Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vozy plné lidí s nadějemi směřují k rychle vzniklému městečku, protože dál na západ je panenská půda a kdo přijde první, může udělat zábor a začít hospodařit. Jedním z těch tísíců lidí je plukovník a jeho krásná dcera. Za vozem jim klusá pár nádherných koní, což ale přitáhne pozornost zlotřilého šerifa městečka i trojice zlodějů. Šerifovým lidem se podaří zastřelit plukovníka, ale dcera je zachráněna zloději a jejich šéf se jí rozhodne pomáhat. Má totiž z šerifem nevyřízené účty a jen díky němu se musel vydat na šikmou plochu. Přidá se k nim i osamělý honák, který je okouzlen krásou dívky a společně se postaví na start závodu o půdu a zlato v ní obsažené. (mortak)

(více)

Recenze (4)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem si myslel, že to bude jeden z prvních filmů Johna Forda, ale jak se ukázalo, natočil toho mnohem víc. Ale rozhodně je to jeden z mála němých westernů, které jsem zatím viděl. A nutno říct, že to funguje, i když spíše jako film o kolonizování. Ten western v tom cítit je, ale není to tak akční, jak by si člověk myslel a jak by se pro zápletku hodilo. ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Slibně se vyvíjející western o proměně tří banditů balancujících na hraně zákona do toho počestnější způsobu života, kterýmu však v druhé polovině lehce dochází dech. Závěr filmu je snad až příliš utahaný a lehce naivní, jinak jde ale o celkem slušný snímek který svým obsahem nikterak neurazí. 70%. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

malo vyrazny western, kde zlo predstavuje serif, to bolo na platne hned vidiet. Ford toho natocil viac a vyraznejsie filmy : 60 % ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Nádherný epický vestern! Posun rolí - zlo ztělesňuje hladce vyholený šerif, jehož slizkost kape z plátna. Ústřední milenecké dvojici pomáhá místo toho trojice zlodějů koní, přičemž jeden z nich má se šerifem nevyřízené účty. A jejich závěrečné sebeobětování, kdy se jeden po druhém pokouší alespoň uškodit hordě banditů ženoucí se po stopě hlavních hrdinů je emočně silné. Když se druhý z nich zabarikádoval v staré chajdě plné dynamitu a zločinci vnikli dovnitř, s biblickým fórem v titulcích hodil sirkou...Klavír pod plátnem romanticky duněl a moje otrlé oko zvlhlo. ()

Reklama

Reklama