Reklama

Reklama

Obhájci

(seriál)
  • Česko Námitka, ctihodnosti! (více)
všechny plakáty
Z natáčení
USA, (2010–2011), 13 h 6 min (Minutáž: 41–44 min)

Hrají:

Jim Belushi, Jerry O'Connell, Jurnee Smollett, Tanya Fischer, Teddy Sears, Marshall Allman, Steven Culp, Alona Tal, Laura San Giacomo, Lori Lively, Max Adler (více)
(další profese)

Epizody(18)

Nick Morelli a Pete Kaczmarek obhajujú mladého muža čeliaceho obvineniu z vraždy. Prípad si vyžaduje nielen „mierne ohýbanie“ paragrafov, ale aj všetky prostriedky, aby taktika obhajoby zožala úspech... Dvaja skvelí lasvegaskí obhajcovia urobia pre svojich klientov všetko. Naozaj všetko... Obetavý Nick Morrelli a voľnomyšlienkársky plejboj Pete Kaczmarek tvoria právnické duo, ktoré dokáže svojich klientov „vysekať“ z čohokoľvek, a tak sa netreba čudovať, že sú vyhľadávanými advokátmi. Svoju prácu si príliš neuľahčujú, sú spurní, vtieraví, ale aj vtipní a neohrození. Berú si ťažké prípady s malou šancou na výhru, ale presadzovať právo sa im mimoriadne darí, pretože vládnu výnimočnou schopnosťou manipulovať ľuďmi, sudcami a tak trocha aj ohýbať paragrafmi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (11)

fishki 

všechny recenze uživatele

Nie je to úplná Ally McBeal v mužskom. A viem, že z veľkej väčšiny americký súdny systém nepracuje tak, ako je to vo filmoch / seriáloch. Ale O'Connell dospel a Belushi dozrel. A ich slovné prestrelky stoja naozaj zato. Len som zvedavý, dokedy im vydrží nápaditosť pri prípadoch. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné spestrenie dňa.Obľubujem takéto filmy a seriály z prostredia súdnej siene. Keby ste pravdaže nevedeli, že či prípad vyhrajú, bolo by to vzrušujúcejšie, ale naši hlavný hrdinovia do toho položia vždy to svoje lepšie Ja. Veľmi mi to pripomína, určitým spôsobom seriál Eli Stone, či už prípadmi alebo faktom, že obhajujú stratené prípady. Môžem však povedať, že sa pri tom zabavím 100x lepšie ako pri nejakej nemeckej(nič proti Nemcom) Medicopter alebo podobne. Taký Perry Mason:D ale hlavný hrdinovia fungujú, dialógy úžasné, vždy nádherne vyžehlené sako. Zdá sa mi len, že náš Pete(Jerry) ukradol auto Dannymu z garáže Montecita:D (neviem presne, či je to rovnaká značka, alebo také isté auto ale jednoducho som si na to spomenula). Ale je to možné:D Odporúčam pozerať výhradne v originálnom znení:D 80% ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

V globále nie práve originálny seriál, ale v drobnostiach je fajn osviežujúci. Starnúci James Belushi je cool, s parťákom fungujú skvelo, navyše lákavé prostredie Las Vegas a obľúbené súdnické témy skvelo fungujú. Oddychovka, ktorá mi ponúkla o trochu viac, ako som očakával... ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

The Defenders je remakem seriálu z šedesátých let, vysílaný na stanici CBS, vyprávějící o otci a synovi, kteří vedli advokátní kancelář a zabývali se na kontroverzními obhajobami (např. neonacismem, pornografií, ateizmem, apod.). Ve své době byl seriál velmi úspěšným a vyhrál řadu cen Emmy za nejlepší dramatický seriál... Jenže tohle všechno je již dávná minulost. Minulost, kterou se CBS opět rozhodlo oprášit a zkusit šance na úspěch v novém tisíciletí. Právnické seriály se mohou dělit na dva typy: na ty smrtelně vážné (jako Law & order) nebo na ty komediální (Ally McBeal). A The Defenders logicky spadají do té druhé kategorie. Drama je mícháno s lehčím, komediálnějším tónem, kdy dvojice obhájců Nick Morelli a Peter Kaczmarek si kolem sebe vytvořili tým právníků, kteří jsou všechno, jen ne vynikající (například je zde bývalá exotická tanečnice), a snaží se vyhrát soudní spory, které na první pohled vypadají zcela beznadějně. Ale na druhou stranu nejsou ani nijak zvláštní, jak tomu bylo u originálu. Jedná se pouze o běžné přestupky, které mohou být na první pohled zjevné, a na právnících tedy záleží, zda dokáží porotu přesvědčit o opaku. A Jerry O'Connell se pro titulní roli skvěle hodí, jelikož může využít své znalosti - před nedávnem získal vysokoškolský titul právníka. Seriál je určen především těm divákům, kteří rádi sledují řešení případů v soudní síni, ale nejsou to zrovna studenti právnické fakulty. Není zde proto žádná záplava odborné právnické hantýrky, ale o něco zábavnější a povrchnější pohled na právnickou profesi, jenž titulní obhájci nejsou zrovna jejími nejlepšími reprezentanty. Hlavní primasou seriálu je tedy především to, zda vám sedne šarm hlavních postav natolik, že se na ně budete chtít dívat víc než jednu epizodu. V druhém případě totiž nejde o nijak výjimečný počin, který slavné Ally McBeal nesahá ani po lem sukně - ať už po straně odborně právnické a dramatické, tak i po straně komediální. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jsou zábavní až trapní, jdou tvrdě na věc a snaží se každému pomoci. Řeč je o dvou právnících, kteří jsou nesmírně dobří, nehledají výmluvy, i když platba za vykonanou práci je to hlavní, co je přednostní, a s plnou energií a elánem doslova běží do soudní síně. James Belushi opět v roli, která mu sedne. Dává do své postavy vše, což je každým záběrem znát. Nesedne mi však dabing. Vybraný hlas se k němu absolutně nehodí a uzemňuje jeho výkon. Vše se tu bere vážně, ale je to výborně odlehčeno humorem. Zábavnost neuráží a dá se říct, že je hnacím motorem děje. Nadmíru povedené dílo na odpočinek. ()

Galerie (89)

Reklama

Reklama