tato televizní kriminálka z brněnské produkce sice disponuje zajímavým tematem, naznačujícím, že přátelství do pracovních vztahů nepatří, avšak celkové zpracování a dojem z něho dle mého názoru je pouze průměrné. ()

Reklama

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Poněkud toporné herecké výkony, to je to, co od začátku lehce bije do očí, ale scénář není vysloveně špatný a nenudí, porce socialistické morálky je taky ještě snesitelná. Jedná se o to, že soudruzi udělají šéfem autoservisu mladého svazáka, který to ale nežere moc rudě, spíš chce, aby se nám mladým, holkám a klukům, na pracovišti líbilo, a zapomenou ho poučit, že úkolem šéfa takového národního podniku není dohlížení na to, aby jeho kamarádi zaměstnanci sem tam aspoň předstírali nějakou pracovní činnost, nýbrž na prvním místě efektivní management rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví. Samozřejmě taková naivita musí skončit průserem. Mám rád "krimi", kde se paralelně řeší ještě nějaké soukromé problémy (třeba láska, nebo přátelství), to si pak každá z mých rozpolcených osobností přijde na své. Mám na mysli filmy jako Miami Vice nebo Heat, no a jestli vám tohle srovnání se čtyřicet let starou černobílou inscenací brněnského televizního studia přijde malinko k smíchu, tak jsem tomu rád. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Televizní studio Brno uvádí....ač jako Brňák, musím říci, že inscenace a povídky, na kterých se podílela brněnská televize většinou patří ke slabším kouskům, i když režisér Vanýsek je podepsán též pod kvalitnějšími snímky. Zpravidla i herecké obsazení a výkony jsou velký podprůměr a to samé také platí o Případu hodného vedoucího. Hodného vedoucího, který se zaplete do podvodů a machinací v podniku, kterému šéfuje a posléze si odsedí rok v krimu, hraje Ivo Kubečka, který je ve své roli prkenný až hrůza. To samé platí o většině účinkujících, vyjma snad jen Dagmar Veškrnové. Nejkvalitnější na celém filmu tak zůstává hudba Pavla Blatného. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já se přidám na stranu těch, kterým se toto krimi/drama jakžtakž líbilo. Příběhově sice nejde o žádnou pecku, ale mělo to pár slibných momentů i slušné herecké obsazení. Mladý zarostlý Donutil nebo Veškrnová patřili k tomu lepšímu. Tady se jasně ukázalo, že se za komárů a nejen za nich kradlo, kde se dalo a co se dalo a stejně tak, že ani nejlepším kamarádům nemůžeš věřit a být dobrák se nevyplácí!!! ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama