Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý spolužák John pořádá v East Great Falls velký školní sraz ročníku 1999. Jim, Kevin, Oz, Finch a Stifler se po dlouhých letech opět setkávají. Jak zjišťují, od ideálů, které měli na konci střední školy, se jejich současný život liší dost výrazně. Jim žije v Chicagu s manželkou Michelle, se kterou má syna. Oz se živí jako televizní moderátor a bydlí v Los Angeles se svou přítelkyní. Kevin je ženatý s Ellie a pracuje z domova jako architekt. Finch svým přátelům vypráví, jak cestoval po celém světě a pořád hledá tu pravou lásku. Stifler se tváří, že je všechno stejné jako za mlada, ale ve skutečnosti se v dospěláckém životě tak trochu ztrácí a středoškolská léta mu chybí. Během jednoho víkendu bývalí spolužáci pochopí, že opravdové přátelství nezlomí ani čas ani odloučení. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 386)

POMO 

všechny recenze uživatele

Päťhviezdičková úvodná scéna. Zvyšok filmu iba ďalšia varianta na žánrové techtle mechtle s osvedčenými a stále rovnako dobre fungujúcimi tvárami. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hrozně pohodovej film. Nostalgicky to na mě sice zas až tak nefungovalo (logicky, původní trilogii jsem viděl poprvé před necelým týdnem :-D), ale komediálně - trefa do černýho. Stifler je pořád stejný pako, Jim se pořád dostává do trapných situací, Jimův táta mluví o věcech, o kterých se nemluví, a Stiflerova máma ... no, však uvidíte. Sem tam jsou v Reunionu i vážnější a smutnější chvíle, plynoucí z toho, že hrdinové už přecijen nejsou puberťáci, ale brzy vždy následuje další výbuch smíchu. Zatím rozhodně nejpříjemnější letošní film, při kterém se dá v kině na moment zapomenout, že v Česku vládne blbá nálada. Něco takovýho by to chtělo tak dvakrát do tejdne. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $56,758,835Tržby Celosvetovo $234,736,898Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,871,044 //počet predaných kusov 579,161Tržby za predaj DVD v USA $14,063,024 //počet predaných kusov 800,765║ Nehorázna výplachovka porovnateľná len s predošlími video predchodcami, čo je najhoršie že vydarených gagov je katastrofálne málo, posledné 2/3 len vývarová otravnosť. _Ako tých 78%(k 19.08.2012) na csfd je dosť metúcich. /30%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jim(ův táta) se Stiflerem znovu ve víru patálií a eskapád, po nichž nezůstane jediný úd suchý. Ostatní jsou spíše do nostalgického počtu. Vtipné docela dosti a podařilo se odhadnout i vhodnou míru sympatické nostalgie (v zásadě se to veze na stejné vlně jako čtvrtý Vřískot). Škoda, že se nepodařilo stejně vhodně i určit stopáž, protože to má o dobře dvacet minut více než by bylo záhodno. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nejvtipnější komedie posledních několika let. Aby se celý kino takhle smálo si pamatuju naposledy někdy na Boratovi. Pro mě osobně naprostá paráda a jednoznačně nejlepší díl série. Všichni jsou tam jaksi uvěřitelnější a chápete jejich problémy. Ale přitom je to nehorázná prdel. Stifler je ďábel a bez něj by to bylo sotva poloviční. A nejvíc mě dostala scéna, kdy pašujou ožralou holku domů a její matka tam rozjíždí taneční kreace. Fakt megadobrej film. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že by člověk neměl od něčeho s takovým českým distribučním názvem očekávat cokoliv intelektuálně stimulujícího. Veškerý pokus o satiru korporátní Ameriky, případně poukázání na mediokracii doby, které vládnou sociální sítě, internetové stránky se sdíleným videem a "reality" pořady, je totiž stejně nedomrlý jako všechny postavy. Naivně jsem ale doufal, že sraz po letech, vyplněných nekvalitními D2D spin-offy, bude mít smysl. Ukázalo se ale, že není o čem vyprávět a postavy se nijak nevyvinuly. Typ narace s několika protagonisty, jejichž cíle jsou neustále stejné napříč všemi díly série (= zasunout), zde naráží na potřebu sezvat kompletní původní osazenstvo, z nichž ne všechny postavy mají skutečný potenciál pro to, aby jim byla věnována vlastní dějová linie. Vyvolávání vzpomínek na to, jaké to bylo před lety a jak se věci (ne)změnily, je pro tenhle poslední (doufám!) díl hlavním sjednocujícím principem. Styl evokuje konkrétní postupy z předchozích částí trilogie, především ale prvního dílu. Stejně jako v jedničce se začíná logem studia, ke kterému zní nediegetická hudba, jež poté přejde do diegetické, jak kamera z nadhledu jede po svršcích a spodcích oblečení, aby v celku ukázala Jima na posteli, případně se v závěrečném záběru odjíždí do nadjezdu. Staré doby evokuje i užitá hudba, která má čistě aluzivní povahu, protože v pravý moment zazní skladba, která byla s některými postavami spojena v prvním díle. Lpění na minulosti je tak největší slabinou snímku, protože to, co bylo před lety vtipné z toho důvodu, že jsme se mohli smát pubertálním postavám, je zde pouze trapné, když se do velmi podobných situací dostávají už (skoro?)třicátníci. Na místo zhodnocení minulosti a posunutí se dál, jako to dokázali se "svými" postavami John Sayles či Kevin Smith ve svých návratech po x-letech, se oslavuje neschopnost dospět a "zůstat čurákem" (nejsofistikovanější metafora přátelství, jakou čtyřka amerického koláče nabízí). Sorry parto, jsem správná generace, na kterou se cílí, ale mentálně jsem neustrnul v pubertě, a tak mě vaše eskapády míjí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PÁNOVÉ DOUFÁM, ŽE MÁTE OCHRANU. TENHLE VÍKEND SE VŠEMA VYJEBEM!....“ /// Nostalgickej návrat do starejch časů. No, že by to se mnou cloumalo.... Všichni vypadaj trochu jinak – hlavně holky. A Stiflerova máma ... no jasně. Vzpomínky na to, kdo koho (nebylo by lepší napsat kterou?) vyprstil, u kterejch bych možná tak před 30ti lety řval smíchy (můj 12ti letej se smíchy málem udusil – a pak že to prej není pro děti....). Ale trocha dobrodružství neuškodí v žádným věku (zvlášť když má fakt pěknej...). Hodně se to podobá Machrům, jen tady se voprašujou starý čuráci a přidávaj prvky Rom-Kom (co je? To je cigánsky?). A těch sentimentálních keců! U toho fakt onanujete? Hmm, já půjdu radši někam zasunout.... (de někdo se mnou? Ty ne vole, dyť sem psal, že je ti 12!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju Stiflerovi romantický mejdla. 2.) Mám strach ze školních srazů. 3. Už si nevzpomínám, kdo že to tenkrát s tím koláčem.... 4.) Thx za titule ,,Hogwarts“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Universal // Počet premietajúcich kín v USA: 3,192 // Otvárací Víkend USA: $21,514,080 // Ďalšie skvelé pokračovanie z tejto jedinečnej komediálnej série. Od prvej sekundy sa film nesie v tej úžasne zábavnej atmosfére z predchádzajúcich dielov a o scénach ani nehovorím. Stifler opäť totálnym debilom presne tak ako to máme radi a opäť skvelá a sympatická partia. Osobne si však myslím, že American Pie: Wedding je stále najzábavnejšia časť tejto série. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Záchvaty Smíchu, Pláč a Válení se po Zemi se Nekonalo.. Po úvodní pětiminutovce to vypadalo na VeleDílo a opět to spadlo do těch Americkéjch Končin, kterou táhne pouze Stifler a Sexy nažhavené Kočky.. Mrzí mě dlouhá stopáž a na další Zhlédnutí to nevidím :P ()

tron 

všechny recenze uživatele

Keďže film na mňa zapôsobil a to nie som fanúšik série, dá sa predpokladať, že fanúšikovia ním budú nadšení. Mnohé (všetky?) scény sú robené vyložene pre nich. Divák, ktorý nie je fanúšik série a niektoré diely rovno ani nevidel, asi nepochopí, prečo fanúšikovia na konci tlieskajú, keď sa k Johnovi Cho na štadióne pridá istá postava. Isteže - mnohé tváre sa mihnú vyložene na efekt. Poviem ale úprimne, že som za tieto krásne samoúčelnosti vďačný a že ak by v snímke nemali cameo Naďa, poradkyňa Jessica alebo flauta z letného tábora, nasral by som sa. Vôbec by som sa nečudoval, ak by táto séria raz skončila (atmosférou) ako Rocky Balboa (zostarnuté postavy spomínajú na staré dobré časy uprostred zlej a nehostinnej súčasnosti) alebo dokonca ako Creed (staré postavy vychovávajú novú generáciu). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, ze by to byl takovej super naklad, jak naznacuje hodnoceni, tak to fakt ne. Sice se tu sejde drtiva vetsina osazenstva z prvnich dilu, ale krome hlavni particky tu jsou vzdy spis tak do poctu a maj jen sem tam nejakou hlasku. No a hlavni parta resi predvidatelne predvidatelny problemy, takze nic novyho pod sluncem, misty se nic moc nedeje a sem tam nejaka humusarna. Ale porad je to ta banda sympataku, co se dostava do pruseru, par scen skvele doplnuje nektery udalosti z minulejch dilu, ale ze by zrovna tohle byl druh filmu, kerej by moh hrat na nejakou nostalgii, to bych teda nerek. Ale i tak jsem se slusne bavil, par scen je brutalnich a ty 4* to v pohode da. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Stará parta se po letech vrací nejen na školní sraz ale i na plátna kin a do našich domovů a já díky nim mohl zavpomínat na ty časy, kdy jsem s kamarády tyhle filmy sledoval poprvé. A byla to teď stejná, né-li větší sranda jako dřív. Zkrátka jsou to ty staré dobré prcičky a i přes občas trapnější humor se to veze v rozumných (v rámci série) kolejích až do úspěšného konce, kde to na tu poslední čtvrtou hvězdu tahá Stiffler s jistou "mámou" :) parádní come back. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek trilogie (trojky zvlášť) a tady jsem se nasmál přibližně tolik jako nudil. Prostě stopáž střihnout o zbytečných 20 minut, naflákat tam míň Jima (zííív) a ještě víc Stiflera, protože ten je opět hlavní star. Cením si zechcanýho fotráka a překvápka na závěr, no koho by to nedojalo... ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Bravo! Skvělé titulky a perfektní úvodní půl hodina, kdy se do druhé poloviny filmu dostáváme v plné síle. Velký návrat, bez zbytečného klišé jako v předchozích dílech (hall repeat) s teens úchylárnama (kromě klasických scén Stiflera, ty mu odpouštím), akcích v plném proudu (každá druhá slečna s modelingu) a děckých výlevů s alkoholem (opilé děti alias Spolek Beta, nebo Nahá míle). Ke konci jde spíše o "americký sen" velkých návratů prvních lásek, ale mělo to své kouzlo. Přikláním se k známkování jako u prvního dílu a dávám 4* hvězdičky, beru to jako první díl: prvotina a velká teens klasika v tomhle žánru a poslední díl: výborné zakončení. Skvěle pobaví i scéna v závěrečných titulcích. Stifler's my man, who*es ! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Sympatie ke školnímu srazu Prciček se u každého diváka úzce odvíjí od sympatií k první trilogii - máme zpět ty samé postavy, s velice podobnými problémy (byť jinak maskovanými), s totožným smyslem pro humor a stejně silným "štěstím" zakopávat a padat obličejem dolů do nadpozemsky trapných situací. Klape to až překvapivě dobře, sledovat staré známé hrdiny, jak "dospěli", ale přitom vlastně vůbec ne, je osvěžující a navrch to vzbuzuje příjemné pocity nostalgie v nejednom (starém) mládenci. Dokonce atmosféra srazu místy skutečně evokuje atmosféru reaálných srazů, které odrostlejší část publika, mohla ve svém životě zažít. Povedená post-teen komedie. 7/10 ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Jsou tam scény, které pobaví, které znechutí (čest práci, Stiflere!), za které se budete cítit trapně... Není to špatné, a i když se to snaží držet v duchu předchozích dílů, nevychází to a leckdy to dost dře. Ale je to bez problémů dívatelné. Není na škodu, se na to podívat. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nostalgie funguje, scénář není hloupý a ještě se to drží v tematickém i vizuálním stylu věrnému série. Nebráním se druhému shlédnutí, očekávám, že originál by mohl film zvednout na pátou hvězdu... ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tím, že drtivá většina herců žádnou závratnou kariéru neudělala, a znám je tak jen z prvních prciček, jsem měl podobné nostalgické pocity, jako kdybych byl na skutečném třídním srazu:) Skoro stejně dobré jako jednička. ()

Související novinky

Nové Prci, prci, prcičky jsou na cestě

Nové Prci, prci, prcičky jsou na cestě

04.10.2022

Herečka a režisérka Sujata Day (Definition Please) byla najata, aby napsala scénář k rebootu kultovní americké komedie Prci, prci, prcičky. Film si objednalo studio Universal, které sérii produkuje… (více)

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

16.04.2012

Tato zpráva je spíš pro zasmání. Ale co my víme. Adaptace mládežnické sci-fi Suzanne Collinsové už přes tři týdny suverénně kraluje americkému komerčnímu žebříčku. Nesundaly jej ani nové Prcičky, ani… (více)

Prcičky jsou zpátky. Na plné... plyn.

Prcičky jsou zpátky. Na plné... plyn.

21.04.2011

To nejdůležitější zatím nevíme: Vrátí se Stiflerova máma? Je to napínavé čekání, protože bez osvědčené MCBP to už nebude ono. I přesto ale čtvrtý díl Prciček vypadá téměř jako teen-comedy-verze… (více)

Reklama

Reklama