Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý spolužák John pořádá v East Great Falls velký školní sraz ročníku 1999. Jim, Kevin, Oz, Finch a Stifler se po dlouhých letech opět setkávají. Jak zjišťují, od ideálů, které měli na konci střední školy, se jejich současný život liší dost výrazně. Jim žije v Chicagu s manželkou Michelle, se kterou má syna. Oz se živí jako televizní moderátor a bydlí v Los Angeles se svou přítelkyní. Kevin je ženatý s Ellie a pracuje z domova jako architekt. Finch svým přátelům vypráví, jak cestoval po celém světě a pořád hledá tu pravou lásku. Stifler se tváří, že je všechno stejné jako za mlada, ale ve skutečnosti se v dospěláckém životě tak trochu ztrácí a středoškolská léta mu chybí. Během jednoho víkendu bývalí spolužáci pochopí, že opravdové přátelství nezlomí ani čas ani odloučení. (TV Nova)

(více)

Videa (35)

Trailer 2

Recenze (1 386)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Je naozaj príjemné vrátiť sa do starých časov a zaspomínať na prvotnú partu z prvých troch dielov American Pie (nasledujúce Prcičky ani nepovažujem za právoplatné pokračovania). A tak sme tu, dočkali sme sa. Stretávka dopadla presne tak, ako som aj očakával. Primerané množstvo romantiky, humoru a prasačiniek (Stiflerova nálož a Jimova anténa). Film má samozrejme aj hluché miesta, ale väčšinu času som sa naozaj dobre bavil, takže v podstate nemám žiadnu väčšiu výtku. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Prci, prci, prcičky: Školský zraz, je vynikajúca komédia, ktorej nechýba ani humor ani srdce. Nostalgia je vo filme tak akurát, aby mali fanúšikovia pôvodných filmov radosť a mladšie ročníky určite nebudú nijako vyrušovať alebo im nedaj bože brániť v pochopení vtipov. Tých by možno v niektorých pasážach mohlo byť predsa len o málinko viac, ale tie čo vo filme sú, stoja naozaj za to (výbuchy smiechu zaručené) a nikdy nepôsobia nútene. Najnovšie Prcičky sú skrátka vynikajúcou komédiou, jednou z najlepších za posledné roky, ktorá si určite zaslúži vašu pozornosť. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nejvtipnější komedie posledních několika let. Aby se celý kino takhle smálo si pamatuju naposledy někdy na Boratovi. Pro mě osobně naprostá paráda a jednoznačně nejlepší díl série. Všichni jsou tam jaksi uvěřitelnější a chápete jejich problémy. Ale přitom je to nehorázná prdel. Stifler je ďábel a bez něj by to bylo sotva poloviční. A nejvíc mě dostala scéna, kdy pašujou ožralou holku domů a její matka tam rozjíždí taneční kreace. Fakt megadobrej film. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že by člověk neměl od něčeho s takovým českým distribučním názvem očekávat cokoliv intelektuálně stimulujícího. Veškerý pokus o satiru korporátní Ameriky, případně poukázání na mediokracii doby, které vládnou sociální sítě, internetové stránky se sdíleným videem a "reality" pořady, je totiž stejně nedomrlý jako všechny postavy. Naivně jsem ale doufal, že sraz po letech, vyplněných nekvalitními D2D spin-offy, bude mít smysl. Ukázalo se ale, že není o čem vyprávět a postavy se nijak nevyvinuly. Typ narace s několika protagonisty, jejichž cíle jsou neustále stejné napříč všemi díly série (= zasunout), zde naráží na potřebu sezvat kompletní původní osazenstvo, z nichž ne všechny postavy mají skutečný potenciál pro to, aby jim byla věnována vlastní dějová linie. Vyvolávání vzpomínek na to, jaké to bylo před lety a jak se věci (ne)změnily, je pro tenhle poslední (doufám!) díl hlavním sjednocujícím principem. Styl evokuje konkrétní postupy z předchozích částí trilogie, především ale prvního dílu. Stejně jako v jedničce se začíná logem studia, ke kterému zní nediegetická hudba, jež poté přejde do diegetické, jak kamera z nadhledu jede po svršcích a spodcích oblečení, aby v celku ukázala Jima na posteli, případně se v závěrečném záběru odjíždí do nadjezdu. Staré doby evokuje i užitá hudba, která má čistě aluzivní povahu, protože v pravý moment zazní skladba, která byla s některými postavami spojena v prvním díle. Lpění na minulosti je tak největší slabinou snímku, protože to, co bylo před lety vtipné z toho důvodu, že jsme se mohli smát pubertálním postavám, je zde pouze trapné, když se do velmi podobných situací dostávají už (skoro?)třicátníci. Na místo zhodnocení minulosti a posunutí se dál, jako to dokázali se "svými" postavami John Sayles či Kevin Smith ve svých návratech po x-letech, se oslavuje neschopnost dospět a "zůstat čurákem" (nejsofistikovanější metafora přátelství, jakou čtyřka amerického koláče nabízí). Sorry parto, jsem správná generace, na kterou se cílí, ale mentálně jsem neustrnul v pubertě, a tak mě vaše eskapády míjí. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hrozně pohodovej film. Nostalgicky to na mě sice zas až tak nefungovalo (logicky, původní trilogii jsem viděl poprvé před necelým týdnem :-D), ale komediálně - trefa do černýho. Stifler je pořád stejný pako, Jim se pořád dostává do trapných situací, Jimův táta mluví o věcech, o kterých se nemluví, a Stiflerova máma ... no, však uvidíte. Sem tam jsou v Reunionu i vážnější a smutnější chvíle, plynoucí z toho, že hrdinové už přecijen nejsou puberťáci, ale brzy vždy následuje další výbuch smíchu. Zatím rozhodně nejpříjemnější letošní film, při kterém se dá v kině na moment zapomenout, že v Česku vládne blbá nálada. Něco takovýho by to chtělo tak dvakrát do tejdne. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Již ve 4. díle série, který se podle věku Matta Stiflera (Tad Hilgenbrink) odehrává v roce 2005, se pan Levenstein (Eugene Levy) zmiňuje Stifflerovu (Seann William Scott) bratrovi Mattovi o tom, že zaskakuje jako MACRO, jelikož Michelle (Alyson Hannigan) je těhotná. V tomto díle se ovšem dovídáme, že dítě je pouze dva roky staré. Muselo by se tedy narodit až v roce 2010 a Matt by musel být v prvním díle pouze 7letý. (A7X92)
  • Eugene Levy (Jimův otec) je jediný herec, který se objevil ve všech osmi dílech série. (slatkac)
  • V čase 31:19 stojí Finch (Eddie Kaye Thomas) se založenýma rukama, v dalším záběru má však ruce podél těla a poté opět založené na hrudi. (Iveet)

Související novinky

Nové Prci, prci, prcičky jsou na cestě

Nové Prci, prci, prcičky jsou na cestě

04.10.2022

Herečka a režisérka Sujata Day (Definition Please) byla najata, aby napsala scénář k rebootu kultovní americké komedie Prci, prci, prcičky. Film si objednalo studio Universal, které sérii produkuje… (více)

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

16.04.2012

Tato zpráva je spíš pro zasmání. Ale co my víme. Adaptace mládežnické sci-fi Suzanne Collinsové už přes tři týdny suverénně kraluje americkému komerčnímu žebříčku. Nesundaly jej ani nové Prcičky, ani… (více)

Prcičky jsou zpátky. Na plné... plyn.

Prcičky jsou zpátky. Na plné... plyn.

21.04.2011

To nejdůležitější zatím nevíme: Vrátí se Stiflerova máma? Je to napínavé čekání, protože bez osvědčené MCBP to už nebude ono. I přesto ale čtvrtý díl Prciček vypadá téměř jako teen-comedy-verze… (více)

Reklama

Reklama