Reklama

Reklama

Havaj 5-0

(seriál)
Trailer 2
USA, (2010–2020), 169 h 11 min (Minutáž: 41–44 min)

Režie:

Bryan Spicer, Peter Weller, Jerry Levine, Maja Vrvilo, Larry Teng (více)

Hrají:

Alex O'Loughlin, Scott Caan, Daniel Dae Kim, Grace Park, Chi McBride, Masi Oka, Taylor Wily, Jorge Garcia, Ian Anthony Dale, Meaghan Rath, Beulah Koale (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(240)

Havaj 5-0 je novým seriálem, navazujícím na legendární seriál o malé elitní jednotce se speciálním pověřením, jejímž úkolem je vymýtit zločin z Havajských ostrovů.
Detektiv Steve McGarrett, oceněný námořní důstojník se vrací na ostrov Oahu, aby vyšetřil vraždu svého otce. Guvernérka mu nabídne, aby sestavil vlastní tým. S vlastními pravidly, absencí byrokracie a její plnou podporou má odstranit veškeré stopy zločinu. Ke Stevovi se přidává detektiv Danny “Danno” Williams, policista, který se nedávno přestěhoval z New Jersey. Ačkoliv preferuje mrakodrapy před písčitými břehy, jeho prioritou je bezpečná Havaj pro jeho osmiletou dceru, která zde žije se svou matkou. Přidává se Chin Ho Kelly, bývalý policejní detektiv a přítel Stevova otce, který byl nespravedlivě obžalován z korupce a přemístěn na pozici bezpečnostní hlídky. Posledním členem je Chinova sestřenice Kono Kalakauaová - krásná a bezprostřední dívka, čerstvá absolventka policejní akademie, která se sebevědomě chce zařadit mezi policejní elitu. Steve rovněž urovnává pošramocený vztah se svou sestrou Mary Ann a postupnými krůčky se dostává ke svému cíli - pomstě smrti svého otce. (Universal Channel)

(více)

Videa (197)

Trailer 2

Recenze (125)

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

...zatím jen pilot...ale ten je solidní...označil bych to za dobrej popík...solidně natočený, bez zbytečných barviček a dalších obstarožností ála CSI...docela mě překvapilo, jak je to vtipný...dalším příjemným překvapením je Scott Caan, který po řadě rolí, kde hraje povětšinou nějakou gumu, která poslouchá cizí rozkazy a případně zdechne, konečně ukázal nějaký herecký um...možná je to trochu moc zbrklý ( ve snaze o razanci a modernitu) a naivní ( celá ta rychlost a hladkost sestavování týmu má až osmdesátkově - komiksový charakter..."koho potkáme, ten pude s námi" ), ale bavilo mě to...jsou tam mimo jiné dva zajímavý akční momenty...oba jsou to záběry nenarušované střihem, kdy se herec střetne s autem nebo střetu unikne...první je, když se hlavní hrdina v honičce sveze po kapotě auta a uhne před druhým havarujícím vozem - očividně tam není kaskadér...druhý je v garáži při scéně přepadovky - jednoho z gaunerů sejme dodávka...mám takový dojem, že tu není použitý trik...resp. možná ano, ale není patrný na první pohled...např. z nějakého narušení plynulosti pohybu trhavým digitálním efektem ( viz. třeba Nezvratný osud jednička...)...kde se to ale poněkud formálně posere, je závěr...bitka na kontejneru je natočena chaoticky a z jakéhosi důvodu proti zapadajícímu slunku...vytahuje to sice efektní siluety, ale jinak to působí docela kýčovitě... a hlavně - záběry z druhé strany díky tomu vypadají světelně úplně jinak...jako by Wiseman už spěchal na plac Total Recall...snad to neposere... ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Výborné! Samozřejmě některé díly lepší, jiné malinko slabší, především v tom, že někdy je to předvídatelné až moc. V druhé polovině první série se to ovšem velmi zlepšilo a případy jsou zajímavější a pestřejší.Celkově kvalitní akční seriálová produkce + sympatické hlavní postavy (rozhovory Caana a O'Loughlina jsou opravdu humorné) + Grace Park (no comment :-D) + atraktivní prostředí Hawaje. Když autoři trošku přitlačí na pilu především z hlediska hlavního případu (vyšetřování vraždy O'Louglinova otce), který by měl seriál prolínat jako nosná červená nit a také jej integrovat, tak se může Hawaii Five-0 dostat až na vrchol! Z mého pohledu však již po první sérii 10/10! //Dlouho jsem již neviděl tak našlapané finále, jako tomu bylo v případě první série HF-0, poslední díl je vskutku neskutečně hustý a napínavý - poslední takto našlapené finále bylo u Chirurgů ve druhé sérii.// ()

Reklama

Ivoman 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem první sérii a na další se rozhodně dívat nebudu. Seriál je podivnou slátaninou divných a divnějších policistů s prvotřídním vybavením. Hláškami suchými jako Martini a ještě suššími projevy mimiky. Scott Caan se na policisty prostě nehodí. Jestli jste příznivci Kriminálek NY, LV apod., tak si ušetřete čas a jukněte jen na pár dílů z první série a bude vám vše jasné. ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Tak jsem s hodnocením trochu čekal a teď přišel čas... a moc lichotek nebude :). Za celých 10 dílů se jediný náznak vývoje čehokoli objevil v případě Dannové manželky, o úplné rezignaci na řešení story-arcu s otcem Garetta někde po 2 dílu ani nemluvě... no a to je v dnešní době nesmírně propracovaných seriálů s hladkou návazností a kvalitní mytologií šíleně málo... a z toho přehnaného amerikanismu a "havajskému patriotismu", který silně zavání rasismem, by se chtělo jednomu blít. Jediný výkyv nastává v neortodoxních metodách Five - O, ale je to násilí pro násilí a člověk tomu prostě moc nevěří. 2,5* těžké nuda... a to se dalo s tak perfektně padnoucími herci natočit něco vyjímečného. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

První sezóna "Hawaii Five-0" byla povedená (sympatičtí hrdinové, líbivé akční scény, ironií násáklé dialogy), a i když začalo tempo v průběhu série trošku pokulhávat, parádní závěr vše napravil. A série druhá? Snad s výjimkou povedeného úvodního dílu ji lze popsat jako nekončící přešlapování na místě, které je sem tam "okořeněno" čímsi, co spadá spíše do žánru sci-fi než krimi (více se rozepisovat nebudu, mohly by to číst děti), a po zhlédnutí všech čtyřiadvaceti promo videí ke třetí řadě se situace nemění, leda ještě zhoršuje. Je to smutné, ale jediným východiskem se zdá být (krom veřejné popravy scénáristů) odpravení jednoho ze stálých členů "nesmrtelné čtveřice", a to čím dříve, tím lépe. P.S.: Poslední série je už de facto nekoukatelná. P.P.S.: Sledovat na proma k nadcházejícím epizodám je ztráta času, neboť jsou sestříhána tak, že dychtivě čekáte něco, co tam ve finále vůbec není. ()

Galerie (2 117)

Zajímavosti (15)

  • V 19. epizodě 2. série a 2. epizodě 3. série se coby August March objevuje Edward Asner, který stejnou postavu ztvárnil i v původním verzi seriálu Hawaii Five-O (od r. 1968). (Zdroj: tv.com, tvline.com) (drakodlak)
  • V tomto dílu se objeví soukromý detektiv Thomas Magnum (Jay Hernandez) s kolegyní Juliette Higgins (Perdita Weeks). Thomas Magnum je konzultantem spisovatele Robina Masterse a jezdí jeho Ferrari. Celá řada dialogů pak odkazuje k Robinu Mastersovi a Higginsovi z původního seriálu Magnum z roku 1980, který se také odehrával na Havaji. (Gyl)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama